אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"עלייה של עשרות אחוזים בגניבות של עו"ד מלקוחותיהם" צילום: גלעד קוולרציק

"עלייה של עשרות אחוזים בגניבות של עו"ד מלקוחותיהם"

עו"ד גדעון פישר, מבכירי לשכת עורכי הדין: "מדובר בעלייה של לפחות 30%". לדבריו יש "לחייב את עוה"ד לממן ביטוח אחריות מקצועית"

15.12.2010, 10:41 | איתי הר אור

"בשנים האחרונות חלה עלייה של עשרות אחוזים במקרים של גניבות של עורכי דין, ששולחים יד בכספים המופקדים אצלם בנאמנות בידי לקוחותיהם", כך אומר מבכירי לשכת עורכי הדין, עו"ד גדעון פישר.

הדברים נחשפו אתמול בתוכנית הכלכלית "סוגרים חשבון" בערוץ 23. בעקבות הדברים, אמר פישר בשיחה עם "כלכליסט" כי כך אכן עולה מנתונים שקיבל לידיו מוועדת האתיקה של מחוז תל אביב בלשכה.

הבהלה לזהב "רק 20% מהמתמחים נשארים לאחר חמש שנים" הראיונות להתמחות ב־2013 במשרדים הגדולים בעיצומם. "כלכליסט" התלווה לסיור של 30 מצטייני אוניברסיטת תל־אביב במשרדים מובילים וגילה סטודנטים ספקנים, שותפים נוסטלגיים, ומשרד אחד שאוסר כניסת עיתונאים מארק שון, 41 תגובותלכתבה המלאה

"כמות התלונות של מעילות עורכי דין בכספי פקדונות ונאמנויות עלתה בעשרות אחוזים בשנים האחרונות, מדובר בעלייה של לפחות 30%", ציין פישר.

בין הסיבות לתופעה החמורה מונה פישר את הבעיה הכללית של הצפת המקצוע: "רף הכניסה למקצוע יותר נמוך, וכל מיני אנשים פחות ראויים נכנסים למקצוע והסיכוי שהם יעשו דבר שנוגד כל ערך שהמקצוע דוגל בו - הולך וגדל".

"ללא כוונה פלילית"

פישר, חבר המועצה המועצה הארצית של הלשכה, שהיה חבר ועדת האתיקה שנים רבות וחבר הוועד המחוזי כיום מצביע על סיבה נוספת: "הלחץ הכספי שבו עורכי דין נמצאים, דוחף אותם לא אחת לפתיחת עסקים עצמאיים. במקביל לכניסתם לעולם העסקי, מרשים לעצמם עורכי הדין להשקיע את הכספים שנמסרו להם לפיקדון או לנאמנות, ובחלק מהמקרים הם כמובן נקלעים למצוקות כאשר ההשקעה לא צולחת. הם אומרים 'אני אשתמש בזה בינתיים ואחר כך אחזיר ללקוח'. אין להם כוונה פלילית. יש להם כוונה להצליח בעסקים ולהחזיר את הכסף, אבל זה כמובן לא מסתייע".

כדי למנוע את הגברות התופעה מציע פישר להקים גוך שימנע את האפשרות שעו"ד יכול בחתימתו לשחרר את הכספים בעצמו. "בצרפת, למשל, יש גוף שבו מופקדים הכספים, וכל שחרור של כסף מצריך חתימה גם של עורך הדין וגם של אותו גוף פיננסי".

פישר מציין פתרון נוסף: "כאמור, רוב עורכי הדין עושים את זה מתוך אמונה שמדובר במצב זמני, ופחות מתוך כוונה להזיק ללקוח. לכן, צריך להגביר את הפיקוח, אבל גם לחייב את עורכי הדין לממן ביטוח אחריות מקצועית, שיתפוס במקרים שבהם הדבר נעשה בתום לב".

תגיות