אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בזכות הבדיקות המהירות: הרווח של באטמ זינק פי 7.6 בדיקת קורונה | צילום: גטי

בזכות הבדיקות המהירות: הרווח של באטמ זינק פי 7.6

החברה שמייצרת מערכות סייבר וציוד רפואי לבדיקות מעבדה רשמה ירידה של 7.7% בהכנסות במחצית הראשונה של 2021, בשל עסקה חד פעמית; הרווח הנקי זינק ל-12 מיליון דולר

23.08.2021, 11:36 | חזי שטרנליכט

ישנן חברות שהגל הרביעי של הקורונה מבשר על המשך הצמיחה שלהן, ובאטמ היא אחת מהן.

קראו עוד בכלכליסט:

החברה שמייצרת מערכות סייבר וציוד רפואי לבדיקות מעבדה דיווחה שהרווח התפעולי זינק פי 8 במחצית הראשונה של 2021 ביחס לתקופה המקבילה בשנה שעברה, לאחר שיפור חד בשולי הרווח הגולמי.

באטמ, שנסחרת בבורסת תל אביב ובבורסת לונדון, מפרסמת תוצאות חצי שנתיות בלבד, בהתאם לכללי הדיווח בלונדון. 

ההכנסות של באטמ דווקא ירדו ב-7.7% ל-71.4 מיליון דולר במחצית הראשונה של השנה. אך החברה ציינה כי יש לנטרל מנתון זה עסקה גדולה וחד פעמית למכירת מכונות הנשמה, שביצעה במחצית הראשונה של 2020. 

כמו כן, במהלך השנה שחלפה מכרה באטמ פעילות בתחום הסייבר שאינה נמצאת לדבריה במיקוד העסקי שלה, מה שהוביל לירידה בהכנסות מחטיבת הסייבר שהיוו 22.9% מסך הכנסות של באטמ במחצית הנוכחית מול 35.4% בתקופה המקבילה אשתקד.

הרווח התפעולי של החברה קפץ ב-733.3% ל-20 מיליון דולר. בנטרול מכירת חברת הסייבר, עלה הרווח התפעולי ב-640% ל-20.5 מיליון דולר. 

מנכ"ל באטמ צבי מרום, צילום: יובל חן מנכ"ל באטמ צבי מרום | צילום: יובל חן מנכ"ל באטמ צבי מרום, צילום: יובל חן

בשורה התחתונה הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות זינק פי 7.6 ל-12 מיליון דולר במחצית הראשונה של השנה.

מניית באטמ נסחרת הבוקר בעליות בבורסת ת"א, למחיר המגלם לחברה שווי שוק של 1.75 מיליארד שקל. מתחילת השנה המניה נסחרת בתנודתיות ובסיכומו של דבר ירדה ב-1.8% עד עתה, זאת לאחר שב-2020 טיפסה המניה ב-136%.

לחברה שתי חטיבות - חטיבת הביו-מדיקל וחטיבת הרשתות והסייבר. חטיבת הביומדיקל הייתה אחראית ל-77.1% מסך ההכנסות במחצית, עם עלייה של 10.2% להכנסות של 55.1 מיליון דולר. הצמיחה נרשמה הודות למכירת ערכות בדיקה מהירה של קורונה. ההכנסות גדלו למרות שבתקופה המקבילה ביצעה החברה עסקה חד-פעמית חריגה למכירת מכונות הנשמה. בנטרול אותה עסקה, זינקו המכירות של חטיבת הביו-מדיקל ב-36.4%.

הכנסות חטיבת תחום הרשתות והסייבר ירדו ב-41% ל-16.4 מיליון דולר, אחרי שבמהלך השנה מכרה באטמ חברה בשם NGSoft.

לפי התחזית של באטמ, היא מצפה לצמיחה שנתית בהכנסות מפעילות נמשכת. החברה צופה שההכנסות ב-2021 כולה יהיו גבוהות בכ-5% ביחס לתחזיות השוק. בשל ביקוש גבוה מהצפוי לפתרונות האבחון לקורונה של הקבוצה, בעלי שולי רווח גבוהים יותר, בשילוב עם רווח ההון ממכירת NGSoft, הקבוצה צופה שה-EBITDA לכל השנה יהיה גבוה מציפיות השוק ביותר מ-20%.

בבאטמ ישנם שני בעלי מניות מרכזיים. בנק לומברד אודייר שמחזיק ב-26.99% מהון המניות וד"ר צבי מרום המשמש כמנכ"ל החברה ומחזיק ב-21.98% מהון המניות. בעל מניות שלישי במספר הוא גוף ההשקעות הראלד (Herald) שמחזיק ב-4.96% מהון המניות של החברה.

המנכ"ל מרום ציין כי התוצאות הכספיות שמציגה החברה "נובעות מביקוש משמעותי לפתרונות האבחון שלנו, בעיקר אך לא רק עבור הקורונה, שלהם שיעורי רווחיות גבוהים. יצרנו ערך באמצעות מכירת חברה בת אשר אינה בליבת הפעילות על בסיס פעילות מתמשכת".


תגיות