אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השמאי הממשלתי: עלייה של 1% במחירי הדירות ברבעון האחרון של 2014 צילום: דוד הכהן

השמאי הממשלתי: עלייה של 1% במחירי הדירות ברבעון האחרון של 2014

זאת בהשוואה לרבעון שקדם לו. אשדוד ונתניה מובילות עם עלייה של 8% במחירי הדירות, בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. בהתייחסות רבעונית תפסה באר שבע את המקום הראשון עם עלייה של 5% במחירים בהשוואה לרבעון השלישי. בתל אביב נותר מחירה של דירת 4 חדרים - 2.73 מיליון שקל

23.02.2015, 12:16 | יעל דראל

עליית המחירים בשוק נמשכת: מנתוני השמאי הממשלתי עולה כי ברבעון האחרון של שנת 2014 נרשמה בישראל עלייה ממוצעת של 1.1% במחירים בהשוואה לרבעון הקודם, ועלייה של כ-5% בהשוואה לרבעון האחרון של שנת 2013.

קראו עוד בכלכליסט

סקירת השמאי הממשלתי, המבוססת על סקירת מחירי דירות 4 חדרים ב-16 ערים מרכזיות והמתפרסמת אחת לרבעון, מעלה כי הערים שהובילו את עליות המחירים השנתיות (ביחס לרבעון המקביל בשנת 2013 – י"ד) היו אשדוד ונתניה - שבהן נרשמה עלייה של 8% במחירי הדירות. בהתייחסות רבעונית לעומת זאת, העיר באר שבע תפסה את המקום הראשון עם עלייה של 5% במחירים, בהשוואה לרבעון השלישי של שנת 2014.

אילוסטרציה, צילום: שאטרסטוק אילוסטרציה | צילום: שאטרסטוק אילוסטרציה, צילום: שאטרסטוק

עם זאת, למרות מגמת עליית המחירים, נתוני השמאי הממשלתי מצביעים על כך שברבעון האחרון היו גם ערים שבהן נרשמה ירידת מחירים, לצד ערים מרכזיות אחרות שבהן לא חל כל שינוי במחירה הממוצע של דירת ארבעה חדרים. כך למשל, בחולון ובפתח תקווה נרשמה ירידה של כ-1% במחיר ואילו במודיעין וברמלה לא חל כל שינוי במחירי הדירות ברבעון זה, בהשוואה לרבעון האחרון.

בהשוואה שנתית, לעומת זאת, לא נמצאו בסקירת השמאי הממשלתי ערים שבהן חלה ירידת מחירים – פרט לעיר תל אביב, אשר נשארה ללא שינוי ברבעון זה, בהשוואה לרבעון המקביל בשנת 2013. מחירה של דירת 4 חדרים ממוצעת בתל אביב נותר 2.73 מיליון שקל.

הרקע לנתונים, המסכמים את המחירים בשנת 2014 בשוק, הוא העובדה כי בשמונת החודשים הראשונים של השנה היתה ציפיה מצד ציבור רוכשי הדירות ליישום הצעדים הממשלתיים בשוק הדיור: בהם ההטבות שהיו אמורות להתקבל מישום חוק מע"מ אפס.

מגמת חוסר האמון בצעדי הממשלה, אשר החלה לתת אותותיה כבר ברבעון הקודם והתעצמה ברבעון הנוכחי, התבטאה בהגדלת רכישת הדירות מצד הציבור. ברבעון האחרון הגיעה רכישה הדירות לרמה של כ- 28,000 דירות – מספר המבטא גידול של כ -22% בהשוואה לרבעון הקודם ואשר נחשב לאחד מהשיאים הרבעוניים ברכישת דירות מאז שנת 2002. זאת ועוד, במהלך חודש דצמבר חל גידול בהיקף נטילת המשכנתאות על ידי הציבור בהשוואה להיקף שניטל בדצמבר אשתקד וכן במהלך רבעון זה נותר שער ריבית בנק ישראל ברמה של 0.25%.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
אולמרט הצליח !
ממשלת אולמרט (עם עמיר פרץ, ציפי ליבני והאסיר הירשזון) חשבה להפסיק את כל התכנון והבניה במרכז הארץ מתוך חשיבה שהנתינים יעברו מרצונם לצפון והדרום. הם רק שכחו לסדר לשם כבישים ורכבות ולא בנו מפעלי תעסוקה ובתי ספר. אבל הנתינים היו אמורים להסתדר. בסוף הקבלנים החוצפנים לא בנו שם בתים... מה קיבלנו? בין השנים 2007 לשנת 2009 לא בנו באזור המרכז, נוצר מחסור של 120,000 דירות כי לא היה לאיפה לעבור בפריפריה והמחירים החלו לטפס. בינתיים הממשלות לא הצליחו להתגבר על המחסור האדיר (מדובר בעיר בסדר גודל של ראשל"צ ) והמחירים טיפסו וטיפסו עד שלא ניתן לקנות דירה במרכז במחיר שפוי. לכן צעירים עוברים לפריפריה. במבחן התוצאה, עם חורבן כלכלי למאות אלפי צעירים, ניתן לומר שאולמרט הצליח עם החזון. אכן, אולמרט היה ראש ממשלה עם חזון. נ.ב אין מהאמור לעיל להפחית מאחריות ממשלות נתניהו השונות על שרי האוצר והשיכון שלהם.
beetle  |  23.02.15
לכל התגובות