אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נציבות שירות המדינה: עשרות רופאים זכו למינויים פיקטיביים באדיבות דוברות משרד המשפטים

נציבות שירות המדינה: עשרות רופאים זכו למינויים פיקטיביים

הנציבות מצאה כי עשרות רופאים בבתי החולים הממשלתיים קיבלו תארים פיקטיביים של מנהלי מחלקות ויחידות כדי שיוכלו להרוויח יותר מטיפולים פרטיים; רמב"ם: "תחומי אחריות לרופאים בכירים הוגדו כראוי"

31.03.2014, 20:45 | מיקי פלד

עשרות רופאים בבתי החולים הממשלתיים קיבלו מינויים פיקטיביים כדי שיוכלו להגדיל את ההשתכרות שלהם דרך הביטוחים המשלימים של קופות החולים והביטוחים הפרטיים.  

קראו עוד בכלכליסט

על פי בדיקה של נציבות שירות המדינה מדובר בעשרות רופאים בבתי החולים רמב"ם, אסף הרופא וברזילי שקיבלו את המינוי ללא אישור של הנציבות או משרד הבריאות. מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' רוני גמזו, אמר ל"כלכליסט" כי יזמן את שלושת מנהלי בתי החולים אליו לבירור.

התארים לא היקנו לרופאים שכר גבוה יותר מבית החולים אך איפשרו להם להיכנס לרשימות הסגורות של הביטוחים המשלימים של קופות החולים – שדורשים תואר של מנהל מחלקה או סגן מנהל מחלקה או מנהל יחידה או תואר פרופסור שאותו כמובן אי אפשר לזייף – ולגבי הביטוחים הפרטיים של חברות הביטוח השונות התואר הפיקטיבי איפשר להציג את עצמם לחולים כבכירים. כך לדוגמה רופא בבית החולים אסף הרופא יכול להיות מוגדר כמנהל יחידה למרות שהוא אינו מנהל יחידה כלשהי בפעול אך להציג עצמו ככזה.

בית חולים רמב"ם בחיפה (ארכיון), צילום: אבישג שאר ישוב בית חולים רמב"ם בחיפה (ארכיון) | צילום: אבישג שאר ישוב בית חולים רמב"ם בחיפה (ארכיון), צילום: אבישג שאר ישוב

מבחינת מנהלי בתי החולים מדובר באפשרות של "צ'ופר" לרופאים על מנת שאלו יישארו לעבוד בתוך המערכת הציבורית ורק בשעות אחר הצהריים יעברו לעסוק ברפואה פרטית. מכיוון ותארים מהסוג הזה נחשבים ליוקרתיים ובעיקר בתי חולים ציבוריים יכולים להעניק אותם ואל בתי חולים פרטיים, אז זהו למעשה היתרון היחסי של בתי החולים הללו בתחרות על הרופאים הבכירים.

מרמב"ם נמסר בתגובה: "במשך שנים רבות הנהלות מרכז רפואי רמב"ם לדורותיהן הגדירו תחומי אחריות לרופאים בכירים. תחומי האחריות הוגדו על פי המומחיות הספציפית הנדרשת בבית חולים שלישוני וכהכרה במומחיות ובאחריות הקלינית של חלק מהרופאים הבכירים הקבועים בבית החולים. מינויים אלה נועדו לצורך הגדרת סמכות ואחריות בתוך בית החולים ואין כל קשר בינם לבין מינויים רשמיים של מנהלי 'מחלקות' או 'יחידות' הדורשות מכרז".

באסף הרופא סירבו להגיב. מברזילי לא ניתן היה להשיג תגובה. 

לדברי גמזו, "בשיחה עם אחד ממנהלי אותם בתי החולים נאמר לי שהיתה מצוקה בתקופה שלא אושרו יחידות ולא היתה ברירה אלא לתת לרופאים כל מיני הבטחות ותארים. אבל מינוי ללא אישור ממשרד הבריאות, מעבר לעובדה שיש כאן יצירת חבות אפשרית למדינה כולל חבות פנסיונית, הוא בעייתי אל מול מערכות האמון שצריכה להתקיים עם קופות החולים. את זה צריך לברר ולהתמודד עם השאלות".

תגיות