אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יעקב פרנקל: "שערי הריבית היו נמוכים מדי זמן רב מדי" צילום: בלומברג

יעקב פרנקל: "שערי הריבית היו נמוכים מדי זמן רב מדי"

נגיד בנק ישראל לשעבר - כיום יו"ר החטיבה הבינ"ל של ג'יי.פי מורגן - אמר את הדברים בשנגחאי, לקראת התכנסות ועידת ה-G20 בסוף השבוע: "המערכת משלמת מחיר בתנודתיות ובסיכון יתר"

25.02.2016, 12:40 | מיקי גרינפלד

יעקב פרנקל, לשעבר נגיד בנק ישראל, תומך בנטישת מדיניות הריבית הנמוכה של הבנקים המרכזיים הגדולים. כך אמר היום פרנק בשנגחאי, לקראת התכנסות ועידת G20 בעיר ביומיים הבאים.  

קראו עוד בכלכליסט

פרנקל מכהן כיום כיו"ר ג'יי.פי מורגן אינטרנשיונל - החטיבה הבינלאומית של ענק הפיננסים הגדול בארה"ב (מבחינת הנכסים).

פרנקל אמר בראיון לקראת הועידה כי הפדרל ריזרב פעל נכון כשהחליט בדצמבר האחרון להעלות את הריבית ברמתה האפסית, מתוך כוונה להמשיך בנורמליזציה של שערי הריבית.

"שערי הריבית היו נמוכים מדי זמן רב מדי, והמערכת משלמת על כך מחיר, בתנודתיות, סיכון יתר וחוסר יציבות בשוק הפיננסי", אמר פרנקל.

עמדתו של פרנקל בעניין זה נאמרת לאחר שלנוכח הסערה עמה פתחו השווקים את השנה, גורמים רבים בשוק צופים שהפד יימנע מלממש את תוכניתו שהוצגה בדצמבר, לעוד 4 העלאות ריבית עד סוף השנה. לדעת רבים, ספק אם הבנק האמריקאי יוכל לבצע אפילו העלאה ריבית נוספת אחת עד תום 2016.

יעקב פרנקל, צילום: בלומברג יעקב פרנקל | צילום: בלומברג יעקב פרנקל, צילום: בלומברג

רק לפני יומיים אמר נגיד לשעבר אחר בישראל, סטנלי פישר - כיום בתפקידו כסגן יו"ר הפד - כי בשלב זה, שלושה שבועות לפני התכנסות ועידת השוק החופשי, החברים בהנהגת הבנק עדיין לא יודעים כיצד ינהגו ומה תהיה החלטתם בהתכנסות המוניטרית.

פישר הדגיש כי על אף הטלטלות בשווקים, מוקדם מדי להגיע למסקנות חד משמעויות בדבר השפעתן על הכלכלה. "ראינו תקופות דומות של טלטלה בשנים האחרונות, כולל במחצית השנייה של 2011, שלא הותירו חותם משמעותי על הכלכלה. כך שמוקדם מדי לקבוע מהן ההשלכות של הירידות החדות שראינו בשווקים בשבעת השבועות הראשונים של 2016", אמר פישר.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
סוף סוף בנקאי שמצא טיפת היגיון בשיגעון
הבנקים המרכזיים לקחו על עצמם את תפקיד הממשלה לדאוג להשקעות ולצמיחה במשק תוך שימוש בכלים פיננסים מסוכנים שניפחו בועות נכסים וחובות פרטיים ולאומיים. המצב שהם הביאו אותנו אליו מאיים לגרום לקריסה של הכלכלה העולמית ואף של הקפיטליזם עצמו, מעולם הכלכלה העולמית לא הייתה בסכנה גדולה כל כך. הבנק המרכזי האמריקאי הוא היחיד שמזהה את הסכנות ופועל להוציא את האוויר באיטיות מהבועות. הגיע הזמן להתחיל להעלות בהדרגה את הריבית בכל העולם ולהפסיק לאלתר את ההרחבות הכמותיות ומלחמת המטבעות העולמית, איך אף אחד לא לומד ממה שקרה ביפן בעשור האחרון וגם בימינו? אם אין צמיחה צריך לבוא בטענות לממשלה, אם האנפלציה חורגת מהיעד צריך לבוא בטענות לממשלה, יש לה יכולת ביצוע רחבה יותר מהבנק המרכזי ותפקידו של הבנק המרכזי הוא לשמור על יציבות כלכלית ורגולציה קפדנית של הבנקים, נכון לעכשיו הבנקים המרכזיים עושים את ההפך.
כל הכבוד  |  26.02.16
לכל התגובות