אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אוצר חדש לאוהה? במו"מ לרכישת שליטה בחברת תשתיות צילום: כרמית פלר

אוצר חדש לאוהה? במו"מ לרכישת שליטה בחברת תשתיות

החברה שמחזיקה 5% מבנק לאומי חוותה לאחרונה סכסוך בעלים, שנסוב בין השאר סביב השאלה האם לחברה יש פעילות שמצדיקה את קיומה

13.07.2016, 08:11 | גיל קליאן

חברת אוצר התיישבות היהודים(אוהה) מנסה להכניס פעילויות חדשות לתוך החברה. הבוקר (ד') היא דיווחה על מו"מ לרכישת 51% מחברת תשתיות.

קראו עוד בכלכליסט

לפי הדיווח, "החברה מודיעה בזאת כי הינה מנהלת משא ומתן עם צד ג' ,שהינו חברה העוסקת בתשתיות, אשר אינו קשור לחברה, לרכישת 51% מהון המניות המונפק של צד ג', וזאת בתמורה לסכום השווה לתחזית תזרים המזומנים הנקי של הפעילות, כפי שתוסכם בין הצדדים, בתשואה מהוונת של 8%". כמו כן דיווחה החברה כי סכום הרכישה לא יעלה על 5% מההון העצמי - שעומד נכון לסוף הרבעון הראשון על 995 מיליון שקל.

החברה הבורסאית, שנמצאת בשליטה משותפת של ההסתדרות הציונית העולמית והחברה להשבת נכסי נספי השואה, חוותה בחודשים האחרונים סכסוך בעלים, שנסוב בין השאר סביב השאלה האם לחברה יש פעילות שמצדיקה את קיומה. זאת, כאשר עיקר פעילותה של החברה היא אחזקה ב-5% ממניות בנק לאומי.

החברה להשבה הגישה תביעה במחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בת"א נגד אוהה בדרישה כי תחלק את מניות לאומי שברשותה כדיבידנד בעין שיסייע לחברה להשבה לסייע לניצולי השואה. לטענת החברה להשבה, כמו גם גופים מוסדיים כמו כלל ביטוח והראל המחזיקים במניות אוהה, לחברה אין פעילות של ממש למעט ההחזקה במניות לאומי וכי שווי מניות אוהה של בעלי המניות נמוך משווי האחזקה בלאומי. זאת, כאשר אוהה מחזיקה מנגנון תאגידי של דירקטוריון ומטה תוך ייצור עלויות מיותרות, לטענת החברה להשבה.

תשתיות, צילום: בלומברג תשתיות | צילום: בלומברג תשתיות, צילום: בלומברג

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
מרבית חברות האחזקה נסחרות בשווי שוק נמוך בעשרות
מרבית חברות האחזקה נסחרות בשווי שוק נמוך בעשרות אחוזים משווי האחזקות שלהם. מי שלא מעוניין במניות חברת אחזקות שלא יקנה. מי שמחזיק ולא מעוניין, יכול למכור בשוק. אבל לקנות מניות של חברת אחזקות ואז לבקש לפרק את החברה ולחלק את נכסיה כדי להרוויח עשרות אחוזים ממכירת הנכסים... זאת כבר טמאות.
Leaf  |  13.07.16