אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מירס לבג"ץ: הוצאת צו ביניים להקפאת הקישוריות תפגע בציבור צילום: אוראל כהן

מירס לבג"ץ: הוצאת צו ביניים להקפאת הקישוריות תפגע בציבור

החברה טוענת בתשובה לעתירה לבג"ץ שהגישו חברות הסלולר הגדולות כי הן "נוהגות בחוסר ניקיון כפיים", וכי "העתירה הוגשה במטרה למנוע את הרחבת התחרות"

28.11.2010, 15:42 | גילעד נס

בעוד שרי התקשורת והאוצר נאלצים להמתין עד לתום שביתת פרקליטי המדינה על מנת להציג את עמדתם בבג"ץ, חברת מירס הגישה היום (א') את תגובתה לבקשת חברות הסלולר הגדולות מבג"ץ להקפיא את ישום הפחתת דמי הקישוריות עד תום הדיון בעתירות שהגישו.

"מירס תומכת בהחלטת משרד התקשורת בכל הקשור להפחתת דמי הקישוריות", נמסר מהחברה. "חברות הסלולר הגדולות השתהו בצורה מתמיהה העולה עד כדי חוסר ניקיון כפיים, שכן הן המתינו למעלה מחודשיים ובצורה מפליאה הגישו כמעט באותו יום את עתירותיהן.

גם פלאפון עתרה לבג"ץ מצטרפת לסלקום ופרטנר נגד הפחתת דמי הקישוריות פרטנר וסלקום הגישו עתירה דומה, עליה נדרשה המדינה להשיב תוך 10 ימים; פלאפון דורשת לקיים שימוע נוסף בנושא דמי הקישוריות גילעד נס, 5 תגובותלכתבה המלאה

טענה דומה השמיע גם שר התקשורת לפני כשבועיים, בעת שפנה לממונה על ההגבלים העסקיים וביקש כי תבדוק את פעילותן של החברות והאם זו עונה להגדרה של "קבוצות ריכוז", למרות שהגדרה זו טרם עוגנה בחוק.

גורמים בחברות הסלולר טענו בתגובה כי הגשת העתירות המאוחרת נגזרה מכך שרק לפני כחודש הסתיימה חשיפת המסמכים של משרד התקשורת בנושא, בפרסום חוות דעתה של היועצת המשפטית של המשרד, עו"ד נגה רובינשטיין, והחברות נדרשו לעבודה נוספת בכדי להשיב לטענותיה במסגרת עתירתן לבג"ץ.

במירס, המוזכרת כאחת מכעשרים משיבות לעתירות חברות הסלולר, טוענים בתשובתם לעתירות כי במשך שנים דמי הקישוריות לצרכן היו גבוהים מעלות השיחה, והמשך מצב זה משמעו נזק של מאות מיליונים לציבור הרחב. "המאבק", מציינת מירס, "אינו רק בין חברות הסלולר למשרד התקשורת כי אם ובעיקר אל מול תושבי מדינת ישראל".

חברות הסלולר טוענות בעתירותיהן כי המחיר שהיה המשרד צריך לקבוע כדמי הקישוריות החדשים עומד על כ-14 אגורות, ובמירס תוהים מדוע החברות מבקשות מבית המשפט להותיר את דמי הקישוריות בתקופת הביניים על מחירם כיום, כלומר כ-25 אגורות.

"הנזק לציבור גדול יותר"

לטענת מירס, באם יתקבל צו הביניים, ובהתחשב בהצהרת חברות הסלולר הגדולות כי דמי הקישוריות אמורים לעמוד על כ-14 אגורות, הרי שהנזק לחברות יעמוד לכל היותר על 7 אגורות לכל דקת שיחה (ההפרש בין מחיר זה לתעריף שקבע שר התקשורת), בעוד הנזק לציבור יעמוד, לשיטת החברות, על 11 אגורות (ההפרש בין דמי הקישוריות כיום לבין דמי הקישוריות על פי טענת חברות הסלולר, דהיינו 14 אגורות), כך שבהסכמה לצו הביניים למעשה גורם בג"ץ לנזק לציבור.

"הגשת העתירה לבית המשפט היא בבחינת ניסיון לעצור את הכנסת מפעילים חדשים וירטואליים ובעלי תשתית עצמאית לענף הסלולר", טוענת מירס. "הנזק שייגרם לציבור כתוצאה מהוצאת צו ביניים גדול יותר מהנזק שייגרם למפעילות הגדולות".

תגיות