אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת טכנולוגיית הבנייה Veev גייסה 400 מיליון דולר לפי שווי של יותר ממיליארד דולר עמי אברהמי ועמית הלר, מייסדי Veev | צילום: Veev

חברת טכנולוגיית הבנייה Veev גייסה 400 מיליון דולר לפי שווי של יותר ממיליארד דולר

Veev, שהוקמה בשנת 2008 על ידי עמית הלר, עמי אברהמי ודפנה עקיבא, פיתחה טכנולוגיית בנייה מודולרית שמבוססת על ייצור קירות שלמים, הכוללים את מערכות החשמל והאינסטלציה. החברה הפועלת בקליפורניה מעסיקה 350 עובדים, מהם 100 בישראל: "מאוד נשמח לפעול בישראל ולשנות כאן את הבנייה, אבל זה כמעט בלתי אפשרי עם הבירוקרטיה כאן"

01.03.2022, 16:00 | מאיר אורבך

חברת טכנולוגיית הבנייה ויו (Veev) גייסה 400 מיליון דולר בסבב D. הגיוס הנוכחי הובל ע״י קרן BOND, ובהשתתפות LenX, Zeev Ventures, Fifth Wall Climate Tech, ו- JLL Spark Global Ventures. החברה סירבה לציין את השווי בו גייסה אך ציינה שהוא עומד על יותר ממיליארד דולר. על פי הערכה, שווי החברה גבוה משמעותית ממיליארד דולר זאת, לנוכח הסכום שגייסה. כל הכסף נכנס לקופת החברה וישמש אותה להשקעה בהתרחבות בארצות הברית.

קראו עוד בכלכליסט:

כיום, פועלת החברה בעיקר בקליפורניה ומטרתה היא להתרחב למדינות נוספות בארצות הברית. במרץ 2021 גייסה החברה כ-100 מיליון דולר, כשבגיוס השתתפו מספר גופים מוסדיים מהמובילים בישראל, ביניהם מגדל חברה לביטוח, פסגות גמל ופנסיה, מור בית השקעות וקרן שביט, שלא השתתפו בגיוס הנוכחי. הגיוס התבצע באמצעות פלטפורמת TASE UP. עד כה גייסה החברה, כולל הגיוס הנוכחי, כ-600 מיליון דולר.

השיטות המסורתיות בעולם הבנייה אינן מסוגלות לפתור את משבר הדיור הגלובלי. לפי הלשכה האמריקאית למפקד האוכלוסין, לארה"ב יש גירעון בהיצע של 7 מיליון יחידות דיור, עם גירעון של 3 מיליון יחידות בקליפורניה לבדה. Veev, שהוקמה בשנת 2008 על ידי היזמים עמית הלר, עמי אברהמי ודפנה עקיבא, פיתחה טכנולוגיית בנייה מודולרית שמבוססת על ייצור קירות שלמים וסגורים במפעל, הכוללים את כל המערכות - אינסטלציה, חשמל ומערכות מכניות וטכנולוגיות נוספות. הקירות הסגורים, שנבדקו וקיבלו אישור כבר במפעל, מועברים לאתרי הבנייה ומורכבים בקלות, באמצעות מערכת ה- Plug & Play המתקדמת של החברה.

עמי אברהמי, Veev, צילום: veev עמי אברהמי, Veev | צילום: veev עמי אברהמי, Veev, צילום: veev

ויו מעסיקה כ-350 עובדים, מתוכם 100 במרכז הפיתוח בישראל והשאר בקליפורניה. בעקבות הגיוס הנוכחי, החברה צפויה להכפיל את גודלה בשנה הקרובה וכן להאיץ יוזמות מו"פ. "מאוד נשמח לפעול בישראל ולשנות כאן את הבנייה, אבל אני חושש שזה כמעט לא אפשרי עם הבירוקרטיה כאן", אומר עמי אברהמי, מייסד שותף ו-Chief Product Officer, בשיחה עם "כלכליסט". "בזמן שאני בונה כאן שני בניינים, אני יכול לבנות בארצות הברית 10,000 דירות. אם תימצא דרך לבנות כאן פרוייקטים באותה מהירות שבה אני משלים אותם בארצות הברית, נעבוד כאן".

כיום, יש לחברה כ-120 בתים שנבנו בטכנולוגיה שלה ואבהרמי מצפה להגיע לעשרות אלפי דירות כאלה בתוך חמש שנים. "אנחנו ספק של פתרון מלא", הוא מסביר. "לא רק מבנה, אלא גם בשלב של אחרי הבניה. אנחנו משלבים בתוך כל קיר שאנחנו מספקים חיישנים ומערכות אבטחה שמאפשרים לנו להציע לכל דייר שירותי אבטחה ושירותי ניהול של הבניין. אנחנו לא רואים את עצמנו כקבלני ייזום בשלב זה, אבל כן רואים עצמנו כספקי פתרון מלא שכולל עבודה עם הרשויות המקומיות, התאמה של הפתרון לצרכי האזור והשלמה מלאה של הפרויקט. Veev יצרה מחדש את כל תהליך בניית הבית על ידי חשיבת home-as-a-product - הבית כמוצר הצריכה האולטימטיבי. על ידי חשיבה מחדש על כל אלמנט של הבית, כולל עיצוב, חומרים והסביבה הבנויה, ושילוב מלא של תהליך הבנייה מתחילתו ועד סופו, הצלחנו לייצר בתים באיכות, במהירות, בערך ובקיימות שלא נראו בתעשייה".


תגיות