אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בוועדת גרמן שוקלים ליצור ביטוח רפואי ממלכתי לבחירת מנתח צילם: אוראל כהן

בוועדת גרמן שוקלים ליצור ביטוח רפואי ממלכתי לבחירת מנתח

ההצעה, שעלתה על ידי גורמים בצוות לבחינת הביטוחים הרפואיים, נועדה להרחיב את הזכות לבחירת מנתח ששמורה כיום לבעלי ביטוח משלים או ביטוח בריאות פרטי. בשבוע הבא ייפגשו יו"ר ומנכ"ל כלל ביטוח עם נציגי הוועדה בניסיון להשפיע על המלצותיה

27.03.2014, 07:07 | שאול אמסטרדמסקי

על שולחנה של ועדת גרמן ממתינה כעת הצעה חדשנית ליצירת מעין ביטוח בריאות ממלכתי לכלל הציבור הישראלי, רק לצורך בחירת רופא מנתח. כך נודע ל"כלכליסט".  

קראו עוד בכלכליסט

לפי ההצעה שהעלו גורמים בצוות המשנה לבחינת הביטוחים הרפואיים בראשות שלומי פריזט, מדובר בביטוח שיינתן תמורת תשלום, שיהיה נפרד מסל הבריאות הממלכתי, אבל גם נפרד מהביטוחים המשלימים של קופות החולים. היתרון לגודל שמספקת פוליסה קולקטיבית לכל הציבור יאפשר לגבש תנאים מיטביים ולהוזיל משמעותית את הפרמיה.

ההצעה טרם נידונה בוועדה ורבות השאלות שטרם קיבלו מענה במסגרתה, כגון מי ינהל את הביטוח הקולקטיבי אדיר הממדים הזה, מי ייתן את השירות בשעת הצורך ומה בדיוק יהיה חלקה של המדינה בו.

כיום האפשרות לבחור רופא מנתח ניתנת רק למי שרכש ביטוח משלים של קופת החולים או ביטוח בריאות פרטי של אחת מחברות הביטוח. בנוסף, אפשרות זאת קיימת רק בבתי החולים הפרטיים, ובבתי החולים בירושלים (הדסה ושערי צדק).

הצעה נוספת שעלתה בוועדה בנושא זה, שבה תומך חבר הוועדה פרופ' גבי בן נון, היא להכליל את האפשרות לבחירת מנתח בסל הבריאות. אפשרות אחרת שנידונה היא לחייב את קופות החולים וחברות הביטוח למכור לציבור פוליסות ביטוח למטרה זו בלבד.

דני נוה, צילום: אוראל כהן דני נוה | צילום: אוראל כהן דני נוה, צילום: אוראל כהן

עוד נודע ל"כלכליסט" כי יו"ר חברת הביטוח כלל דני נוה ומנכ"ל החברה איזי כהן ייפגשו לבקשתם עם פריזט בתחילת שבוע הבא, בעקבות ההמלצות המסתמנות של הוועדה בנושא הביטוחים הפרטיים של חברות הביטוח. מדובר בפגישה חוזרת של נציגי חברת כלל ביטוח, לאחר שהחברה כבר הופיעה בפני הוועדה בחודשים הקודמים ומסרה את עמדותיה. הבקשה לפגישה הנוספת הועלתה מצד ראשי כלל ביטוח בעקבות חשיפת המלצותיה המסתמנות.

צוות המשנה של פריזט העלה בפני הוועדה כמה המלצות שיכולות לפגוע בפעילות של חברות הביטוח בתחום ביטוחי הבריאות, שנחשבים לרווחיים במיוחד עבור חברות הביטוח. אחת ההמלצות של הצוות היא שביטוחי הבריאות

הפרטיים לא יוכלו עוד לאפשר ללקוחות שלהם לשלם מכיסם לרופא מנתח באופן פרטי ולקבל החזר כספי, אלא רק לבחור רופא מנתח מתוך רשימה של רופאים שנמצאים בהסדר עם חברת הביטוח.

המלצה נוספת שמאיימת על הכנסות חברות הביטוח מביטוחי הבריאות היא המלצה לקבוע לחברות רף נורמטיבי של ההחזר למבוטחים המצופה מהן. כיום ההחזר הממוצע של חברות הביטוח ביחס לפרמיות שהן גובות עומד על 33% בלבד, והרף שייקבע צפוי להיות כפול מכך ולאפשר ללקוחות להשוות בין החברות השונות ולהעריך את התנהלותן.

בחברת כלל ביטוח אישרו את דבר קיומה של הפגישה, אולם טענו כי זו הפעם הראשונה שנוה וכהן נפגשים עם פריזט. בכל מקרה, מדובר בפגישה שנייה של נציגים מטעם החברה, בשלב שבו ההמלצות כבר מגובשות.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
גבי בן נון צודק, אבל האמנם יש טעם בצעד כזה?
אם המדינה רוצה להכנס לתחום של בחירת המנתח, הדבר צריך להתבצע דרך סל הבריאות הסטנדרטי ולא דרך מכירה של ביטוח המתחרה במשלימים ובביטוחים הפרטיים. כמובן שיש כאן בעיה מסוימת, שלמעשה תוציא את כל המיץ מהרעין הזה. אם כל אחד יוכל לבחור את המנתח שלו, אז יוצר מצב בו התור לניתוחים אצל הרופאים המובילים יהיה ארוך ביותר, בעוד שרופאים פחות "נחשבים" יהיו באבטלה סמויה. גם אז, מי שהפרוטה מצויה בכיסו, ישלם פרטית לאותו רופא "נחשב" על מנת שינתח אותו תוך פרק זמן קצר, או שיפעיל ביטוח פרטי שישלם לרופא כסף רב יותר לצורך קיצור משמעותי של התור. למעשה, נחזור למצב הנוכחי בו מי שיש לו יותר כסף יוכל לקבל טיפול מהיר יותר (אם כי לא בהכרח טוב יותר). לכן, אני חוזר בי מהטענה שהוא צודק, שכן היום, זמנם של הרופאים המבוקשים מתחלק בצורה אקראית בין כלל החולים בשעות העבודה הרגילות, מה שנראה לי צודק יותר.
דורון , תל אביב  |  27.03.14