אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חוק הארכת חופשה לעובדים אושר בוועדת העבודה והרווחה צילום: אלכס קולומויסקי

חוק הארכת חופשה לעובדים אושר בוועדת העבודה והרווחה

ההצעה להעלות את מינימום ימי החופשה לשכירים מ-10 ל-12, ביוזמת ח"כ רחל עזריה, צפויה לעלות בשבוע הבא לאישור הכנסת. אתמול אושרה חופשה של 8 ימים לאבות לאחר לידה

01.02.2016, 10:59 | רוני זינגר

ועדת העבודה, רווחה ובריאות אישרה הבוקר (ב') את הצעת החוק להגדלת מספר המינימום של ימי חופשה לשכירים. את הצעת החוק הגישה ח״כ רחל עזריה ממפלגת כולנו. ההצעה צפויה לעלות בשבוע הבא לאישור מליאת הכנסת.

על פי ההצעה, יוגדל מספר המינימום של ימי חופשה לשכירים מ-10 ימים ל-12 ימים. זה התיקון הראשון להגדלת ימי החופשה שאושר מאז נחקק "חוק חופשה שנתית" בשנת 1951.

קראו עוד בכלכליסט

חוק חופשה שנתית קובע שעובד העובד חמישה ימים בשבוע, יקבל שבועיים חופש בשנה (12 יום) עד לשנה החמישית במקום העבודה - במקום 10 ימי חופשה שניתנו עד היום, כלומר תוספת של יומיים. עובד שעובד שישה ימים בשבוע יקבל 14 ימי חופשה שנתיים במקום 12 כיום. לאחר השנה החמישית עולה מספר ימי החופשה באופן הדרגתי עד שמגיע ל-28 ימים לאחר 14 שנה (כולל סופי שבוע). החוק שהתקיים עד כה, התאים לתקופה שבה עובדים עבדו אצל מעסיק אחד במשך עשרות שנים, וכך לאחר מספר שנות עבודה הגיעו לכמות סבירה של ימי חופשה.

חופשה (אילוסטרציה). "ילידי שנות ה-70 וה-80 אינם נשארים אצל אותו מעסיק יותר מ 3-4 שנים, וכך נשארים עם אותם 10 ימי חופש למשך שנים רבות", צילום: שאטרסטוק חופשה (אילוסטרציה). "ילידי שנות ה-70 וה-80 אינם נשארים אצל אותו מעסיק יותר מ 3-4 שנים, וכך נשארים עם אותם 10 ימי חופש למשך שנים רבות" | צילום: שאטרסטוק חופשה (אילוסטרציה). "ילידי שנות ה-70 וה-80 אינם נשארים אצל אותו מעסיק יותר מ 3-4 שנים, וכך נשארים עם אותם 10 ימי חופש למשך שנים רבות", צילום: שאטרסטוק

בדברי ההסבר לחוק נכתב שהמציאות כיום היא אחרת לאור השינוי בשוק התעסוקה. "ילידי שנות ה-70 וה-80 אינם נשארים אצל אותו מעסיק יותר מ 3-4 שנים, וכך נשארים עם אותם שבועיים (10 ימי עבודה) חופש למשך שנים רבות. בשאר מדינות ה-OECD עדכנו את מספר המינימום של ימי החופשה לשלושה וארבעה שבועות, בהתאם לשינויים בשוק התעסוקה״, נכתב.

הצעת החוק עברה בתיאום עם משרד הכלכלה, משרד האוצר ומשרד התיירות בהתאם להחלטת ועדת שרים לענייני חקיקה. כמו כן, התיקון התקבל בהסכמת ההסתדרות ונשיאות הארגונים העסקיים.

ח"כ עזריה אמרה הבוקר: ”החוק הזה בא לתקן במעט את שני האתגרים המרכזיים שהוצגו אתמול בדו"ח ה-OECD הסוקר את כלכלת ישראל - פריון נמוך ופערים כלכליים. אנחנו עובדים יותר שעות מהממוצע במדינות ה-OECD אבל הפריון שלנו מהנמוכים ביותר. ישראל היא המדינה עם הכי מעט ימי חופשה ב-OECD, ואנחנו רואים קשר בין שעות וימי עבודה העודפים ולפריון הנמוך. בישראל אנחנו עומדים על מינימום של 10 ימי חופשה בעוד שבשאר מדינות ה-OECD, המינימום עומד על 15-20 ימי חופשה בשנה, כך שעוד יש לנו דרך ארוכה. גם בתוך ישראל, ישנו פער גדול מאוד בין מספר ימי החופשה של שכירים מאורגנים לאלו שלא מאורגנים, והחוק בא לצמצם את הפער הזה.

חוק חופשה שנתית נחקק בתקופה שבה שעובדים עבדו אצל אותו מעסיק במשך עשרות שנים. אבל שוק התעסוקה כיום שונה לחלוטין. עובדים מחליפים מעסיק כל 3-4 שנים ונשארים עם מספר המינימום של 10 ימי חופשה למשך קריירה שלמה. עובדה זו מקשה במיוחד על הורים לילדים שצריכים להתמודד עם ימי החופשה במערכת החינוך ללא כמות סבירה של ימי חופשה במקום העבודה״.

אתמול אישרה ועדה שרים לענייני חקיקה הארכת ימי חופשה לאבות שנולדו להם ילדים, כך שיוכלו לקבל 8 ימי חופשה לאחר הלידה, חופשה שכיום לא קיבלו. ההצעה נתמכת על ידי כלל סיעות הקואליציה.

תגיות