אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מה לעשות כשאתם שונאים את העבודה החדשה צילום: שאטרסטוק

מה לעשות כשאתם שונאים את העבודה החדשה

התחלתם עבודה חדשה ואתם משוכנעים שהיא לא מתאימה לכם. האם כדאי להתפטר מיד או לנסות להציל את המצב וכיצד תשיבו את הקריירה שלכם למסלול הנכון

26.06.2014, 14:29 | שירות כלכליסט
לכל אחד יש לפעמים יום רע במשרד. אך מה צריך לעשות אם כל הימים הרעים האלה קורים זמן קצר אחרי שהתחלתם עבודה חדשה ואתם כבר משוכנעים שהיא לא מתאימה לכם? האם צריך להתפטר מיד או לנסות להפוך את המשרה למתאימה עבורכם? וכיצד תוכלו להשיב את עצמכם למסלול הקריירה הנכון?

קראו עוד בכלכליסט

"בכל עבודה יש יתרונות וחסרונות", מסביר להרווארד ביזנס ריוויו דורי קלארק מחבר הספר "להמציא את עצמך מחדש: הגדר את המותג שלך ודמיין את עתידך". לדבריו, האתגר הגדול ביותר הוא להבין האם הבעיות הן זמניות או שהן מושרשות בתפקיד. לכן חשוב לשאול את השאלות הנכונות הן את עצמכם והן את הבוס. "מרבית האנשים שמגיעים לעבודה הלא נכונה פשוט לא עשו מחקר מקיף מספיק לפני כן", מוסיפה פריסיליה קלמן, נשיאת חברת ייעוץ הקריירה Career Strategies. אך אל תצאו מנקודת הנחה שאי אפשר לשנות את המשרה באופן כזה שתשתכנעו להישאר. בכתב העת הארוורד ביזנס ריוויו פרסמו כמה דרכים שיעזרו להפוך צעד קריירה שגוי לנכון:

היו ריאליים

"אף עבודה היא לא מושלמת", מדגיש קלארק. חלק מהעבודות מציעות משכורת גבוהה אבל הנסיעה אליהן ארוכה, בעוד שבעבודות אחרות עובדים יותר שעות אך הן כוללות יותר הזדמנויות להתקדם. קלמן מציעה שתשאלו את עצמכם "מה אתם רוצים להשיג מהעבודה הזו והאם זה עדיין עשוי להתגשם?" כלומר, האם המשרה הזו מהווה קרש קפיצה לעבודה טובה יותר בהמשך, או האם היא מאפשרת לכם לבלות יותר זמן עם המשפחה? "לעבודה טובה יש הרבה יתרונות וכמה חסרונות", מוסיף קלארק. אך אם לאחר שבועות ספורים בלבד כבר דמיינתם אסטרטגיות יציאה, אל תתעלמו מתמרורי האזהרה האלה. "אתם חייבים זאת למעסיקים לחשוב על העבודה כהזדמנות לטווח הארוך", אומר קלארק. "ואם אתם כבר עם רגל אחת בחוץ, לא תשרתו היטב לא את החברה ולא את עצמכם".

בדקו האם ניתן להציל את המצב

שקלו האם הנושאים שמפריעים לכם הם זמניים או מבניים. האם לאחר סיום הפרויקט תפסיקו להישאר במשרד עד מאוחר. מצד שני, ייתכן שאתם מתעבים את חלק המכירות בתפקיד איש המכירות שלכם. אם יש לכם שאלות או ספקות, פנו לבוס וספרו לו מה החששות שלכם. "הדבר הגרוע ביותר שאתם יכולים לעשות הוא לקום ביום בהיר ולהתפטר בלי שום התראה", טוען קלארק. "אינכם יכולים לקיים את השיחה הזו רק בראש שלכם". הגיעו לפגישה עם הבוס חמושים עם רעיונות כיצד אפשר להתאים את העבודה בצורה טובה יותר לכישורים ולמטרות שלכם. קרוב לוודאי שתגלו שהבוס שלכם כלל אינו מודע לבעיות שלכם, ויהיה פתוח לאפשרות להשתמש בכם בצורה שונה. "תוכלו להשיג את המשרה שאתם רוצים אם תשתמשו בקלפים שלכם בצורה נכונה", מוסיפה קלמן. אתם כמובן עשויים גם לגלות שאתם מגדירים בצורה שונה לגמרי הצלחה בתפקיד. בכל מקרה, יהיה בידיכם יותר מידע שיעזור לכם לקבל את ההחלטה הסופית.

