אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שוק המט"ח: הליש"ט ממשיכה להידרדר, הדולר מזנק צילום: בלומברג

שוק המט"ח: הליש"ט ממשיכה להידרדר, הדולר מזנק

המטבע הבריטי נסוג ב-0.8% מול הדולר לרמה של 1.293 דולר לליש"ט - שפל של 31 שנה; הדולר התחזק מול השקל ב-0.7% והשער היציג נקבע על 3.9 שקלים; כלכלן: "אי אפשר למנוע את הירידה של הליש"ט בטווח הקצר"

06.07.2016, 20:44 | אמיר רוזנבאום

המטבע הבריטי, הליש"ט, ממשיך להיחלש היום (ד') מול הדולר, על רקע ההשלכות המתמשכות כתוצאת מתוצאת משאל העם הבריטי לעזוב את האיחוד האירופי לפני כשבועיים. הליש"ט יורדת ב-0.8% לרמה של 1.293 דולר - הרמה הנמוכה ביותר מזה 31 שנים.

מאז קיום משאל העם בחודש שעבר איבד המטבע הבריטי מעל 14% מהשווי שלו. המשקיעים חוששים מהשפעת הברקזיט על הכלכלה הבריטית וחוסר הוודאות המתמשך סביב הכיוון הפוליטי של המדינה.

קראו עוד בכלכליסט

אתמול הקפיאה M&G Investments קרן השקעות בנדל"ן בשווי 5.7 מיליארד דולר, זאת בעקבות החלטות דומות מצד אביבה אינווסטורס וסטנדרד לייף, על רקע גל של משיכות כספים מהן.

"אי אפשר למנוע את הירידה של הליש"ט בטווח הקצר", הגיב פיטר דראגיסביץ', אסטרטג בבנק קמנוולת' אוף אוסטרליה בלונדון. בהתאם, מחפשים המשקיעים אחר נכסים הנחשבים מקלט בטוח, והין היפני הוא המרוויח העיקרי. המטבע היפני טיפס לרמתו הגבוהה ביותר מאז משאל העם, ונסחר ברמה של 100.657 ין מול הדולר, עלייה של 1.4% מהסגירה אתמול בניו יורק. "הליש"ט והין מובילים כרגע את המתקפה", אומר טים קלהר מבנק ASB בניו זילנד. "התנודות בשני המטבעות סוחבות איתן הכל למטה".

בשוק המקומי, הדולר התחזק ב-0.7% מול השקל ושערו היציג נקבע על 3.895 שקלים לדולר. היורו נחלש מעט מול המטבע הישראלי והשער היציג נקבע על 4.31 שקלים.

במחלקת המחקר של FXCM‏ ישראל מציינים הבוקר: "הדולר-שקל מזנק יותר מ-4 אגורות עד לשיא 3.89 ושם שוב על הכוונת את הגבול העליון של הטווח ב-3.90. פריצה מעל המחסום המשמעותי של 3.90 עשויה להאיץ את העלייה של הצמד. הצמד זינק ביממה האחרונה על רקע שנאת הסיכון בשווקים, ששוב התפרצה על רקע החששות מהברקסיט והכאוס הפוליטי בבריטניה".

לדבריהם, "הליש"ט צנח אל מול השקל לשפל חדש של 5.033. כעת יש גם הערכות בשוק כי הבנק של אנגליה יוריד את הריבית, וזאת לאחר שאמש הוריד הבנק את דרישות ההון של הבנקים, במטרה לעודד את הבנקים להעניק הלוואות עסקים ומשקי בית. כרגע קשה לראות היכן השטרלינג קובע תחתית".

 , צילום: בלומברג צילום: בלומברג  , צילום: בלומברג

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
היא היית טובה אם היה מדובר במשק יצרני-יצואני,
היא היית טובה אם היה מדובר במשק יצרני-יצואני, אבל המשק האנגלי חיי רק בזכות מגזר השירותים (הפיננסי בעיקר) שכל קיומו תלוי בהיות בריטניה חלק מהאיחוד האירופאי וגשר פיננסי מהותי בינו למערב. בלי זה כלכלת בריטניה תחזור 30-40 שנה לאחור ותתקשה להתאושש באופן כלשהוא (ובעל מקרה תצמח פחות מאירופה). בנוסף, סביר שאם ה"ברקזיט" יתממש, סקוטלנד (וכנראה גם צפון אירלנד) יעזבו את בריטניה, ובכך בריטניה עצמה תתפרק ותאבד את כל נכסי המשאבים הפוסיליים בים הצפוני (שישארו בחזקת סקוטלנד). נוסף על כך, וזה הוכח באופן מוחלט בכל העולם ובכל מחקר כלכלי סביר, הגירה היא התורם החשוב ביותר לצמיחה כלכלית, שגשוג, גיוון החברה, השבחת האוכ' לאורך זמן ושמירה על הדחף לנוע קדימה, וזה מה שתומכי הפרישה הכי יוצאים נגדו. אפילו מפעלי הרכב, שמהווים חלק מהותי מהמגזר התעשייתי המצומק בבריטניה, ככל הנראה יתחילו לנטוש או לא להשקיע מחדש (משמע לנטוש גם כן) בבריטניה עקב כך שממילא מרבית היצור מיועד לאירופה ודורש הן סחר חופשי על מנת לשמור על רלוונטיות והן חופש תנועה (למשל למהנדסי החברות וכו'). על כל פרומיל פוטנציאל חיובי לכלכלת בריטניה מהמלך, יש אחוזים שלמים של פגיעה אינהרנטית בכלכלה, מעבר לקריסה הראשונית, ולכלכלת ברחטניה זה הרסני לחלוטין. אפילו לאיטליה שהינה מדינה תעשייתית (ועוד מסורתית/מסורתית-מעורבת ברובה), פרישה היית פגיעה טוטאלית ואנושה (שכנראה היית מלווה בפשיטת רגל). בעולם המודרנינאין שום מקום לאינדיבידואליות ובדלנות, אלא אם אתה רוצה נכשלות כלכלית-התפתחותית-תרבותית.
BandAid  |  06.07.16