אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אגרקסקו תצמצם ייצוא פירות וירקות; 30 עובדים יפוטרו צילום: דני סולומון

פרסום ראשון

אגרקסקו תצמצם ייצוא פירות וירקות; 30 עובדים יפוטרו

במסגרת רפורמה עסקית הודיעה החברה על הפסקת הפעילות בתחומים שאינם רווחיים. ואולם, השיווק של פירות וירקות בשוק המקומי יימשך - זאת בשל צפי לרווחים

29.04.2014, 13:30 | זוהר שחר לוי וגיל קליאן

חברת אגרקסקו מבצעת שינויים בפעילות העסקית, כך נודע היום (ג') ל"כלכליסט". במסגרת השינויים יצומצם הייצוא של פירות וירקות לחו"ל ויפוטרו 30 עובדים. החברה תתמקד מעתה בייצוא ממוקד של תות שדה, פרחים, תאנים ותבלינים.

קראו עוד בכלכליסט

חברת אגרקסקו הודיעה כי היא מבצעת רפורמה בפעילות העסקית של החברה כשהמטרה היא להפסיק את הפעילות בתחומים שאינם רווחיים עבורה לצד המשך הפעילות בתחומים רווחיים. במסגרת הרפורמה תצומצם פעילות הייצוא של פירות וירקות לחו"ל והחברה תתמקד מעתה בייצוא אווירי של תוצרת חקלאית לחו"ל של מוצרים נבחרים כמו תות שדה, פרחים, תאנים, תבלים ומוצרים נוספים.

יו"ר אגרקסקו, גדעון ביקל. "אין מדיניות ממשלתית תומכת ומסייעת לייצוא תוצרת חקלאית", צילום: עמית מגל יו"ר אגרקסקו, גדעון ביקל. "אין מדיניות ממשלתית תומכת ומסייעת לייצוא תוצרת חקלאית" | צילום: עמית מגל יו"ר אגרקסקו, גדעון ביקל. "אין מדיניות ממשלתית תומכת ומסייעת לייצוא תוצרת חקלאית", צילום: עמית מגל

לצד פעילות הייצוא, אומרים באגרקסקו כי פעילות השיווק של החברה בשוק המקומי של פירות וירקות תימשך, זאת מאחר והיא בעלת צפי לרווחים. בנוסף, מציינים בחברה, כי גם פעילות מחקר תות שדה תימשך, פעילות המתבצעת במושב בית חן ובמסגרתה מפתחת אגרקסקו זנים הנמכרים בעולם בהסכמי הפצה ושיווק.

במסגרת השינויים העסקיים באגרקסקו, יפוטרו כ-30 מעובדי החברה, שהועסקו באותם תחומי פעילות שמופסקים. כיום מונה החברה 80 עובדים. 

"החלטנו להתמקד בפעילות עסקית בתחומים ריווחים בלבד כגון יצוא תות שדה, פרחים, תבלינים וכל יצוא אווירי אחר, מסר יו"ר אגרקסקו, גדעון ביקל. לדבריו, "תחום ייצוא פרי הדר, למעט זני קליפים ובראשם האור, פלפל ועגבניות, הפך בשנים האחרונים לבלתי רווחי בעליל, כאשר מאות משווקים בישראל מתחרים ביניהם בשוק פרוע במחירי רצפה, דבר שהביא אותנו להחלטה להקטין את הפעילות בתחום זה".

ביקל הוסיף כי "סיבה נוספת היא ממשלת ישראל שהפסיקה לספק הגנת מט"ח ליצואני תוצרת חקלאית כנגד ירידת שער הדולר והיורו ביחס לדולר, כפי שנהגה בעבר. לצערי, אין כיום מדיניות ממשלתית תומכת ומסייעת לייצוא תוצרת חקלאית בישראל, כאשר הייצוא בתחום זה, מהווה כיום פחות מחצי אחוז בלבד, מתל"ג של מדינת ישראל".

תגיות