אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מרק פאבר: אובמה הוא אסון לכלכלה האמריקאית, ניצח בזכות מניפולציות של ברננקי צילום: אי פי אי

מרק פאבר: אובמה הוא אסון לכלכלה האמריקאית, ניצח בזכות מניפולציות של ברננקי

לדברי גורו ההשקעות, ממשל אובמה יהדק את ה"טבעת הביורוקרטית" ויקשה על המגזר הפרטי. עם זאת הוא סבור שמיט רומני לא היה טוב יותר מאובמה. הוא צופה ששוק ההון יאבד בתקופה הקרובה כ-20%

08.11.2012, 14:37 | סוכנויות הידיעות

אני מופתע מבחירתו החוזרת של ברק אובמה וזוהי בשורה רעה לשווקים, כך אמר בראיון טלוויזיוני לסוכנות הידיעות "בלומברג" מארק פאבר, גורו ההשקעות ופרשן כלכלי פופולארי בארה"ב. "מפתיע שבינתיים S&P איבד רק 30 נקודות מערכו, אני הייתי מצפה שנראה ירידה של 50% לפחות בעקבות הבחירות", אמר פאבר והוסיף כי לדעתו אובמה הוא אסון למגזר הפרטי ואסון לארה"ב. 

קראו עוד בכלכליסט

פאבר סבור שניצחונו של אובמה היא תוצאה ישירה של מניפולציית שוק וניצול נכון של הרחבות מוניטריות של יו"ר הפד בן ברננקי ע"י המפלגה הדמוקרטית. לטענתו, ברננקי סייע לאובמה לשפר את הנתונים הכלכליים ובאופן מלאכותי יצר אשליה של התאוששות כלכלית. לדעתו לברננקי יש חלק בעלייה בנטל החוב. "ריביות נמוכות המוחזקות באופן מלאכותי מאפשרות לצבור חובות עד אינסוף", אמר.

הנשיא אובמה ומשפחתו אחרי הניצחון השני, צילום: בלומברג הנשיא אובמה ומשפחתו אחרי הניצחון השני | צילום: בלומברג הנשיא אובמה ומשפחתו אחרי הניצחון השני, צילום: בלומברג

פאבר הסביר כי אובמה הוא אסון לכלכלה האמריקאית משום שהוא לא יטפל בחוב העצום של המדינה. בנוסף הוא מעריך שממשל אובמה יהדק את ה"טבעת הביורוקרטית" ויקשה על ביצוע מהלכים שונים בידי המגזר הפרטי. אובמה, לדבריו, מהווה מחסום בדרך לגיוס עובדים מוכשרים וגם מבריח חברות גדולות מארה"ב ע"י העלאת המסים.

הוא הוסיף: "המשקיעים צריכים לקנות לעצמם מכונת ירייה; אני בעצמי צריך טנק. ואם נהיה רציניים, השווקים עברו מניפולציה, ובכל מקום שבו קיימים שווקים כאלה - מתקבלות תוצאות שאינן צפויות. הבחירה מחדש של אובמה היא תוצאה לא מכוונת של הדפסת כסף. אני מסופק אם אובמה יישאר בתפקידו במשך ארבע שנים, יהיו הרבה שערוריות. יש הרבה עשן, אני מניח שיש גם הרבה אש". 

"רומני לא היה טוב יותר בהרבה"

למרות הביקורת על אובמה, אמר פאבר שמועמד הרפובליקנים מיט רומני לא היה טוב יותר מאובמה. אך הוסיף כי "הרפובליקנים מבינים טוב יותר את בעיית החוב".

פאבר פסימי לגבי עתיד המשק האמריקאי וצופה שרמת החיים תמשיך לרדת בעוד שהמסים ימשיכו לעלות. הוא אינו רואה פתרון לבעיית החוב כל עוד ההוצאות הממשלתיות גבוהות מההכנסות. הוא צופה ששוק ההון יאבד בתקופה הקרובה כ-20% מערכו.

עוד הוא מעריך כי ב-2013 ארה"ב תשקע במיתון ולדעתו כבר כעת יש סמנים לכך. אבל באותה נשימה הוא מסתייג ואומר שגודל התוצר הוא לא בהכרח מדד נכון למצבה של הכלכלה מאחר וישנם מגזרים בהם המצב טוב יותר ואילו אחרים שקועים במשבר עמוק.

לדברי פאבר, העתיד הרחוק יותר הוא זהיר: "אנחנו לא יודעים כיצד העולם ייראה בעוד חמש שנים. אני משוכנע שהבנקים המרכזיים ימשיכו להדפיס כסף ורמת החיים תמשיך לרדת".

תגיות

57 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

56.
מארק פאבר אינו חלק מכנופיות וול סטריט
המרוויחים היחידים מתכניות ההקלה הכמותית של ברננקי הם מנהלי קרנות ההון בוול סטריט שמקבלים את הבונוסים שלהם ע"פ רווח נומינלי ולא ע"פ רווח ריאלי, כשברננקי מנפח את כמות הכסף הוא בעצם מאפשר לשמור ואף להעלות את ערך המניות הכולל בוול סטריט בשל הביקוש למניות שיוצרת הזרמת ההון למשק האמריקני וגם בשל ביטול האטרקטיביות של פיקדונות בנק בשל הריבית הנמוכה בצורה קיצונית. חוץ מזה הפעולות של ברננקי מאפשרות לחברות כושלות להישאר בשוק בצורה מלאכותית בגלל היכולת לחיות על כסף זול. מארק פאבר ידוע כמשקיע שמאמין באסכולה האוסטרית שמתעב באותה רמה הן את הממשל והן את השותפים שלו בוול סטריט שעושים את הכסף הגדול על חשבון הציבור הרחב שכח הצריכה שלהם נשחק באופן קבוע.
אבי  |  08.11.12
54.
למגיבים - תמשיכו לזרוק בוץ על אדם שמבין בכלכלה הרבה יותר מכם...
...נראה לאן זה יביא אתכם. בעולמנו כיום ישנו מאבק בין המאמינים בכלכלה קיינסיאנית (אובמה, ברננקי, מנהיגי האיחוד האירופי וכל יתר השמאלנים), ובין מי שיש שכל בקודקודם. השכל הישר מבהיר שאי אפשר "לבזבז את דרכך החוצה ממיתון", שביקושים של ממשלה אינם יכולים להחליף ביקושים של המגזר הפרטי (כי חסרה להם חוכמת ההמונים המכוונת את ההון לצרכים האמיתיים). ושכל זה נכון על אחת כמה וכמה כאשר הממשלה צריכה ללוות כסף שאין לה על מנת לממן את התמריצים הללו, וכך מוסיפה למיתון גם משבר חובות איום. פאבר כמובן צודק. זה נכון שבוש ביזבז כספים ללא הכרה (בניגוד גמור לעקרונות המפלגה הרפובליקנית), אבל אובמה עושה זאת בקצב גדול פי שניים (גירעון של טריליון דולר בשנה). כעת, כאשר הוא נבחר מחדש, הוא צפוי לחזור לחינגת הביזבוזים במשנה מרץ, ויחד עם ברננקי ימשיך להדפיס דולרים בקצב, עד להתמוטטות הגדולה והבלתי נמנעת. המגיבים הציניים אוהבים לשנוא את "הקפיטליסטים המרושעים והחמדניים", מבלי להבין שהסוציאליסטים החביבים ויפי העיניים עומדים לעשוק אותם פי אלף, עם מיסים גבוהים ועם היפר אינפלציה, שתשחוק את כל חסכונותיהם עד דק.
אורן  |  08.11.12
לכל התגובות