אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הממשל בסין ישלוט באלגוריתמים: מגביר את הפיקוח על תוכן מקוון נשיא סין שי ג'ינפינג | צילום: AP

הממשל בסין ישלוט באלגוריתמים: מגביר את הפיקוח על תוכן מקוון

בעזרת תקנה רגולטורית חדשה ינסה הממשל בסין לשלוט בחברות טכנולוגיה ובמרכיב הליבה שלהן - האלגוריתמים. בין היתר: איסור על חברות להשתמש באלגוריתם לפעולות שמפרות את החוק הסיני, והטלת חובה על החברות ליידע את המשתמשים בנוגע למנגנון הפעולה המרכזי של האלגוריתם שלהן

07.01.2022, 12:45 | חדשות חוץ

צעד חסר תקדים: סין גיבשה תקנה רגולטורית שתשלוט באופן בו חברות טכנולוגיה יכולות להשתמש באלגוריתמים כדי להציע תכנים מותאמים אישית למשתמשי האינטרנט. אלגוריתמים שמהווים את סוד ההצלחה של רבות מחברות הענק בתחום. 

קראו עוד בכלכליסט:


אלגוריתמים הם מרכיב קריטי באופן בו חברות טכנולוגיה רבות פועלות – החל מהמלצה על מוצרים באפליקציות מסחר אלקטרוני, ועד המלצות לפידים בפלטפורמות מדיה חברתית. המשקיעים יצטרכו להמתין ולראות כיצד תשפיע הרגולציה על המודלים העסקיים של חברות טכנולוגיה כמו עליבאבא וטנסנט, וכיצד הרגולטור מתכוון לאכוף את התקנות. 

סטודנטים סינים. שינוי במסחר האלקטרוני ובמדיות החברתיות, צילום: Chinasmack סטודנטים סינים. שינוי במסחר האלקטרוני ובמדיות החברתיות | צילום: Chinasmack סטודנטים סינים. שינוי במסחר האלקטרוני ובמדיות החברתיות, צילום: Chinasmack


ברגולציה החדשה כלולות תקנות כגון: איסור על חברות להשתמש באלגוריתם לכל פעולה שמפרה את החוק הסיני, כמו סיכון הביטחון הלאומי; שירותי אלגוריתם שמציעים מידע חדשותי צריכים לקבל רישיון לכך, ואסור עליהם להפיץ חדשות שקריות; על החברות ליידע את המשתמשים בנוגע ל"עקרונות הבסיסיים, המטרה, ומנגנון הפעולה המרכזי" של האלגוריתם;  למשתמשים תינתן האפשרות לוותר על המלצות האלגוריתם; למשתמשים תינתן האפשרות לבחור או להסיר תיוגים שמשמשים את האלגוריתם להמליץ להם על תכנים מסוימים; על החברות לוודא "שימוש בטוח" של קשישים בשירותי ההמלצה של האלגוריתם, על מנת להגן עליהם מהונאות. 

"השינויים האלה משקפים כמה מהחששות המרכזיים בחברה הסינית כיום – פיקוח על תוכן מקוון, משבר הזדקנות האוכלוסייה, שקיפות חברות הטכנולוגיה, והתנהגות אנטי-תחרותית – ומנסים ליישר קו עם עתיד שבו אלגוריתמים מביאים לשחיקת האחדות החברתית, ומחמירים בעיות בשווקים", אמרה קנדרה שייפר, שותפה בחברת הייעוץ טריביום צ'יינה שבסיסה בבייג'ינג. 

חברות עלולות לקבל קנסות של 10,000 עד 100 אלף יואן (1,570 – 15,740 דולר) על הפרת התקנות. אך מעבר לכך, התקנות החדשות צפויות להציב את הרגולטור וחברות הטכנולוגיה במסלול התנגשות, כיוון שעל מנת למצוא הפרות, הרשויות יצטרכו, למעשה, להיחשף לקוד שמאחורי האלגוריתמים. "אלגוריתמים הם הסוד הכי חשוב של החברה, הנכס היקר ביותר שלה, ולתת לממשלה לרחרח שם עשויה להיות בעיה", אמרה שייפר. 


תגיות