חפשו הזדמנויות להתפתח במקומות אחרים

אם אתם מחליטים בכל זאת להישאר בתפקיד, בין אם מסיבות פיננסיות או מסיבות אישיות, זכרו שיש עוד דרכים לפיתוח מקצועי והגברת המוטיבציה גם מחוץ לכתלי המשרד. אתם יכולים להירשם לקורסים מקוונים או להצטרף לתכניות התנדבות מקצועיות. "אם העבודה שלכם לא מעניקה לכם את מה שצריך כדי להתפתח", אומר קלארק, "זו עשויה להיות ההזדמנות שלכם למצוא תפקיד מרכזי בארגון מקצועי, ליצור קשרים ולחזק את הכישורים שיעזרו לכם בהמשך".

גם כששונאים את העבודה החדשה כדאי לבדוק אם אפשר לשפר את המצב, צילום: שאטרסטוק גם כששונאים את העבודה החדשה כדאי לבדוק אם אפשר לשפר את המצב | צילום: שאטרסטוק גם כששונאים את העבודה החדשה כדאי לבדוק אם אפשר לשפר את המצב, צילום: שאטרסטוק

גששו בחוץ

אם הגעתם למסקנה שאין ברירה אלא לעזוב, אז עליכם להתחיל בנטוורקינג בהקדם האפשרי, מדגיש קלארק. אתם יכולים לדוגמה לפנות למעסיק הקודם שלכם לראות אם המשרה הקודמת עדיין זמינה. אם החלטתם שאתם נמצאים בתפקיד הלא נכון אך בחברה המתאימה, נסו להכיר עובדים מחטיבות אחרות, ולגשש האם העובדים שם מרוצים, כיצד הגיעו לתפקידים שלהם, והאם יש שם משרות שעשויות להתאים לכם. פיתוח קשרים אישיים בתוך הארגון הוא אחד המהלכים החכמים ביותר שתוכלו לעשות אם ברצונכם להישאר אך בתפקיד חדש. "אנשים יעסיקו אנשים שהם מכירים ובוטחים בהם על פני המועמד החיצוני הטוב ביותר", מסבירה קלמן. "כך שיש לכם יתרון עצום".

הכירו את הסיכונים

עזיבת העבודה הלא נכונה תעניק לכם בוודאי תחושת הקלה, אך היא גם תהווה כתם בקורות החיים שלכם. מרבית המעסיקים מודעים לכך שכולנו עושים טעות פעם או פעמיים לאורך הקריירה, "אך אם אתם מחליפים עבודות כל ארבעה חודשים בלי סיבה נראית לעין, זה בהחלט מהווה תמרור אזהרה לגבי המהימנות שלכם כעובדים", מציין קלארק. לכן, ודאו שאתם מפתחים תגובות מעמיקות לשאלות עתידיות בראיונות עבודה לגבי תקופת הזמן הקצרה שביליתם במקום עבודה זה או אחר, ותדאגו להדגיש שפשוט הרגשתם שזו לא הייתה התאמה טובה עבור הכישורים והיעדים שלכם.

לבחור בדרך המלך

עמדו בפיתוי לומר לבוס הקשוח שלכם מה אתם חושבים עליו לאחר שתעזבו. "אל תתעצבנו ואל תשרפו גשרים", מדגישה קלמן. "מכיוון שאף פעם אי אפשר לדעת מתי עמיתים לשעבר יוכלו להועיל לכם". המעסיקים כמובן יתאכזבו שבחרו במועמד הלא נכון ושעליהם להתחיל מחדש את תהליך הגיוס. "עליכם לכבד את העובדה שמדובר במטרד עבורם", אומר קלארק, "היו צנועים מספיק כדי להודות להם ונסו לעזוב כשהיחסים טובים".

