אוסטרליה תפסיק להשתמש בפחם לייצור חשמל בשנת 2043
כך על פי תוכנית אנרגיה מתחדשת של חברת החשמל האוסטרלית, לקראת העמידה ביעד של אפס פליטות פחמן עד 2050. ההשקעה הצפויה היא 8.6 מיליארד דולר
אוסטרליה תוכל להפסיק להשתמש בפחם כבר בשנת 2043, גם אם הביקוש לחשמל יגבר, כך הודיעה חברת החשמל האוסטרלית AEMO, שפרסמה טיוטת תוכנית להשקעות באנרגיה שהיא מפתחת במטרה לעמוד ביעד של אפס פליטות פחמן עד 2050.
קראו עוד בכלכליסט:
על פי ההערכה של ה-Australian Energy Market Operator, צפויים שינויים גדולים בשוק האנרגיה האוסטרלי, עם התקדמות בתחומי האנרגיה המתחדשת, אחסון האנרגיה, אנרגיית גיבוי והולכת החשמל, בעוד תחנות הפחם יצאו בהדרגה משימוש.
מנכ"ל AEMO, דניאל ווסטרמן: "היעד של 2043 דורש שיפור גדול באחסון האנרגיה, והפקת אנרגיה באמצעות מימן וגז כדי לעמוד בדרישות בתקופות השיא, כאשר אלה יושלמו על ידי תמריצים שיעודדו צרכני אנרגיה להתאים את הביקוש שלהם לתנאי המערכת".
התוכנית תלויה גם בהשקעה של 8.6 מיליארד דולר ובשיפור רשת הולכת החשמל. חברת החשמל האוסטרלית צופה שצריכת החשמל מרשת החשמל הלאומית כמעט תכפיל את עצמה ל-330 טרה-ואט שעה, לאחר שיחושמלו תחומים כמו התחבורה, החימום, הבישול ותהליכים תעשייתיים נוספים בשלושת העשורים הקרובים.
החברה צופה גם שהספק האנרגיה המתחדשת יצמח מ-15 ג'יגה-ואט כיום ל-140 ג'יגה-ואט, כלומר יכפיל את עצמו מדי עשור עד 2050. במקביל צפויה האנרגיה המופקת מפאנלים סולאריים על גגות בתים לצמוח מ-15 ג'יגה-ואט כיום ל-70 ג'יגה-ואט עד 2050. החברה צופה שההפסקה בשימוש בפחם תתרחש בקצב כפול עד פי שלושה מהצפוי.