אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"לא רוצה להיות מיליונרית - ואפילו לא לקבל 40 אלף שקל בחודש" צילום: ענר גרין

"לא רוצה להיות מיליונרית - ואפילו לא לקבל 40 אלף שקל בחודש"

ד"ר מירב אינגביר, רופאה מומחית, מובילה את מאבק המתמחים: "בזמן שבגיל 40 אעשה תורנויות, מקביליי בצבא ייצאו לפנסיה"

06.09.2011, 08:42 | מיקי פלד

ד"ר מירב אינגביר

תפקיד: מומחית לנפרולוגיה במחלקה הפנימית של ביה"ח איכילוב בתל אביב

גיל: 39

מגורים: רמת גן

מצב משפחתי: חיה עם בת זוג

עוד משהו: פותרת תשבצי היגיון אובססיבית

ד"ר מירב אינגביר היא כבר לא מתמחה צעירה. ממרום תפקידה כרופאה מומחית במחלקה הפנימית בבית החולים איכילוב בתל אביב היא כבר לא צריכה לעשות תורנויות מתישות כמו המתמחים ושכרה גם גבוה יותר. למרות זאת היתה מהראשונים שזעקו נגד ההסכם שהתהווה בין האוצר להסתדרות הרפואית לפני חודש, וגם לאחר שנחתם שילבה זרועות עם הרופאים הצעירים והמשיכה במחאה. לדבריה, "המתמחים שמים את עצמם בחזית המאבק, אבל זה מאבק על התנאים של כל ציבור הרופאים".

ניתוח "כלכליסט" 4 שאלות על מאבק המתמחים המתחדש לאחר שבית הדין הארצי לעבודה פסל אתמול את ההתפטרות הקולקטיבית של הרופאים המתמחים, עשרות מהם הגישו שוב את התפטרותם באופן פרטני. היום צפויים להצטרף מתמחים נוספים למאבק. איך ייראה השלב הבא של המחאה שלא מרפה ממערכת הבריאות מיקי פלד, 10 תגובותלכתבה המלאה

איפה המאבק עומד עכשיו?

"ההסתדרות הרפואית (הר"י) הפסיקה לייצג את הרופאים ועתה אנחנו נלחמים עצמאית. המלחמה הזו כוללת כמה חזיתות, שהעיקרית היא התפטרות המתמחים. באיכילוב, אני יודעת, המספרים של המתפטרים דומים לאלו שהיו בגל הראשון של ההתפטרות. חזית נוספת היא הגשת תביעה נגד הר"י והעומד בראשה, ד"ר ליאוניד אידלמן, על ייצוג בלתי הולם והקמת ארגון אלטרנטיבי להר"י שייצג את רופאי בתי החולים אם כי זה כנראה ייקח שנתיים־שלוש. נעשה מה שאפשר כדי לפתוח את ההסכם בין הר"י והאוצר מחדש".

אתם באמת חושבים שזה ישים לפתוח הסכם?

"זה גם מה שאמרנו בחתימת ההסכם הקודם בשנת 2000, וחיכינו 10 שנים כדי שנוכל לדון על מצבה של הרפואה הציבורית. אין לנו מה להפסיד יותר. אנחנו לא מתכוונים להפסיד. ברור לנו שלא נוכל לשנות לחלוטין את כלל סעיפי ההסכם, אבל אם רק לפחות נקצר את תוקפו לשלוש שנים במקום תשע שנים, זה כבר משהו שיוכל להרגיע את השטח לא מעט".

מישהו מדבר איתכם?

"כרגע זה רק אנחנו מול התקשורת. עד כמה שאני יודעת אף אחד מהגורמים הרשמיים לא מדבר איתנו, לא ההסתדרות הרפואית - שאמורה לייצג גם אותנו - ולא משרד הבריאות. זה לא ייאמן, כבר מעל חודשיים אנחנו מנהלים מאבק ואף אחד לא מדבר איתנו. ציבור הרופאים הוא ציבור כל כך מסור לעבודה שלו, ציבור שלא עושה בעיות. למרות זאת, כאשר אנחנו כבר מרימים קול זעקה אף אחד לא מדבר איתנו".

מירב אינגביר , צילום: ענר גרין מירב אינגביר | צילום: ענר גרין מירב אינגביר , צילום: ענר גרין

כאשר את מדברת עם הרופאים, מה התחושה שעולה מהשיחות?