היזהרו עם הצעד הבא

בדיוק כפי שעליכם להיזהר לגבי האופן שבו אתם עוזבים עבודה לא טובה, עליכם גם לנקוט במשנה זהירות לפני שאתם עושים את הצעד הבא. אל תתנו לרצון העז שלכם לעזוב את העובדה הנוכחית לדחוף אתכם לעבר משרה שגויה נוספת. בדקו היכן טעיתם בפעם הראשונה ואל תתביישו לשאול שאלות לא קלות את המעסיקים הפוטנציאלים הבאים, כמו כיצד הצלחה באה לידי ביטוי בחברה ואיך המנהלים מתמודדים עם אתגרים. אם ברצונכם להימנע מביצוע אותה שגיאה פעמיים, "הסתכלו לפני שאתם מזנקים", מסכמת קלמן.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
כתבה מעולה! נכתב ממש בשבילי!
התחברתי במיוחד למשפט הזה: "אל תתנו לרצון העז שלכם לעזוב את העובדה הנוכחית לדחוף אתכם לעבר משרה שגויה נוספת. בדקו היכן טעיתם בפעם הראשונה ואל תתביישו לשאול שאלות לא קלות את המעסיקים הפוטנציאלים הבאים" אני כל כך רוצה לברוח מהשעמום בעבודה הנוכחית שלי, שכבר באמת אפשר לעשות טעויות. מרוב שהתחברתי לכתבה, קראתי גם את כל התגובות :) אז ככה: לאופק(4) ולגבר(1) -לא התכוונו בכתבה לשתף את הבוס ברצון שלכם לעזוב או בזה שרע לכם בעבודה מסיבה כל שהיא! הכוונה היא לבוא ולבקש משהו שיכול לעזור לכם, למשל לעבור למשרה מעניינת יותר/לקבל שכר גבוה יותר וכו'. בלי להזכיר שאתם רוצים לעזוב או כמה לא טוב לכם עכשיו, להפך לומר שאתם מרוצים מאד בעבודה אבל מפריע לכם ש... והייתם רוצים ש... . כמובן שאם המצב הכלכלי שלכם חנוק ממש יש פחות מקום ללקיחת סיכונים ולחיפוש עבודה שאתם לא שונאים. ולאלי(6)-כמה שאני לא מסכימה איתך! להבליג פירושו לסבול בשקט, ואף אחד לא נועד לסבול, כולנו רוצים להרגיש טוב עם עצמנו, וזה שיש אנשים שרע להם יותר-אין להם עבודה, לא אומר שצריכים להמשיך ולסבול בעבודה שלא מתאימה. אם ממש חנוקים בכסף ולא רוצים לקחת שום סיכון באיבוד העבודה הנוכחית - תמיד אפשר לחפש בחוץ. אבל לפחות לעשות משהו כדי להגיע לעבודה שכן אוהבים, אבל לא להבליג ולא לעשות כלום.
שיר , מרכז  |  11.08.14
6.
העצה היחידה כאן היא להבליג
המשק לא במצב נהדר כרגע וזאת בלשון המעטה. יש לך עבודה- תגיד תודה. שכר נורמלי פלוס? נהדר. עכשיו לך לטייל בלשכת התעסוקה ותראה בני גילך ובני גילאים אחרים יושבים ומנסים. ועכשיו די להתפנק - אין עבודה מושלמת. האפשרות האחרת היא כמובן להיות עצמאי. אבבל גם אז יש לבדוק היטב האם זה מתאים לך
אלי  |  26.06.14
5.
להיות פראקטיים
אם לא מצאים , עוזבים כי חוסר ההתאמה יצוף בהתנהלות ואז תפוטרו בזמן שלא מתאים לכם. המעסיק, בדרך כלל , לא יתחשב בכם ובתוכניות שלכם ולכן, אתם אל תתחשבו בו . ברגע שמוצאים עבודה אחרת , עוזבים . רצוי ברוח טובה אבל לעיתים מעסיקים לא מוכנים לקבל עזיבת עובד ועם זה אי אפשר לעשות כלום.
מנחם  |  26.06.14
4.
לעזוב כשאתה עדיין במומנטום של חיפוש עבודה
כשאתה מחפש עבודה אתה יוצר קשר עם אנשים, חברות השמה, קורות החיים שלך מסתובבים בחוץ, היה וחתמת באיזשהו מקום ואתה מגלה אחרי כמה שבועות שעשית טעות, עדיף להתפטר ולהמשיך את חיפוש העבודה במקום שבו הפסקתם אותו. אם תחכו כמה חודשים בהתלבטויות, תגיעו למצב שבו אתם צריכים להניע הכל מחדש וזה לא קל. בשום מקרה, עדיף לא לשתף את הבוס בלבטים ואם אתם עושים את זה לא להעלות את הרעיון של התפטרות. ברגע שאמרתם לבוס שאתם רק שוקלים לחשוב על להרהר על להתפטר גמרנו. אם יש קיצוצים הוא יעיף אתכם, ואם אין קיצוצים אז הוא ייבש אתכם. אף בוס לא יתן פרויקט חדש או קורס או צ'ופר אחר לעובד כשהוא יודע שהעובד חושב להתפטר.
גבר  |  26.06.14
לכל התגובות