אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שנה לאחר הרכישה: רבע מעובדי אנוביט כבר לא עובדים באפל צילום מסך: youtube

בלעדי לכלכליסט

שנה לאחר הרכישה: רבע מעובדי אנוביט כבר לא עובדים באפל

אפל פיטרה בימים האחרונים כעשרה עובדים ממחלקת פיתוח כונן ה־SSD, שהוקמה באנוביט, טרם מכירתה. החברה תרכוש כוננים מאינטל במקום זאת. הפיטורים נעשו במקביל למאמצי החברה להתרחב במצבת כוח האדם ולגייס עוד מהנדסי חשמל

02.01.2013, 06:46 | אסף גלעד

אפל ממשיכה לקצץ בפעילותה בהרצליה, שנה לאחר הקמתה. בימים האחרונים פיטרה החברה כעשרה עובדים ממחלקת פיתוח כונן ה־SSD שלה, בחלקם מהנדסים. המחלקה נותרה עם עובדים ספורים בלבד.

קראו עוד בכלכליסט

כונן הפלאש (SSD) של אפל נחשב לפעילות שולית במרכז הפיתוח, המונה כיום סך הכל 140–150 עובדים. מרבית מעובדי המרכז מועסקים בפיתוח בקר עיבוד האותות - הסיבה המרכזית שבגללה רכשה אפל את חברת אנוביט הישראלית לפני שנה. בקר זה, המכונה MSP, מצוי בבסיס זיכרונות הפלאש של מוצרי אפל, דוגמת האייפון והמקבוק. 

מחלקת פיתוח כונן ה־SSD נולדה ב־2010 בחברת אנוביט הישראלית כדי לפתח ולמכור כוננים ושרתים מבוססי SSD, שיימכרו ליצרניות מחשבים ושרתים וישלבו את בקר ה־MSP, פרת המזומנים של אנוביט.

מאז שרכשה אפל את אנוביט ב־390 מיליון דולר בשנה שעברה, כשזו עוד העסיקה 200 עובדים, היא קיצצה במחלקת פיתוח הכוננים ופיטרה ממנה עובדים ספורים, לצד עוד עשרות עובדי שיווק ומינהלה. בהמשך עזבו את אפל כל מייסדי אנוביט והמרכז הוכפף לניהולו הישיר של אהרון אהרון, מנהל מרכז הפיתוח של אפל בחיפה. בסה"כ מאז הרכישה, כ־50 עובדי אנוביט עזבו או פוטרו מאפל.

ל"כלכליסט" נודע כי לאחר הפסקת העבודה עם אנוביט באספקת כונני SSD, תעבור אפל לרכוש כונני SSD מאינטל. בשנה האחרונה מחזקת אפל את יחסיה עם אינטל, בין השאר על חשבון העבודה עם מתחרתה סמסונג ועם ספקית טכנולוגיית שבבי הסלולר הבריטית ARM. לאחרונה פורסמו ידיעות בתקשורת הטכנולוגית בעולם, ולפיהן אפל מעוניינת לאמץ את ארכיטקטורת השבבים של אינטל (x86) למכשירי האייפד העתידיים שלה, ולשלב בין אינטל לבין ARM בשבבי האייפון שלה. אינטל נחשבת לספקית מרכזית של מעבדים למחשבי המקבוק והאיימק של אפל.

במקביל לקיצוצים בהרצליה, אפל דווקא מגדילה את פעילותה בישראל, והיא נמצאת במו"מ עם כ־40 מהנדסים שפוטרו מטקסס אינסטרומנטס באשר לגיוסם לחברה והקמת מרכז פיתוח חדש ברעננה. במקביל היא מגייסת מהנדסי חשמל מכל חברות השבבים כדי להגיע למצבת של כ־200 איש בחיפה. תוכנית הגיוס ארוכת הטווח של אפל כוללת כ־500 מהנדסי חשמל בישראל.

מאפל לא התקבלה תגובה לידיעה.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
אם היה סדר עדיפויות נכון במדינה
אז במקום לסדר פטורים ענקיים לטייקונים שמכונים שלא בצדק "מנועי הצמיחה" כאילו בעל רשת שיווק מכניס כסף למדינה ולא סתם מעסיק עובדים בשכר מינימום ומוחר במחירים שגורמים לאנשים לקנות פחות ביותר רווח עבורו מה שמקטין את הצמיחה-המדינה הייתה מעבירה כמה מיליארדים להייטק ומתפקדת כמו קרן הון סיכון שגובה אחוזים נמוכים הרבה יותר ומאפשרת ליזמים להותיר את השליטה בחברה בידיהם. היא הייתה דואגת לסייע לסטארטאפים בשלב המעבר מחברה קטנה לחברה בינונית-גדולה ע"י נניח הבאת מנהלים בעלי ניסיון בניהול חברות גדולות בחו"ל. היא הייתה פועלת באופן נמרץ כדי לעודד יזמים לא למכור במקרים בהם יש פוטנציאל ליותר מאקזיט. היא הייתה דוחפת כדי לשנות את הסטטיסטיקה הישראלית האיומה: בעולם 1 מ100 סטארט אפים הופך לחברה שמגלגלת מחזור שנתי של מיליארד דולר ומעלה -בישראל זה עומד על 1 ל1000. למרות שכמי שמכיר את קרנות הון הסיכון מאוד מבפנים אני יכול לומר לכם שגם המקומיות גם האמריקניות וגם האירופיות שמשקיעות כאן עושות את הקופון הכי גדול על הסטארטאפים הישראלים פשוט כי הם הטובים ביותר. אבל למדינה אין סדר עדיפויות נכון. אז במקום שהייתה כאן כלכלה עם 40 חברות הייטק בעלות מחזור שנתי של מיליארד דולר ומעלה יש כאן כיום רק 4 כאלו ובמקום שיהיו כאן 40 חברות שיכניסו הון עתק ויעלו בכך את רמת החיים של כלל הישראלים יגדילו את הצריכה ואת הצמיחה ויתרמו תרומה משמעותית גם לצמיחתם של תעשיות אחרות ותחומים נוספים ולדחיפה לשילובם של אוכלוסיות שלא מועסקות עדיין ויהפכו את המשק הישראלי למגוון יותר וחזק בהרבה-כי אם לביבי יש חזון לתל"ג של 45000 דולר לנפש אז זאת הדרך היחידה, אנחנו מקבלים חברות אמריקניות שקונות כאן אלפי מוחות שאי אפשר להשיג בארה"ב- ומי שאומר שכן הוא או איש הייטק בעל יכולות בינוניות או סתם מתלהם שאפילו לא מכיר את התחום, ובתמורה משלמות להם משכורת. הם גם תמיד יכולות לפטר אותם והתלות היא באופן מוחלט בארה"ב וזאת לעומת חברה ישראלית שבסיסה תמיד נותר כאן.
02.01.13