אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל פאלם לשעבר: "המכירה ל-HP הייתה בזבוז" צילום: בלומברג

מנכ"ל פאלם לשעבר: "המכירה ל-HP הייתה בזבוז"

ג'ון רובינשטיין תוקף את HP, שרכשה את פאלם תמורת 1.2 מיליארד דולר וסגרה אותה שנתיים לאחר מכן. "עכשינו הרבה דברים שאומצו על ידי מיקרוסופט, אפל וגוגל. הקדמנו את זמננו", הוסיף

12.06.2013, 16:49 | עומר כביר
"מכירת פאלם ל-HP הייתה בזבוז. אם הייתי יכול לחזור לעבר ולשנות משהו, הייתי בוחר לא למכור את החברה" – כך אומר יו"ר ומנכ"ל פאלם לשעבר, ג'ון רובינשטיין, בראיון לאתר Fiercewirless. בראיון, הוא מסביר איך מערכת ההפעלה של החברה, webOS, הקדימה את זמנה, ומעולם לא קיבלה את התמיכה הראויה מ-HP.

קראו עוד בכלכליסט

ב-2010 רכשה יצרנית המחשבים האישיים את פאלם, אחת מהחברות הראשונות בשוק הסלולר, בעסקה בשווי 1.2 מיליארד דולר. זה היה המהלך הראשון במה שהיה אמור

להיות מאמץ משמעותי להפוך את HP לשחקנית מרכזית בשוק המובייל, ולחזק את מעמדה בעולם הפוסט-פיסי. שנה לאחר מכן, HP השיקה את הטאבלטים והטלפונים החכמים הראשונים שהיו מבוססים על webOS 2.0.

ואולם, המכשירים היו כישלון גורף והורדו בתוך מספר שבועות מהמדפים. זמן קצר לאחר מכן, HP הפסיקה את הפיתוח של מערכת ההפעלה. כיום, כמעט שנתיים מאוחר יותר, אין ל-HP שם פעילות ראויה לציון בשוק המובייל, וכל זכר לפאלם נמחק מהפעילות העסקית של החברה. לאחר מספר ניסיונות כושלים למכור את webOS, החברה הפכה אותה לפרויקט קוד פתוח, שלא הצליח להתרומם. בסך הכל, הפרויקט עלה ל-HP כ-3.3 מיליארד דולר.

"הייתם צריכים לתת לנו הזדמנות"

המכשירים ש-HP הציגה לפני כשנתיים. זכו לביקורות טובות, אבל נכשלו מסחרית, צילום מסך המכשירים ש-HP הציגה לפני כשנתיים. זכו לביקורות טובות, אבל נכשלו מסחרית | צילום מסך המכשירים ש-HP הציגה לפני כשנתיים. זכו לביקורות טובות, אבל נכשלו מסחרית, צילום מסך

"אם היינו יודעים שהם פשוט ייסגרו את פאלם ולא יתנו לה הזדנות לפרוח, מה היה הטעם למכור את החברה?” אמר רובינשטיין. “אבל מי ידע שזה מה שיקרה?”

רובינשטיין גם התייחס לחידושים הרבים שפאלם הציגה בשוק הסלולר עם מערכת ההפעלה שלה, שזכתה לביקורות משבחות ונחשבת עד היום לאחת ממערכות ההפעלה החדשניות ביותר. בין השאר, webOS הציגה יכולות ריבוי משימות מתקדמות, וכן מרכז התראות, בעיצוב ובאיכות שרק עכשיו מגיעים לאייפון עם iOS 7.

“לא מדובר רק על פלטפורמות מובייל. ההתראות ב-OS X נראות בדיוק כמו ב-webOS. עשינו הרבה דברים מאוד חדשניים. הרבה דברים שעשינו אומצו על ידי מיקרוסופט, אפל וגוגל. כולן אמצו את המנגנון שלנו לעדכונים over-the-air. כל הרעיון של פונקציית Synergy שלנו (פונקציה שריכזה מידע מכמה מקורות במקום אחד, למשל – הצגת רשימות אנשי קשר מכמה שירותים מקוונים באפליקציית אנשי הקשר במכשיר; ע"כ) הופך עכשיו לנפוץ הרבה יותר. אני לא חושב שמישהי ישמה אותו טוב כמונו, אבל זה הכיוון שכולן הולכות אליו".

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
מתוך ידיעה כאיש מקצוע :
הנהלת HP הפכה את החברה ל'שואב אבק' של חברות שלכאורה לעיסוקן של אותן חברות היתה זיקה לעסקים של חברת HP. במקום לפתח לשווק ולמכור, עסקה הנהלת החברה במשך שנים(!) במסעי קניות, מיזוגים של פעילויות, אופטימיזציה של הפעילויות, הורדת עלויות ניהוליות וכו'. אבל דבר אחד שכחו לעשות ב-HP: לעבוד ולהוציא מוצרים ! וכל מוצר/שרות שהיה על מדפי החברה היה מטרה לשינויים וסילוק מהמלאי... שכחו שיש למכור לספק שירות, ולהוציא מוצרים חדשים לשוק...
שם חם  |  22.06.13
5.
לפאלם היו הרבה מכשלות אבל עדיין מדובר במערכת הכי אמינה בה נתקלתי בחיי
לפאלם היו כמה מכשולים שהרגו אותה לאט לאט: 1. המחיר - הציבור לא היה בשל לשלם מחירים גבוהים על גאדג'ט. 2. נגישות אלחוטית - עדיין לא היתה מפותחת דיה והפאלם ננטש לטובת הרשתות הסלולאריות והסמארטפונים. 3. החלפת זיהוי הכתב - זירוקס תבעו את הפאלם על הפרת פטנטים והחברה נאלצה להחליף את זיהוי הכתב שלה. אנשים שכתבו שנים באופן מסוים נתבקשו לכתוב אחרת. בעברית המצב היה אפילו קטסטרופלי יותר עם פתרונות "תוצרת בית". 4. התעדכנות - אין ולא יהיה תחליף לחובה להתעדכן. מכשיר שנרכש בחודש ינואר, יהפוך לא רלוונטי תוך שנה. אף אחד לא מוכן לשלם הון כסף על מכשיר שרלוונטי לשנה אחת. 5. WEBOS - מעט מידי, מאוחר מידי. האייפון כבר היה בשטח. אנדרואיד החלה לכבוש את חלקה.
משתמש ותיק לשעבר  |  16.06.13
4.
לפני 10 שנים היה לי מחשב כף יד שהוא בדיוק כמו סמארטפון היום
אז נכון, הוא עבד רק על 640X480 עם 16K צבעים או משהו כזה, המכשיר היה קצת יותר עבה וכבד, והיה צריך לכתוב עם סטילוס בכתב יד (וכשהתרגלתי, זה עבד הכי מהר ומדוייק), המודם והשימוש בו היו יקרים, והנציגים בארץ נתנו שירות מחורבן ויקר. אבל המסך היה גדול, ומשחקי 2D מורכבים ווידאו עבדו מעולה. אז בעצם ההתקדמות הטכנולוגית האמיתית היא הרשתות הסלולריות והתמיכה באינטרנט. את המכשירים היה ניתן לייצר מזמן.
חנבץ , מרכז  |  13.06.13
לכל התגובות