אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מאסק לא לבד: זינוק במספר המיליארדרים שמכרו מניות בחברות שלהם ב-2021 אליס וולטון וג'ים וולטון, מבעלי וולמארט | צילום: רויטרס

מאסק לא לבד: זינוק במספר המיליארדרים שמכרו מניות בחברות שלהם ב-2021

לפי "הוול סטריט ג'ורנל", בכירים בחברות הכלולות במדד S&P 500 מכרו מניות שלהן בסכום שיא של 63.5 מיליארד דולר מתחילת השנה, זינוק של 50% לעומת 2020; בין הסיבות לכך - כוונת ממשל ביידן להעלות את המס על עשירים

10.12.2021, 19:08 | חדשות חוץ

מייסדים ובכירים בחברות בוול סטריט מוכרים מניות ברמות היסטוריות, לעתים לראשונה לאחר כמה שנים - על רקע העלייה בתנודתיות בשווקים ולקראת שינוי אפשרי בשיעורי המס בארצות הברית. כך מדווח "הוול סטריט ג'ורנל".

קראו עוד בכלכליסט:

מתחילת השנה 48 בכירים מכרו מניות ביותר מ-200 מיליון דולר כל אחד - יותר מפי ארבעה ממספר הבכירים הממוצע ב-2020-2016, כך לפי ניתוח שעשה "הוול סטריט ג'ורנל" לנתונים שהתקבלו מפירמת המחקר InsiderScore.

בסך הכל בכירים בחברות הכלולות במדד S&P 500 מכרו מניות שלהן בסכום שיא של 63.5 מיליארד דולר מתחילת השנה, זינוק של 50% לעומת 2020. מגזר הטכנולוגיה הוביל את המכירות בכלל השווקים, עם 41 מיליארד דולר, עלייה של יותר מ-30%. גם במגזר הפיננסים נרשם זינוק במכירות.

בין המוכרים - רון לאודר, בנם של מייסדי ענקית הקוסמטיקה אסתי לאודר, שמכר השנה 2 מיליון מניות של החברה תמורת כ-600 מיליון דולר - המכירה הראשונה שלו מאז 2016.  מייסדי גוגל, סרגיי ברין ולארי פייג', מכרו השנה 600 אלף מניות של ענקית האינטרנט תמורת יותר ממיליארד דולר - הפעם הקודמת בה הם מכרו אחזקות שלהם בחברה היתה ב-2017.



סרגיי ברין ולארי פייג סרגיי ברין ולארי פייג' | צילום: רויטרס סרגיי ברין ולארי פייג

אלון מאסק, מנכ"ל ומייסד טסלה, מכר באחרונה מניות של החברה בשווי של 12 מיליארד דולר. מנכ"ל מיקרוסופט, סאטיה נאדלה, מכר בחודש שעבר מחצית מאחזקותיו בחברה תמורת 374 מיליון דולר. אנליסטים ציינו כי ייתכן שהמכירה קשורה לכוונת מדינת וושינגטון לקבוע מס של 7% על רווחי הון, אולם דובר מיקרוסופט אמר כי "המכירה נובעת מתכנון פיננסי אישי של נאדלה".

מייקל דל, מייסד ענקית המחשבים דל, מכר השנה 5 מיליון מניות של החברה תמורת 253 מיליון דולר, המכירה הראשונה מאז הפך שוב את דל לציבורית ב-2018.

עוד ברשימת "מוכרי-העל": משפחת וולטון, הבעלים (50.5%) של וולמארט, שהכפילה פי ארבעה את מספר המניות שמכרה השנה לעומת 2020, והכניסה בעקבות כך 6.5 מיליארד דולר; ומארק צוקרברג - מייסד ומנכ"ל מטא (לשעבר פייסבוק), שמכר השנה מניות של החברה תמורת 4.5 מיליארד דולר, פי שבעה מאשר אשתקד.


אלון מאסק, צילום: Getty אלון מאסק | צילום: Getty אלון מאסק, צילום: Getty

"מה שאנחנו רואים הוא חסר תקדים בשנים האחרונות", אמר דניאל טיילור, פרופסור לראיית חשבון באוניברסיטת פנסילבניה, החוקר את תופעת מכירת המניות על ידי בכירים בחברות. לדבריו, 2021 היא השנה בה היקף מכירת המניות מצד בכירים בחברות הוא הגבוה ביותר בעשור האחרון, ומזכיר גלי מכירות שאירעו בתחילת שנות האלפיים, בדמדומי בועת הדוט.קום. 

המשקיעים חוששים כי מכירות של מניות בהיקפים גדולים מצד בכירים בחברות מרמזות כי הם לא צופים עליות מחירים נוספות, וכי הדבר עלול להשפיע על מחירי המניות שבידיהם. 


אליס וג אליס וג'ים וולטון | צילום: רויטרס אליס וג

חברות דורשות בדרך כלל מהמנהלים הבכירים להחזיק במניות בשווי הגדול פי כמה משכרם השנתי, אך מנהלים בכירים רבים עוברים את הרף הזה בקלות גם לאחר שהם מוכרים מניות. 

לפי "הוול סטריט ג'ורנל", היקף מכירת המניות מצד בכירים היה גדול במיוחד בנובמבר (15.6 מיליארד דולר) על רקע כוונת ממשל ביידן להעלות את שיעור המס על עשירים, כחלק מתוכניתו הכלכלית Build Back Better. התוכנית החדשה, שממתינה לאישור הסנאט, תטיל מס של 5% על הכנסה ברוטו של מעל 10 מיליון דולר מתחילת 2022, ו-3% נוספים על המרוויחים מעל 25 מיליון דולר בשנה, כולל רווחי הון ממכירת מניות. המשמעות היא שבעלי המניות יוכלו לחסוך לעצמם עד 8 מיליון דולר במסים על כל 100 מיליון דולר של מכירת מניות, אם ימכרו אותן לפני תאריך היעד. 

קפיצה נוספת במכירות נרשמה במאי, אז מכרו הבכירים מניות ב-13.12 מיליארד דולר, על רקע עונת הדו"חות המוצלחת.


סאטיה נאדלה, צילום: יחצ סאטיה נאדלה | צילום: יחצ סאטיה נאדלה, צילום: יחצ


תגיות