אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סיכוי נמוך לאישור שכרו של גיל שרון באסיפת דסק"ש צילום: אוראל כהן

סיכוי נמוך לאישור שכרו של גיל שרון באסיפת דסק"ש

אסיפת בעלי המניות של דסק"ש תתכנס ביום חמישי לאישור שכר המנכ"ל הנכנס, אלא שמחזיקי האג"ח כבר הביעו התנגדות נחרצת לחלק מהתנאים. מי שיטה את כף המאזניים יהיה דוד אדרי, שחקן הנוסטרו שמחזיק 3%-4% מדסק"ש

08.12.2015, 07:30 | גולן חזני

גוברים הסיכויים כי שכרו של המנכ"ל הנכנס גיל שרון לא יאושר באסיפת בעלי המניות של דסק"ש ביום חמישי הקרוב. גורם המקורב לחברה העריך כי מרבית בעלי המניות הגדולים יצביעו נגד אישור השכר.

קראו עוד בכלכליסט

בחברה נשמעו אתמול לראשונה הערכות כי שרון עשוי להתפשר ולהסכים לשינוי בתנאי השכר שנקבעו בהסכם בינו לבין בעל השליטה באי.די.בי אדוארדו אלשטיין. עלות שכרו של שרון תגיע ל־75 מיליון שקל לחמש שנים, כולל מרכיב מניות שמגיע ל־43 מיליון שקל של החברות־הבנות סלקום ושופרסל, וכן של מניות דסק"ש.

מרכיב זה הוא מחלוקת עיקרית. כפי שפורסם אתמול ב"כלכליסט", מחזיקי האג"ח שלחו באמצעות עו"ד גיא גיסין מכתב קשה לחברי דירקטוריון דסק"ש ולבעל השליטה אדוארדו אלשטיין. במכתב דרשו כי הדירקטוריון ייסוג מאישור מרכיב המניות של סלקום ושופרסל וימיר אותן במניות דסק"ש או באופציות של סלקום ושופרסל. כמו כן ביקשו המחזיקים לבטל את הסעיף המאיץ את הבשלת המניות, שמשמעותו היא ששרון יקבל את המניות כולן במקרה של העברת השליטה בחברה בבת אחת, ולא לאורך חמש שנים.

גיל שרון, צילום: אוראל כהן גיל שרון | צילום: אוראל כהן גיל שרון, צילום: אוראל כהן

מקורבים לחברה מציינים כי הצדדים מנהלים מגעים במטרה להגיע לפשרה. לדבריהם, יש נכונות מצד שרון בנוגע למרכיב ההאצה. על מרכיב המניות לא אי.די.בי ולא שרון אינם מוכנים להתפשר.

בסביבת מחזיקי האג"ח ציינו כי אחד מהם נפגש לפני כמה ימים עם שרון וביקש שיוותר על המרכיבים הבעיתיים בשכרו. לדברי אותם גורמים סירב שרון לכל ויתור שהוא. בסביבתו של שרון טוענים כי היתה פגישה מקרית בלבד עם גורם מוסדי בנושא אחר, ובמסגרתה עלה גם נושא זה.

עד אתמול שררה באי.די.בי תחושה ברורה כי שכרו של שרון יאושר. מה שגרם לערעור בביטחון זה היה הלחץ שהפעילו המחזיקים. "דסק"ש לא יצאה מאזור הדמדומים והיא במצב מאוד רגיש", אמר אחד המחזיקים. "עוד יהיו התנהלויות בין הנושים לחברה, וחבל שזו עמדת הפתיחה של שרון". עוד הוסיף: "הדירקטורים בחברה מאוד מסתכנים במתן שכר זה. זהו תגמול בלתי מידתי שאין לו אח ורע בישראל".

ההחלטה בנוגע לשכר של שרון התקבלה ברוב מוחלט חוץ מדירקטור אחד שהתנגד. ל"כלכליסט" נודע כי מדובר ביוסי זינגר, שמינה מוטי בן־משה בעת שהיה שותפו של אלשטיין לשליטה בחברה. כל יתר הדירקטורים הצביעו בעד, כולל הדח"צים ניב אחיטוב ומוץ מטלון והדירקטורית הבלתי תלויה לילי אילון.

אלא שבעלי מניות דסק"ש הם שיכריעו. וכאן מגיעה הנקודה המעניינת. מניות הציבור של החברה (26%) מפוזרות בידי מחזיקים פרטיים ובתי השקעות קטנים. המוסדיים הגדולים, שבימי השליטה של נוחי דנקנר החזיקו פוזיציות של מאות מיליוני שקלים במניה, כבר אינם בתמונה. אלה מכרו את אחזקותיהם, ובידי קרנות הנאמנות וקופות הגמל של איילון, אקסלנס, מיטב־דש יש עשיריות אחוזים בלבד. עם זאת, גם אלה הביעו באוזני נאמני סדרות האג"ח, שאחד מהם הוא הרמטיק, את מורת רוחם מהשכר. ככל הידוע, בעל המניות החיצוני הגדול הוא דוד אדרי, שחקן הנוסטרו שמחזיק 3%-4% מהמניות, והוא שיכריע את גורל ההצבעה. באי.די.בי ציינו כי קיבלו מסרים מאדרי שלפיהם לא יתמוך בשכר.

השאלה הגדולה היא אם יסכים שרון להפחתה בשכרו חסר התקדים, ואם כן, אם יעשה זאת לפני האסיפה או אחריה. גם אם לא תאשר האסיפה את שכרו, אי.די.בי ואלשטיין יוכלו להחזיר את הנושא לדירקטוריון ולוועדת התגמול - ולאשרו בכל זאת. במקרה כזה הלחץ על דירקטוריון דסק"ש צפוי רק להתגבר.

תגיות