כוכבת הכדורגל האמריקאית ברנדי צ'סטיין, שהפנדל שהבקיעה בגמר מונדיאל הנשים ב-1999 מול סין הבטיח לארה"ב את הניצחון, הסכימה לתרום את מוחה לחקר זעזועי מוח.
צ'סטיין, שחגיגת השער שלה ברוז בול, שכללה קריעת החולצה, הפכה להיות מפורסמת וסימן לשוויון מגדרי, הכריזה בסוף השבוע על התרומה לעמותת Concussion Legacy ממסצ'וסטס. "זה באמת קשור לניסיונות שלי לשפר את הכדורגל, מעבר לכך שהבקעתי שער ב-1999 בגמר המונדיאל. השאלה היא האם אני יכולה לעשות עוד כדי להשאיר את הכדורגל במקום טוב יותר מכפי שהוא היה בו כשפצחתי במסע המופלא עם המשחק הזה?" הסבירה.
זעזוע מוח הפך לנושא שיחה מרכזי בספורט בשני צדי האוקיינוס האטלנטי. צ'סטיין, ששיחקה עבור הנבחרת האמריקאית בין 1988-2004 וזכתה פעמיים במונדיאל, אמרה שהמודעות לנושא גדלה, אך היא תומכת בהחלטה של מאמני צעירים ונוער לאסור על נגיחות בקרב ילדים מתחת לגיל 14.
"אני מעורבת בספורט כבר הרבה זמן, אך רק בתקופה האחרונה החלו אנשים לדבר על זעזועי מוח, בייחוד בנוגע לכדורגל. עד כה זה נחשב בעיקר כבעיה בפוטבול, אך הם לא מוגבלים רק לזה".
"מעולם לא קיבלתי אבחנה באופן רשמי כסובלת מזעזוע מוח", המשיכה. "אך ככל שמתבגרים , שמים לב שמתחילים לשכוח דברים או לא לשים לב שנכנסים לחדר ולזכור לשם מה. ותוהים האם זה מסמל על משהו?"
צ'סטיין מקווה לעורר השראה בספורטאיות אחרות להקדיש את המוח שלהן למדע. "אני לא אצטרך אותו בסוף חיי", אמרה בראיון לעיתון יו.אס.איי טודיי. "בתקווה הרופאים, המדענים ומדעני המוח יוכלו להסתכל על המוח של מישהי כמוני, שמשחקת כדורגל במשך מרבית חייה, ולנתח אותו, כדי לראות סימנים, ולהשתמש במידע הזה כדי לעזור, לדוגמה להחליט שלפני גיל 14 רצוי לא לנגוח בכדור".
לא התפרסמו תגובות לכתיבת תגובה