אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחליפים עבודות כמו גרביים? צפו פגיעה בכיס צילום: shutterstock

מחליפים עבודות כמו גרביים? צפו פגיעה בכיס

מחקר חדש מגלה: עובדים שמחליפים מקום עבודה לעתים קרובות לא ירוויחו כמו עמיתיהם הנאמנים יותר; אז מהן הסיבות הנכונות להתפטר?

08.10.2012, 23:24 | סוכנויות הידיעות
דור המילניום מאופיין ב"היעדר נאמנות", תכונה זו אמנם מהווה בעיה עבור המעסיקים, אך כעת מתברר כי היא גם יוצרת בעיות כספיות עבור אותם עובדים שמחליפים עבודות בתדירות גבוהה.

אתר ביזנס אינסיידר מפרסם מחקר שערכה פרופסורית קתרין שאו מהפקולטה למנהל עסקים באוניברסיטת סטנפורד, שגילה כי מי שמחליף עבודה בקצב גבוה מרוויח למעשה פחות ממי שנשאר באותה חברה לאורך זמן.

המחקר כלל 50 אלף עובדים מחברות בעמק הסיליקון, וחשף כי עובדים בעלי ותק של חמש שנים באותה חברה, זכו להעלאות שנתיות של 8% בשכר לעומת העלאות של 5% להן זכו אותם עובדים שהחליפו לעיתים קרובות את מקום העבודה. כמו כן מתברר כי המחליפים הסדרתיים הם פחות פרודוקטיביים ופחות יצירתיים.

"לא מומלץ לעבור באופן תמידי בין עבודות בחיפוש אחר השכר הגבוה יותר", אומרת שאו, "אם ניקח לדוגמה אדם בעל הכנסה גבוהה, ונבחן את מקור ההכנסה הזו ומה הוא עשה כדי להשיג אותה, נגלה כי הכל נובע מכך שנשאר לעבוד באותה חברה ולא החליף מעסיקים".

להתפטר מהסיבות הנכונות

ריצ'רד דוקאס, מנכ"ל חברת יחסי ציבור לחברות פיננסיות, מסכים עם דבריה. לטענתו, אנשים צריכים להחליף עבודות רק אם "הם מנסים למצוא את התפקיד המושלם, או אם הם מחפשים אתגרים ותמריצים".

"אל תתפטרו מתוך ניסיון להתקדם בסולם הדרגות", צילום: shutterstock "אל תתפטרו מתוך ניסיון להתקדם בסולם הדרגות" | צילום: shutterstock "אל תתפטרו מתוך ניסיון להתקדם בסולם הדרגות", צילום: shutterstock

אולם, הוא מזהיר כי עליהם לפעול בזהירות. לדבריו, "אם אתם הולכים בעקבות הזדמנות אחרת, עשו זאת מהסיבות הנכונות ובוודאי שלא לעיתים קרובות מדי. עשו זאת מכיוון שאתם עדיין מחפשים אחר הקריירה הנכונה עבורכם, עבור היעד שלכם, הנישה, אך אל תעשו זאת מכיוון שאתם מנסים לטפס בסולם הדרגות".

אם אתם משנים בתכיפות עבודות מכיוון שהציעו לכם תואר יוקרתי יותר או העלאה בשכר, המנהלים יעלו על זה מהר מאוד ובסופו של דבר ינצלו זאת נגדכם.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
אולי הפוך? אלה שמציעים להם העלאה של 5% עוברים יותר כי מציעים להם העלאה נמוכה
ולו היו מציעים להם 8% היו נשארים? מעודי לא עבדתי במקום עבודה שהיה אפשר לקבל בו העלאה. המקום היחיד היה זה שכל העובדים באו ביחד למנכ"לית וביקשו העלאה ופנסיה וקיבלו. אבל זה עבד רק שנה אחת. אם רצית קידום - היית צריך לחפש בחוץ. אם רצית העלאה - היית צריך לחפש בחוץ. עבדתי במקום שהיה מצניח אנשים מן החוץ לתפקידי ניהול, במקום לחפש דבר ראשון מועמדים מקרב העובדים. אז בכאלה תנאים, מה פלא שאנשים עוזבים?
--  |  09.10.12
5.
הצחקת אותי
לכל מה שקשור למהנדסים מי שלא עובר מקום עבודה כל 3-5 שנים כמעט לא יתקדם בשכר ובטח לא יהיה שווה יותר כסף למעסיק פוטאנציאלי. היום כמעט כולנו נתפסים בעיני המעסיקים שלנו כמו מוצר - כל עוד הוא עובד טוב ובמחיר נוח יחסית למה שאפשר לקבל בשוק - טוב אבל ברגע שניתן להחליף במשהו יותר טוב אז מחליפים. בדיוק כמו שאנחנו מתייחסים למדיח - פעם קנו ל20 שנה ותחזקו אותו הים מחליפים כל הזמן גם שלא צריך כיוון שיש דברים טובים יותר בפחות כסף כל הזמן. אין שום בטחון תעסוקתי! אתה יכול לעבוד אצל מישהו 15 שנה ואז שיחליפו אותך במישהו צעיר ונמרץ בלי משפחה שעובד הרבה במשכורת נמוכה יותר. החסרון הגדול לעבוד במקום אחד הוא שאתה לאט לאט הופך להיות עציץ ואתה מתעסק רק בטכנולוגיות ובשיטות של החברה שאגב מאוד יכול להיות שהן בכלל לא שוות כלום או לא נכונות לשאר התעשיה. חברה תחליפו בכל פעם שאפשר להתקדם המשכורת שלי קפצה ב70-80 % יחסית למי שלא זז ממקום העבודה שלו, הכתבה הזאת לא נכונה בכלל.
מהנדס ותיק , י-ם  |  09.10.12
לכל התגובות