אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרן גיזה משנה כיוון: לא תגייס קרן שישית צילום: עמית שעל

קרן גיזה משנה כיוון: לא תגייס קרן שישית

הקרן של זאב הולצמן תחשוף בחודשים הקרובים פעילות חדשה. היא צפויה לכלול השקעה שתתפרס על פני מספר מדינות ובשיתוף גופי השקעה בינלאומיים

26.10.2015, 08:51 | אסף גלעד

קרן ההון סיכון הוותיקה גיזה המנוהלת על ידי זאב הולצמן צפויה לשנות את אופי פעילותה ותחדל מפעילות השקעה בחברות הייטק ישראליות צעירות.

קראו עוד בכלכליסט

בחודשים הקרובים היא תודיע על פעילות חדשה שתכלול השקעה שתתפרס על פני מספר מדינות ובשיתוף גופי השקעה בינלאומיים, ובינתיים, הוחלט כי היא לא תגייס את 'גיזה 6', קרן ההון סיכון הבאה שלה המהווה המשך לחמש קרנות המשקיעות בחברות סטארט-אפ בשלבי הסיד ובסיבובי הגיוס הראשונים. עד כה גייסה גיזה 562 מיליון דולר בשש קרנות מאז שנוסדה בשנת 1992.

הולצמן אישר ל"כלכליסט" את הידיעה והוסיף: "גיזה משנה תפיסה, והיא תמשיך להיות פעילה בשוק ההון סיכון במודל שונה וייחודי". לגיזה ישנן קרנות גם בספרד ובפולין, וכלל הנראה היא שוקלת להרחיב את מוטת ההשקעות שלה למדינות נוספות.

אתמול (א') נודע כי אחד השותפים המרכזיים בקרן גיזה, אייל ניב, עובר לקרן ההון סיכון פיטנגו של חמי פרס ורמי קאליש. ניב ימשיך לכהן בדירקטוריונים של כמה מחברות הסטארט-אפ של גיזה במקביל לתפקידו החדש בפיטנגו. ניב מונה הבוקר לצד איתי הראל לשותף מנהל בקרן, ויעסוק בהשקעות בחברות סטארט-אפ צעירות בתחומי מערכות מידע.

אייל ניב, צילום: Eugene Weisberg אייל ניב | צילום: Eugene Weisberg אייל ניב, צילום: Eugene Weisberg

ניב נחשב לאחד השותפים המבטיחים בקרן גיזה עד עזיבתו הבוקר. הוא הצטרף לגיזה ב- 1999 ומאז ניהל השקעות בחברות כגון אופלאס, אקסטרים איי.או וסאיוטה שנמכרו במאות מיליוני דולרים כל אחת, וכן בחברות כגון אלטייר, לוסיד, פלאש נטוורקס, קולאפ ו- AdExtent, לשעבר סמנטינט.

מעברים בין קרנות הון סיכון בישראל הן מנהג קבוע בקרב שותפים בולטים בתעשייה זו המאופיינת בהיקפה הקטן: כך עבר אדם פישר מ- JVP לקרן בסמר; דני כהן ביצע מעבר מקרן ג'מיני לכרמל; רונה שגב החלה את הקריירה באוורגרין, משם עבר לפיטנגו וכעת היא מקימה את TLV Partners.

תגיות