אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי: קב' גבי פרל זכתה במכרז קרנות המנוף; מנורה – המשקיעה הגדולה בבראשית צילום: shutterstock

בלעדי: קב' גבי פרל זכתה במכרז קרנות המנוף; מנורה – המשקיעה הגדולה בבראשית

שתי קבוצות נפסלו מאחר שאיחרו בהגשה - קבוצתם של פרופ' נסים ארניה ושל יעקב אלינב. הקבוצה הזוכה תקים קרן מנוף בהיקף של 2 מיליארד שקל

10.03.2009, 13:28 | גולן חזני והדר רז

קבוצת "בראשית" של גבי פרל, מני וסרמן, רן גרודיצקי, עו"ד צורי לביא וליפא מאיר זכתה במכרז קרנות המנוף שהסתיים ביום חמישי האחרון, כאשר גייסה את הסכום הגדול ביותר מגופים מוסדיים. הממשלה התחייבה להשקיע בקרן סכום של 500 מיליון שקל וקבוצת "בראשית" הצליחה לגייס מהגופים המוסדיים סכום של 1.5 מיליארד שקל. לפיכך קרן המנוף הראשונה תנהל סכום גבוה של 2 מיליארד שקל.

6 קבוצות ניגשו למכרז הראשון, אולם קבוצתם של פרופ' נסים ארניה והקבוצה של יעקב אלינב נפסלו כיוון שהצעתם הוגשה לאחר השעה שנקבעה. ועדת המכרזים תתכנס בימים הקרובים על מנת לדון בהקמה מהירה של קרן מנוף שנייה.

"קרנות מנוף" הן קרנות השקעה משותפות לממשלה ולגופים המוסדיים בתחום החיסכון הפנסיוני, המיועדות לטפל באשראי החוץ בנקאי ובהסדרי חוב של חברות ישראליות. במסגרת קרנות המנוף תשקיע המדינה עד 5 מיליארד שקל כנגד השקעה של הגופים המוסדיים באותן קרנות. המדינה מבטיחה תשואה מינימלית של 4% בשנה ותיקח על עצמה את מירב הסיכון להפסדי הקרנות (במידה ויהיו). מנהל הקרן שנבחר במכרז הוא זה שתביא את היקף התחייבויות ההשקעה הגדול ביותר מהגופים המוסדיים בקרן.

שבע קבוצות עברו באחרונה את השלב המיון הראשון והתמודדו במכרז קרנות המנוף של האוצר. חברי הקבוצות הם אהרון ציטרין, חן ברדיצ'ב, אורי שלו, עו"ד שלום גולדבלט ואסף גרמן; גבי פרל, מני וסרמן, רן גרודיצקי, עו"ד צורי לביא וליפא מאיר; יעקב אלינב, קותי גביש ואודי הילמן; גבי טרבלסי, גיא ועדיה, גיא זוקין וגיל גרשלר; הקבוצה בראשות פרופ' ניסים ארניה, יחד עם ירון פיטארו, עזרא עטר, ראובן צבאג ושמואל מסנברג, וכן הקבוצה הכוללת את חברת ניהול ההשקעות KCPS ואת יוסי דאובר, גבי לב, שי איילון והדי בן סירא. קבוצתם של קבוצתם של אייל גבאי, אורי יוגב ורועי מכנס לא ניגשה למכרז על אף שעברה את השלב הראשון.

הגופים המוסדיים שנתנו את מכתבי ההתחייבות הגדולים ביותר הם כלל, מנורה והראל. כל אחד משלושת הגופים נתן לחלק מהקבוצות מכתבי התחייבות של בין 300 ל-400 מיליון שקל. מנגד, בית ההשקעות פסגות לא יהיה חלק מקרנות המנוף. בית ההשקעות התנה את ההתחייבות שלו להשקעה ברמת מינוף נמוכה, וברמת מינוף של 1:3 לא ישקיע בקבוצות.

מנורה – המשקיעה הגדולה בבראשית, 400 מיליון שקל

50 מיליון שקל. זה היה הפער בין ההצעה של קבוצת בראשית בראשותו של גבי פרל, לבין ההצעה שדורגה שניה במכרז, זו של גבי טרבלסי. ל"כלכליסט" נודע כי קבוצת בראשית גייסה ממוסדיים 1.5 מיליארד שקל. ואילו של טרבלסי הצליחה לגייס 1.45 מיליארד שקל. למקום השלישי, בהפרש קטן, הגיעה קבוצתם של KCPS.

עוד נודע ל"כלכליסט" כי את הסכום הגבוה ביותר לבראשית העמידה דווקא מנורה-מבטחים ולא הראל, כפי שסברו תחילה בשוק ההון. הסכום של מנורה, 400 מיליון שקל, היה למעשה מה שהביא בדיעבד לזכיה של בראשית. הראל העמידה מחצית מהסכום הזה, 200 מיליון שקל. מוסדיים אחרים היו מבטחים הישנה, 170 מיליון שקל, הלמן אלדובי השקיעו בפרל 100 מיליון שקל, הפניקס עם 120 מיליון, דש-איפקס, 100 מיליון, תעשיה אווירית והדס-ארזים, 60 מיליון שקל כל אחת.

תגיות