אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המיזם שהוביל לתביעה נגד בעלי אלון וגבאי המרכז המסחרי שטרם הושלם בשכונת אחוזת הנשיא | צילום: יובל חן

המיזם שהוביל לתביעה נגד בעלי אלון וגבאי

האחים נוימן, אלי גבאי ושותפים נוספים במרכז המסחרי שטרם הושלם בשכונת אחוזת הנשיא ברחובות נתבעים על ידי משפחת עיני בטענה לקיפוח זכויות ומניפולציות כספיות: “זה שנים שפועלים מאחורי גבינו"

19.05.2022, 06:21 | דותן לוי

המרכז המסחרי שטרם הושלם בשכונת אחוזת הנשיא ברחובות עומד במרכזה של תביעה בין בעלי הקרקע, שמחזיקים בחברת גני הנשיא, שעמם נמנים אנשי עסקים ידועים במשק. בתביעה טוענים שלושה אחים מבני משפחת עיני, המחזיקים 25% ממניות חברת גני הנשיא, כי שותפיהם לחברה קיפחו אותם ופגעו בזכויותיהם בחברה, בין היתר על ידי פיטורם מהדירקטוריון. 25% ממניות חברת גני הנשיא מוחזקים בידי התובעים, בני משפחת עיני (משה, מנשה ועמי עיני ז"ל), ו־75% מוחזקים באמצעות חברת ויצמן סנטר, שבה מחזיקים בחלקים שווים אבשלום צומן, אלי גבאי (מקבוצת גבאי) ומשפחת יוסף נוימן המנוח (הבעלים של קבוצת אלון) ביחד עם אלכסנדר אופרבר.

קראו עוד בכלכליסט:

לטענת האחים עיני, בעלי מניות הרוב קיפחו אותם באופן מתמשך ושיטתי ופעלו מאחורי גבם של התובעים. כך למשל נטען על ידם כי השותפים רכשו בחזרה במסגרת הליך של התמחרות 30% מהקרקע שהוחזקה בעבר על ידי החברות קרדן וחותם חירם – והעבירו אותה לחברת ויצמן סנטר, חברה שהקימו הנתבעים לצורך הרכישה החוזרת, ובעלי המניות בה הם כל בעלי המניות של חברת גני הנשיא חוץ מהתובעים.

כמו כן בעוד כל הנתבעים משמשים גם כדירקטורים בגני הנשיא, האחים עיני הם היחידים שלטענתם במשך שנים לא מיוצגים בדירקטוריון החברה, לאחר שהנתבעים פיטרו מתפקיד דירקטור את משה עיני, ממייסדי החברה ששימש כדירקטור בה מעל עשרים שנה.

המרכז המסחרי שטרם הושלם בשכונת אחוזת הנשיא. כל צד מושך לכיוון שלו
, צילום: יובל חן המרכז המסחרי שטרם הושלם בשכונת אחוזת הנשיא. כל צד מושך לכיוון שלו | צילום: יובל חן המרכז המסחרי שטרם הושלם בשכונת אחוזת הנשיא. כל צד מושך לכיוון שלו
, צילום: יובל חן

טענה נוספת שעלתה מהתביעה היא כי הנתבעים משכו מהחברה דמי ניהול בהיקף של מיליוני שקלים ללא הסכמת התובעים וללא אישור, ביצעו מניפולציות חשבונאיות בספרי החברה ומידרו את התובעים מהנעשה בחברה. פרויקט המגורים הושלם בשנת 2009, וכל מי שהחזיק ב־25% מהמניות קיבל שמונה או תשע דירות בפרויקט, שגם לגביהן טענו האחים עיני כי שילמו מיסוי גבוה יותר מיתר בעלי המניות. כן הם טענו כי יש חשש להברחת סכום של כ־5 מיליון שקל מהחברה לפרויקט נדל"ן בהונגריה.

במסגרת התביעה מבקשים האחים עיני מבית המשפט לחייב את השותפים להשיב לחברת גני הנשיא את 30% מהקרקע שבבעלותם (תמורת הסכום שבו היא נרכשה מקרדן וחותם חירם), ואז למכור אותה לצד שלישי או לחלק אותה בין בעלי המניות אגב פירוק החברה; וכן להחזיר לחברה את הכספים שמשכו ממנה שלא כדין.

מימין: צחי נוימן ואלי גבאי. הנתבעים סירבו להגיב לידיעה, צילום: רועי פלדה מימין: צחי נוימן ואלי גבאי. הנתבעים סירבו להגיב לידיעה | צילום: רועי פלדה מימין: צחי נוימן ואלי גבאי. הנתבעים סירבו להגיב לידיעה, צילום: רועי פלדה

“זה שנים שבעלי מניות הרוב ונושאי המשרה בגני הנשיא ממדרים את התובעים ממידע על הנעשה בחברה, אינם מאפשרים להם לקחת חלק בניהולה, מונעים מהם גישה למסמכי החברה ופועלים מאחורי גבם”, נטען בתביעה שהוגשה באמצעות עורכי הדין גיא ורטהים ויהל כהן ממשרד ש. הורוביץ ושות’.

השותפים בחברת גני הנשיא הנתבעים על ידי משפחת עיני סירבו להגיב.

תגיות