בית שמש: 9 דיירים פונו אמש מהבניין המסוכן ברחוב ביאליק
תשעה דיירים בבניין ברחוב ביאליק 6, בו נתגלו ליקויים לפני כשבועיים, פונו אמש מדירותיהם; ראש העירייה עליזה בלוך לשרים אלקין ושקד: "להוריד את הרוב הדרוש להסכמה לביצוע פינוי בינוי ל-51%. מוטב שנקדים ונפעל למנוע את הקמת ועדת החקירה הבאה"
תשעה דיירים בבניין ברחוב ביאליק 6 בבית שמש, בו נתגלו ליקויים לפני כשבועיים, פונו אמש (ב') מדירותיהם. זאת לאחר שלפני כשבועיים, בעקבות נפילת טיח בבניין, קבע מהנדס בניין כי נדרשת הצבה של תמיכות זמניות למבנה בקומת העמודים, אך אין חובת פינוי של הדיירים. הבוקר, לאור ממצאי מהנדס המבנים המסוכנים, שכללו אבחון סדקים וליקויים נוספים, הוחלט על פינוי מיידי של חלק מדיירי הבניין.
קראו עוד בכלכליסט:
"אתמול נדרשו 9 משפחות מתוך 17 הגרות ברחוב ביאליק בעיר בית שמש לעזוב את דירותיהם הפרטיות באופן בהול ומיידי וזאת עקב החמרה במצבו הקשה ממילא של הבניין", כתבה הבוקר ראש עיריית בית שמש ד"ר עליזה בלוך במכתב ששיגרה לשר השיכון זאב אלקין ושרת הפנים איילת שקד. "מדובר במקרה אחד מיני רבים העומדים ככל הנראה לפנינו ועל מנת שתוכל הרשות לצלוח גם את המשבר הזה, מוטב שנחלץ חושים כעת, טרם יקרה אסון. שאלת יציבות המבנים בצד היותה שאלה הנדסית, הפכה גם כן לשאלה חברתית מעמדית. תחושת אי הוודאות וחוסר הביטחון בסוגיה, הציפה אזרחים רבים והחשש לאבד את קור הגג הופך בימים אלו מוחשי עד מאוד".
בפנייתה מבקשת בלוך מהשרים לאשר פעולות שמטרתן להגדיל את מעורבות השלטון המרכזי באיתור והטיפול במבנים מסוכנים שמצויים בתחום הרשויות המקומיות, ובראשן הקטנת הרוב לאישור הצטרפות לפינוי בינוי ל-51% ויצירת מנגנון לאישור מתחת לרף זה. בנוסף, מבקשת בלוך להקים צוות בינמשרדי לטיפול בעיר הוותיקה בבית שמש, ולקבוע מהי האחריות העירונית במקרה של זיהוי בניין הנתון בסכנה והגדרת הצעדים הנדרשים לביצוע. עוד במכתב, מהלך נוסף אותו מבקשת בלוך ליישם והוא גיבוש הקלות ותמריצים ליזמים המפנים את הדיירים מבניינים מסוכנים, עוד בטרם אישור התוכנית או קבלת ההיתרים. במקרים שמדובר בבניין מסוכן ברשות מקומית שבה ערכי הקרקע נמוכים, מבקשת בלוך לאשר מנגנון של הקצאת קרקעות משלימות באזורי ביקוש, כדי לאפשר ישימות כלכלית לפרויקט פינוי בינוי גם באזורים בעלי מכפילי בנייה נמוכים. מלבד אלה, מבקשת בלוך להקים קרן חיזוק ארצית או מחוזית שתסייע לרשויות מקומיות להתמודד עם מימדי התופעה בשיתוף המרכזי לשלטון מקומי.
"אנו נדרשים למענה מיידי לנושא", סיכמה בלוך. "לאור העובדה כי חלק מהנושאים דורשים חקיקה ובוודאי קיימת שאלה תקציבי לקידומם, מוטב שנקדים לפעול יחד ונמנע את הקמת ועדת החקירה הבאה במקרה של חלילה אסון".