אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש: היי קפיטל תרכוש את פילת ב-3.5 מיליון שקל צילום: יובל חן

ביהמ"ש: היי קפיטל תרכוש את פילת ב-3.5 מיליון שקל

השופטת חייבה את היי קפיטל לרכוש את החברה בהתאם להצעתה המקורית לאחר שהסירה אותה בשבוע שעבר

01.11.2012, 15:43 | זוהר שחר לוי

שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב, ורדה אלשייך, חייבה היום (ה') את חברת היי קפיטל לרכוש את פילת בהתאם להצעתה המקורית בסכום של 3.5 מיליון שקל, זאת לאחר שהיי קפיטל הסירה בשבוע שעבר את הצעתה.

קראו עוד בכלכליסט

בחודש שעבר הגישה עו"ד מיכל רוזנבוים, ממשרד שרקון, בן-עמי, רוזנבוים, אשר ושות', בקשה לאשר את מכירת פילת להיי קפיטל, חברה בת של מגדל, תמורת 3.5 מיליון שקל. במסגרת ההצעה התחייבה היי קפיטל להעסיק 40 מעובדי החברה מתוך כ-75 עובדים. מול חברת היי קפיטל התמודדה הצעתה של אדם מילא שהגישה הצעה נמוכה יותר. זו הציעה לרכוש את החברה תמורת 200 אלף שקל תוך שהיא מתחייבת להעסיק חמישה מעובדי החברה בלבד. בהמשך התקיימו פגישות בין המפרק לנציגי אדם מילא בע"מ וההצעה שופרה לסכום של 2 מיליון שקל והתחייבות להעסיק 35 מהעובדים. המפרקת בכל זאת ביקשה לאשר את הצעת היי קפיטל שהיתה גבוהה ב-1.5 מיליון שקל.

בבית המשפט ביקשה אדם מילא שלא לקבל את הצעתה של היי קפיטל משום שהגישה את הצעתה לאחר המועד שבו ניתן היה להציע. השופטת אלשייך קבעה כי על המפרקת לקיים התמחרות נוספת בין שתי המציעות, משום שגם הצעתה המשופרת של אדם מילא הוגשה לאחר המועד שנקבע. בהתאם לכך הודיעה היי קפיטל כי איננה מתכוונת להשתתף בהליך התמחרות נוסף ועל כן הצעתה לרכישת פילת "בטלה ומבוטלת".

בעקבות הודעתה של היי קפיטל הגישה המפרקת לבית המשפט בקשה לקיום דיון דחוף שיסיים את הליך המכירה. "אין לאפשר להיי קפיטל לחזור בה מההצעה שהוגשה על ידה בתואנה של שינוי נסיבות כביכול", נכתב בבקשה, ובהמשך צוין: "כל עיכוב בהליך מכירת פעילות פילת מרע משמעותית את מצבה הכספי של החברה המתנהלת בגירעון תפעולי, פוגע במוניטין שלה, מביא לעזיבת לקוחות ועובדים ומפחית את שווי פעילות החברה וסף התמורה שתועבר לנושיה".

"בא כוחה של היי קפיטל טוען למעשה כי עצם ההחלטה לאפשר התמחרות נוספת הינה יציאה 'למשחק חדש' המשחרר את מרשתו מהצעתה הקודמת", כתבה השופטת אלשייך בהחלטתה. "טענה זו, במלוא הכבוד הראוי, הנה בעייתית בלשון המעטה. קשה עד מאוד ליצור נתק בין אותם 'שני פרקים' בהליך ההתמחרות והמשא ומתן מול המציעים, וזאת כאילו אין כל קשר בין הנתהלותם של המציעים בשלב הראשון לבין עריכת ההתמחרות בשלב השני". לדברי השופטת, היציאה להמתחרות נוספת לא הייתה "גחמה" של בית המשפט, אלא נבעה, בין היתר, מפגמים בהתנהלותה של היי קפייטל עצמה בשלב הראשון מאחר שהצעתה הוגשה באיחור.

אלשייך פסקה כי הצעתה של היי קפיטל היתה הצעה מוגמרת וחתומה. היא קיבלה את עמדתה של המפרקת, והורתה על מכירתה של פילת להיי קפיטל בהתאם להצעתה.

מכון פילת בתל אביב, צילום: יובל חן מכון פילת בתל אביב | צילום: יובל חן מכון פילת בתל אביב, צילום: יובל חן

חובות לעובדים

בחודש אוגוסט האחרון הגישו 34 עובדים בחברת פילת ישראל, חברה בת של החברה הציבורית פילת גרופ, למנות לחברה מפרק זמני. בפנייה לבית המשפט טענו העובדים כי לחברה אין כסף לתשלום משכורותיהם, וכי בחודשים האחרונים לא הגיעו ההפרשות הסוציאליות לקופות שלהם, אף שנוכו משכרם.

בפנייתם טענו העובדים כי מאז התחלפה ההנהלה ב־2010 החלה קופת החברה להתרוקן עקב הוצאות גבוהות. לטענתם, החוב כלפיהם נאמד ב-1.5 מיליון שקל, והחובות בגין הפרשות סוציאליות נאמדים במיליון שקל. עוד נטען כי גם ספקים רבים לא קיבלו תשלום.  

תגיות