אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": קרן ניו־אקוויטי תספק מחשבים לבנק הודי צילום: אוראל כהן

בלעדי ל"כלכליסט": קרן ניו־אקוויטי תספק מחשבים לבנק הודי

חברת המיקרו־בנקאות הגדולה בהודו חתמה על חוזה עם הקרן של בכירי דיסקונט לשעבר, שצפויה להגיע למכירות של כחצי מיליון דולר בשנה בהודו

18.01.2010, 09:36 | אסף גלעד

בכירי דיסקונט השקעותלשעבר דב תדמור וג'ון בוק מרחיבים את פעילותם בהודו באמצעות ניו־אקוויטי, חברת ההשקעות החדשה שלהם.

השניים חתמו על הסכם למכירת מערכות מחשוב של חברת מיניפריים הישראלית עם חברת המיקרו־בנקאות הגדולה בהודו, SKS, המנהלת 2.2 מיליארד דולר, בהיקף התחלתי של 100 אלף דולר.

עם מכירת מערכות המחשוב של בלוסום, מיניפריים ושל חברת המחשוב הישראלית רנסיס, צפויה הזרוע המקומית של ניו־אקוויטי בהודו, NewTecSol, המעסיקה כיום חמישה עובדים, להגיע למחזור מכירות של כחצי מיליון דולרים עד תום השנה.

המערכת של מיניפריים מאפשרת לחבר למחשב אחד שמונה מסכים, מקלדות ועכברים, ולמעשה מאפשרת לכמה משתמשים לעבוד במקביל על מחשב אחד מבלי לאבד יכולת ביצוע, טכנולוגיה המפחיתה 60% מעלות החזקת מחשב אישי לכל עובד.

ממציא שיטת ה"מיקרו-בנקאות" האיש שפיתח את הנוסחה שהופכת עניים לעשירים הבנק שהקים זוכה פרס נובל לשלום, פרופ' מוחמד יונוס, מחפש בכפרים את התושבים העניים ביותר ומציע להם הלוואות של דולרים בודדים על מנת יוכלו להקים עסק קטן. "אנשים פרטיים מתגלים כחכמים יותר מהממשלה", הוא מסביר בראיון מיוחד ל"כלכליסט" שאול אמסטרדמסקי, לינדאו, גרמניה, 25 תגובותלכתבה המלאה

"גילינו את עולם המיקרו־בנקאות", אומר ל"כלכליסט" ג'ון בוק. "זו לא צדקה, אלא עסק כלכלי שמחזיר את עצמו. שיעור ההלוואות החוזרות מגיעות ל־99%, עם ריבית שמגיעה לעשרות אחוזים. חברת המיקרו־בנקאות SKS גילתה צורך רב במערכות הישראליות בעקבות הגידול העצום בפעילותה בזמן קצר. הארגון, שבו 1,700 סניפים, מכשיר מדי חודש 1,000 עובדים חדשים, וגדל ב־170% בשנה". חברת מיניפריים הוקמה ב־2003 בידי אריק בובשובר תחת חממת יוזמות־גרנות, ועד כה גייסה כ־2 מיליון דולר מהמדען הראשי ומחברת רפק.

ניו אקוויטי צפויה להכריז בחודש הבא על עסקה נוספת של בלוסום הישראלית, המפתחת מערכות לימוד מקוונות, עם רשת חינוך גדולה בהודו.

חברה נוספת של הקרן, רנסיס, נמצאת במו"מ לקראת חתימה על עסקה עם מפעילת סלולר הודית שיש לה 15 מיליון מנויים.

בוק מגלה ל"כלכליסט" כי בכוונת ניו־אקוויטי למכור טכנולוגיות ישראליות נוספות בהודו, והשניים בוחנים חברות ישראליות מתחום המים, אנרגיית שמש וחקלאות.

 

נוסף על פעילות הקישור בין חברות ישראליות להודיות, בוחנים בוק ותדמור הקמת קרן ישראלית־אמריקאית־הודית מיוחדת שתסייע לחברות הישראליות בכניסה לשוק ההודי, במודל דומה לקרן ישראל־סין.

תגיות