אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רכבת ישראל תמסור לשפיר מידע על דליפות מים בקו ירושלים-תל אביב צילום: יוסי זמיר

רכבת ישראל תמסור לשפיר מידע על דליפות מים בקו ירושלים-תל אביב

כך קבע בית המשפט. שתי החברות מאשימות אחת את השנייה באחריות לכשלים תכנוניים לכאורה במעברים האזרחיים שצמודים לקו המהיר

03.07.2016, 23:42 | ליאור גוטמן

רכבת ישראל תעביר מידע ותאפשר לשפיר הנדסה גישה לפרויקט הרכבת המהירה בין ירושלים לתל אביב כדי שזו תוכל לוודא את ביצוע עבודות התיקונים בפרויקט לשביעות רצונה. כך קבע היום (א') בית המשפט המחוזי בתל אביב, במסגרת תביעה שמתנהלת בין החברה הממשלתית לבין שפיר, בשאלה מי אחראי לכשלים תכנוניים לכאורה במעברים האזרחיים שצמודים לקו הרכבת בין תל אביב לעיר הבירה. מדובר במעברים בין המסילה הראשית שם עוברת הרכבת לבין כביש גישה אזרחי.

קראו עוד בכלכליסט

שפיר הנדסה היא זו שתכננה את מסילת הרכבת וגם בנתה אותה, ואילו את המעברים היא בנתה לפי מפרט של הרכבת. בתחילת השנה ביקשה רכבת ישראל להוציא את שפיר ממקטע עבודות מסוים בטענה על איחורים בביצוע. שפיר מצדה טענה בתגובה שחלק מהמעברים האזרחיים שמקשרים את מסילת הרכבת המהירה באזור מבשרת ציון התבקעו בשל לחצי מים, כאשר מקור התקלה הוא בתכנון לקוי של הרכבת. הצדדים הגיעו לבית המשפט ומשרד התחבורה מינה  בודק חיצוני כדי להבין מה באמת קרה שם.

דו"ח הבודק, שנמסר לצדדים במרץ האחרון עסק בשאלה האם יש חשש להתמוטטות של המסילה עצמה, או מהן העבודות הנדרשות כדי לתקן את המעברים, שמקשרים בין המסילה הראשית לדרכי גישה לרכבי שירות או ביטחון.

המנהרה לרכבת המהירה לירושלים, צילום: אלכס קולמויסקי המנהרה לרכבת המהירה לירושלים | צילום: אלכס קולמויסקי המנהרה לרכבת המהירה לירושלים, צילום: אלכס קולמויסקי

עיון בהמלצות הדו"ח, שחובר על ידי חברת HTA-rail ההולנדית, לא מצא או חשש לקריסת המסילה או לקיום הפרויקט. המומחים המליצו על תיקון של כמה עשרות מעברים אזרחיים וניטור אחרי עשרות אחרים, כדי למנוע הישנות מקרים של דליפת מים.

שפיר הנדסה טענה בדיון בבית המשפט שהרכבת אינה מאפשרת לה גישה לחומרים או למקום העבודות, מה גם שהתיקונים שכבר החלו מבוצעים על ידי חברה חדשה שלא ברור מה טיבן. השופטת תמר אברהמי קיבלה את הטענות וקבעה כאמור שעל הרכבת לאפשר גישה תוך חמישה ימים לאזור, כאשר ברקע נשמעות טענות מצד שפיר שהתיקון החדש עלול לפגוע גם במסילה הראשית.

רכבת ישראל: הכול נעשה בשיתוף משרד התחבורה

 

מהרכבת נמסר בתגובה: "רכבת ישראל עוסקת זה מספר שבועות בתיקון הנחוץ במנהרת הקישור, ולמען יתר ביטחון מטפלת בניכוז מספר מנהרות נוספות. התיקון הנדרש יסתיים במהרה. עלות התיקון עומדת על כ-12 מיליון שקל. לא מעכבת את לו"ז הפרויקט ולא משפיעה על הנתיב הקריטי להשלמת הקו המהיר לירושלים. כל אלה בהתייעצות עם משרד התחבורה ובשיתופם.

"דו"ח הבודק ההולנדי מחזק את שיטת התיקון של רכבת ישראל, לצד מספר הערות לתכנון. המלצות הבודק תואמות את שיטת הפעולה של רכבת ישראל, ולפיכך נמצאות בשלבי יישום מתקדם. מן הסתם אף בודק לא היה נמנע מהערות כאלה ואחרות. יש לציין כי למרות ההשגות המסויימות של הבודק, במידה והביצוע היה לפי התכנון - מנהרת הקשר לא היתה מתבקעת. הקו המהיר לירושלים מיועד להיפתח ברבעון הראשון של שנת 2018".

יצוין שרכבת ישראל לא דיווחה על הנושא לבורסה, כאשר ההערכות הן שעלות תיקון בהיקף הנטען היא שולית למחזור הפעילות של הרכבת".

תגיות