שכר הבכירים: מיליון ועוד מיליון זה די והותר
הציפייה לפיה הדירקטוריונים של הבנקים ירסנו את חגיגת השכר מנותקת מהמציאות. הממשלה היא זו שצריכה לקבוע את גובה השכר במגזר הפיננסי
קראו עוד בכלכליסט
התמוטטות של בנק, אפילו קטן, הוא חלום הבלהות של כל בנק מרכזי וחזקה על בנק ישראל שישמור בקפדנות על רווחי הבנקים יהיו אשר יהיו מנהליהם.
הציפייה לפיה הדירקטוריונים של הבנקים ירסנו את חגיגת השכר מנותקת מהמציאות. התפקיד הנחשק ביותר במשק הוא לשמש כדירקטור בבנק. התגמול לכל ישיבה מסתכם באלפי שקלים ואיש אינו רוצה להיות מסולק מהמועדון האקסקלוסיבי של הדירקטורים.כפי שנוכחנו לדעת לאחרונה , נציגי הציבור, הדירקטורים החיצוניים בבנק לאומי נלחמו על הארכת כהונתם. איש מהם לא נאבק כנגד התגמול המוגזם למנהלים.
בנסיבות אלה על הממשלה להבין כי מוטלת עליה החובה להגביל לאלתר את השכר במגזר הפיננסי המנהל את כספי הציבור ונהנה מרשת בטחון ממשלתית: בנקים, חברות הביטוח וחברות ההשקעה.
לפיכך, הממשלה צריכה להחליט כי גובה השכר הקבוע במגזר הפיננסי לא יעלה על סכום של מיליון שקל לשנה. בנוסף, יוכלו הדירקטוריונים לאשר למנהלים תגמול משתנה על פי הכללים שכבר נקבעו על ידי המפקח על הבנקים: תגמול שלא יעלה בגובהו על גובה השכר הקבוע ויינתן למנהלים עבור הצלחתם על פי נוסחאות שייקבעו מבעוד מועד על ידי הדירקטוריון.
על פי הצעה זו יאלצו מנהלי המגזר הפיננסי להסתפק בשכר מירבי של מיליון שקל ובתגמול נוסף של מיליון. בתוספת הוצאות המעסיק מדובר בחבילת שכר בעלות כוללת של 2.6 מיליון שקל לשנה או 217,000 ש"ח בחודש, סכום נכבד ביותר לכל הדעות. היש כלכלן רציני אחד שיוכל לטעון כי בשכר שכזה לא יימצאו לבנקים או לחברות הביטוח המנהלים הטובים ביותר בישראל? כותב המאמר הוא מנכ"ל חברה לייעוץ כלכלי ושירותי ניהול
לא התפרסמו תגובות לכתיבת תגובה