"התחושה המשותפת היא שהר"י בגדה בנו והעליבה אותנו. הלכתי אחרי ד"ר אידלמן בשמש הקופחת כאשר הוא צעד לירושלים. היום אנחנו יודעים שהצעדה הזו לא שינתה דבר, אלא ניואנסים קטנים כדברי משרד האוצר. לכן יש גם תחושה שהר"י לא מייצגת אותנו.

"העלבון נובע, למשל, מכך שחושבים שאנחנו לא עובדים וצריך להשגיח עלינו עם שעון נוכחות. אנחנו מערכת עובדת בתת־תקינה היסטרית, ואנחנו מחזיקים מערכת באי־ספיקה כל כך הרבה שנים כי אנחנו משקיעים את הלב והנשמה. נכון שיש כאלו שעובדים פחות שעות מאלו שהם צריכים, אך זה פרומיל. אבל ניחא; אם לפחות היו משלמים לנו שעות נוספות עכשיו, אולי עוד היינו סופגים את העלבון. התקציב לכך לא נמצא בהסכם".

במשרד האוצר ובהר"י אומרים שתקציב השעות הנוספות יגיע מעבר לעלות ההסכם.

"כולנו מכירים מה קורה עם דברים שלא כתובים במפורש בהסכם. בהסכם משנת 2000 הבטיחו שמתמחים לא יעשו מעל שש תורנויות, והנה מאז אנחנו עושים שמונה ותשע תורנויות בחודש בממוצע".

איך את מסבירה את זה שהרופאים בפריפריה לא מתמרדים נגד ההסכם?

"אין לי תשובה מוסמכת אלא השערות. כל סגניו של אידלמן יושבים בבתי חולים בפריפריה ויש להם כוח על הרופאים שם. זה נכון שבפריפריה מקבלים יותר, אבל מעט יותר. אם אני מקבלת תוספת שכר של 32% לתשע שנים הם מקבלים כ־38%".

אולי אתם התמימים בכך שלא הבנתם שבמו"מ צריך להתפשר?

"אפשר להגיד עלינו שאנחנו תמימים. אבל מילא שלא היינו מקבלים את כל מה שרצינו, אבל להוסיף עיזים כמו שרופא מומחה עושה תורנויות? גם כך אנחנו עושים תורנויות במשך שבע שנים בממוצע, בלי סופי שבוע ויכולת להתחייבויות חברתיות. ההסכם למעשה מרע משמעותית את תנאי העבודה. בזמן שבגיל הזה בצה"ל יוצאים לפנסיה אני עוד אעשה תורנויות. גם שתי תורנויות בחודש זה קשה מאוד בגיל 40".

האוצר אומר שאתם אלו שלא קראתם את ההסכם כפי שצריך, ואתם תקבלו עוד הרבה כסף על עבודה נוספת.

"יש שלב בחיים שאתה לא רוצה לעשות עבודות נוספות. האם זה נשמע הגיוני שאחרי שתי התמחויות ותפקיד של רופאה בכירה אבוא הביתה עם 6,000 שקל נטו, אלא אם אעשה תורנויות ושעות נוספות? על זה אנחנו רבים. אנחנו רוצים להרוויח כמו מגזרים מקבילים בשירות הציבורי. לא רוצה להיות מיליונרית, ואפילו לא לקבל 40 אלף שקל לחודש. רק שמשכורת הבסיס תהיה מכובדת".

ההסתדרות הרפואית בחרה שלא להגיב.

