אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איגוד הבנקים קורא לאנדורן שלא להתערב בהסדרי חוב

איגוד הבנקים קורא לאנדורן שלא להתערב בהסדרי חוב

במכתב ששלח מנכ"ל איגוד הבנקים, משה פרל, ליו"ר הוועדה להסדרי חוב הוא מסביר כי יש לבחון כל משבר לגופו של עניין ולא לקבוע חוקים שיפגעו בשוק האשראי, וירתיעו מלווים: "הכתבת עקרונות נוקשים להסדרי חוב עלולה לפגוע בגמישות החיונית לעיצוב הסדרי חוב במשק"

28.07.2013, 19:08 | שניר הנדלר
הבנקים קוראים לוועדה לבחינת הסדרי החוב במשק שלא להתערב בהסדרי החוב. במכתב ששלח מנכ"ל איגוד הבנקים, משה פרל, למנכ"לית משרד האוצר ויו"ר הוועדה, יעל אנדורן, כותב פרל כי: "כל סיטואציה משברית מתאפיינת במערכת סיבות ייחודית, אשר על ההסדר להיתפר למידותיה. הכתבת עקרונות נוקשים להסדרי חוב עלולה אפוא לפגוע בגמישות החיונית לעיצוב הסדרי חוב במשק".

קראו עוד בכלכליסט

באיגוד הבנקים, שהוקם במטרה לייצג את עמדות הבנקים מול הרגולטורים, מזהירים כי קביעת כללים בנושא הסדרי חוב צריכה להתבצע בזהירות, תוך הקפדה שלא לפגוע בשוק האשראי, ובייחוד שלא להרתיע מלווים מנקיטת צעדים שתכליתם לגבש פתרונות מיטביים לחברות בקשיים מבלי להיזקק להליכי חדלות פירעון.

יעל אנדורן, מנכ"לית משרד האוצר ויו"ר הוועדה לבחינת הסדרי החוב יעל אנדורן, מנכ"לית משרד האוצר ויו"ר הוועדה לבחינת הסדרי החוב יעל אנדורן, מנכ"לית משרד האוצר ויו"ר הוועדה לבחינת הסדרי החוב

ההחלטה על הקמת הוועדה לבחינת הסדרי החוב במשק באה לאחר הביקורת הציבורית שעוררה ההחלטה של בנק לאומי למחול לגנדן, החברה הפרטית שבאמצעותה מחזיק נוחי דנקנר בקבוצת אי.די.בי על חוב של 150 מיליון שקל. על אף הביקורת, לטענתו של פרל, התנהלות הבנקים בהסדרי החוב תקינה ואינה מצריכה את התערבות הוועדה. "כתב המינוי מנחה את הוועדה להתייחס בחשש כי הסדרי חוב מתבצעים שלא לפי אמות מידה ברורות", כותב פרל. "אולם, בצד האינטרס הפיקוחי בהבטחת פעולה עניינית ונטולת שיקולים זרים של המערכת הבנקאית, קיים גם החשש שקביעת כללים נוקשים מידי תפגע ביכולת הנושה להפעיל שיקול דעת ולהתאים לכל חברה בקשיים את הפתרון הראוי לנסיבותיה".

עוד הוסיף פרל כי "אנו סבורים כי הרגולציה הקיימת כיום במערכת הבנקאית, המבוססת בין היתר על כללי באזל, נותנת מענה נאות לאינטרס הפיקוחי בהבטחת פעולה עניינית ונטולת שיקולים זרים של המערכת הבנקאית בהתמודדות עם לווים קשים".

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
הסדרי החוב
צריך להיות חכם, ולא פיקח. כלומר, הרגולטור היה צריך למנוע מראש את הסיכון שבנתינת הלוואות ענק לחברות האחזקה, לדוגמא, למנוע מתן הלוואות לאי די בי פיתוח. ההלוואות הללו גרמו לסיכון גדול של כספי החוסכים בקרנות הפנסיה וקופות הגמל, ולמשקיעים בשוק ההון. בנוסף, הרגולטור דחף את בתי ההשקעות והמוסדיים להפוך למלווים, שזהו תפקידם של הבנקים. לבנקים יש את הכלים והידע לעסוק במתן אשראי, ולבתי ההשקעות אין.
בנקאי , מרכז  |  29.07.13
6.
רשות המיסים צריכה להקים מחלקת חקירות מיוחדת להסדרי החוב
טוב תעשה יעל אנדורן אם בוועדה שלה תהיה תת ועדה של מחלקת החקירות של מס הכנסה שתהיה מורכבת מאנשי מקצוע רציניים. בהסדר חוב רואים רק קצה קרחון ורצוי לבדוק לעומק מה החוב האמיתי . זה בערך כמו רכב בתאונה שנכנס למוסך השמאי מאשר למוסך בקריצה הוצאות שחורגות בהרבה מהתאונה. בעל שליטה שרואה שהוא הולך להסדר חוב דואג לנפח את החוב.
אלי איתן , ירושלים  |  28.07.13
5.
אחרי ה"כמעט מתנה" שנתנה מנכלי"ת בנק לאומי לדנקנר
ע"ס 450 מיליון שקל, לא פלא שצריך לחוקק חוקים כאלה. אולי לא חוקים נוקשים כפי שציין משה פרל, אבל בהחלט יש מקום להקשיח את החוקים בכל מה שנוגע למתן הלוואות ובעיקר לקריטריונים של הסדרי-חוב. אין מה לעשות, הבנקים הגדולים נמצאים במצב שהם "גדולים מכדי ליפול", וכולנו יודעים מה יקרה אם אחד מהם יצבור הפסדי-עתק
28.07.13
לכל התגובות