תגיות

147 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

147.
מגיב 146 - אני מקווה שהיית מאושפז באיכילוב לאחרונה ושהיא טיפלה בך
ואני מקווה שהרגשת את הריקבון המוסרי שלך, וכמה אתה בן אדם דוחה... אם היה בך שמץ של משהו אנושי אני מקווה שאמרת לה שאתה מבקש לא להאריך את ימיך אם תזדקק להנשמה וכיוצ"ב... ומהכרותי עימה אני יודע שלו היית אומר דבר כזה היא לא הייתה מסכימה ונלחמת על החיים שלך. אתה חתיכת קקה של בן אדם, תוצר עלוב של שלטון ביבי על החברה הישראלית ב-25 השנה האחרונות (למעל מספר מועט של שנים), וכל נשימה שאתה נושם מבזבזת חמצן טוב שיכולים להשתמש בו בריות יותר ראויות ממך.
יואב  |  11.10.20
145.
מה יש 10 שנים יטחנו אותך ועדיין תקבלי משכורת גבווהה -אבל אחרי זה תרוויחי הרבה בקלינקה פרטית
אתם חולבים את המדינה אנחנו האזרחים נשלם על זה בביטוחים המשלימים ,הינה כבר החודש כללית שלחה למבוטחים על העלאה של הביטוח המשלים . שירותי הרפואה הם זבל פה ועדיין לתת לכם משכרות גבוהות ממה שאתם גם ככה מקבלים הרבה . אז איזה שירות נקבל יותר טוב . לא ולא . אלא נשלם יותר בגלל השטויות והעקשנות שלכם. מישהו חייב אותך בכלל ללמוד רפואה .זאת בעייה שלך . תעשי הסבה להיי-טק ותרוויחי בוחטות יותר . בסופו של יום שידעו כל אזרחי המדינה אנחנו נשלם יותר על רפואה שתישאר אותו דבר וללא רמת שירות גבווהה החוצפה שלכם .לה מה חייבים לכם . מה עם המורים . ועובדים סוציאלים . מי אתם בכלל . הרי רובכם הולכים לפרטי ופותחים קלינקות ומקבלים המוןםן כסף . אלא שפתאום נפתח לכם התאבון כי ראיתם את המחאותץ שחל האזרחים . בגללכם הקופות חולים מעלות שרותים ומוצצות אותנו חבל שלא מזכ4רים את זה בתקשורות ובעיתונות . טאף אחד לא חייב לכם כלום .מבחינתנו תעברו למקצוע אחר כי בסופו הכסף יוצא מאיתנו .
שימי  |  07.09.11
144.
כולם הפסידו, אבל המתמחים פחות. הקול שאתם שומעים הוא
ראשית כל - כל הכבוד למירב. אם יהיה עתיד לרפואה הציבורית זה הרבה יותר בזכותך מאשר ולמרות גמזו, ליצ(מ)ן, אידלמן, ביבי והשאר. אין טעם להתייחס לציבור ולתגובות. כשהציבור היה 99% מאחורינו זה לא הפריע לאוצר לעשות מעשה סדום באידלמן. עכשיו כשהוא מוסת מכל הדיסאינפורמציה הוא גם כן לא ישנה לכיוון השני. ובכל זאת הסבר קצר לציבור, במעט הברות, שתבינו: 1) שיקרו לכם על ימין ועל שמאל. המספרים שאתם רואים זה שקרים גסים. 2) יופי לפריפריה, אבל במרכז חיים 4-5 מיליון איש ואולי כדאי שיהיה מי שיטפל בהם. 3) ברור שהשכר הוא הכל: שכר גבוה: יבואו אנשים איכותיים, יהיה יותר כוח אדם, פחות עומס תורנויות, אין צורך בתורנות מומחים, יותר זמן ללמוד ולהתמחות. מי שיטפל באמא שלך הוא רופא עירני, עם מוטיבציה ויכולת, מלח הארץ. שכר נמוך: הרופאים יברחו. טובים אחרים לא יבואו. אין מספיק כוח אדם. מי שנמצא טוחן תורנויות. מומחים עושים תורנויות עד גיל 60 (הסכם 2020), אין לרופאים זמן ללמוד. מי שמטפל בבן שלך הוא רופא עייף, מתוסכל, שלא למד, אין לו מומחה להתייעץ איתו כי המומחה בבית אחרי תורנות. מספיק מהר זה יהיה רופא מחו"ל שלא היה מספיק טוב להגיע לאף מדינה שמשלמת טוב. תשנן "אוגבו ז'פרי זוגבה נומכי" - זה "הבן שלי חולה מאוד" בקירגיזיסטנית. מה אתה מעדיף? חזרה אלינו: המערכת ניצחה נצחון שכולו הפסד. המתמחים והמומחים יבדקו כל אחד מה המקסימום שיכולים לקחת מהמערכת, ויעזבו בשניה שאחרי. למקצוע אחר או לפרטי או לחו"ל. תוך 3 שנים אין רפואה ציבורית במרכז. תתחילו לחסוך. למתמחים ולמומחים: גאה בכם. עשיתם הכל. תנצלו את המערכת ותברחו. המצפון שלכם נקי.
תיק תק תיק תק תיק תק  |  06.09.11
143.
למה אתם לא מסכימים לשעון נוכחות?!!?
אני מסכימה עם כל הטענות שלכם. פרט לקטנוניות של שעון הנוכחות אתם עובדים קשה, שעות על גבי שעות אז אין סיבה שלא תסכימו להחתים שעון אלא אם כן יש בינכם רופאים שעובדים בבית החולים, ובקליניקה פרטית ליד תהיו הוגנים עם הציבור צדק זה עד הסוף
שולה  |  06.09.11
לכל התגובות