אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המסים לבעלי הכנסות נמוכות יופחתו, מס החברות יירד לשפל היסטורי צילום: עמית שאבי

המסים לבעלי הכנסות נמוכות יופחתו, מס החברות יירד לשפל היסטורי

כחלון ונתניהו סיכמו כי מס החברות יירד ב-2% ויעמוד על 23% בשנת 2018. לפי ההערכות, אובדן ההכנסות למדינה יהיה 2.6 מיליארד שקל בשנה

19.07.2016, 20:45 | עמרי מילמן

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר כחלון סיכמו הערב (ג') על הפחתה נוספת במס החברות בשיעור של 2% על פני השנתיים הקרובות - לשיעור של 23%

קראו עוד בכלכליסט

מס החברות עומד כיום על 25%, אחרי שבשנה שעברה הופחת בשיעור של 1.5%. ב-2017 יעמוד שיעור המס על 24% וב-2018 על 23%. הפחתה זו תביא את מס החברות לשיעור נמוך באופן היסטורי. אובדן ההכנסות בשלב זה מוערך ב-1.6 מיליארד שקל, זאת אף על פי אומדני האוצר מצביעים כרגע לא יוותרו עודפי תקציב עד סוף השנה.

מימין ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר משה כחלון, צילום: עמית שאבי מימין ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר משה כחלון | צילום: עמית שאבי מימין ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר משה כחלון, צילום: עמית שאבי

מטרת הפחתת מס החברות היא לעודד את פעילות החברות בתקווה שזו תשפר את הצמיחה המדשדשת. אמנם השבוע הכפילה הלמ"ס את אומדן הצמיחה לרבעון הראשון של השנה מאומדן ראשוני של 0.8% לאומדן של 1.7% אך עדיין מדובר בשיעורי צמיחה נמוכים מאד במונחים שנתיים, שמבטאים למעשה צמיחה אפסית לנפש.

עוד סיכמו השניים על ריווח חלק ממדרגות מס ההכנסה, מה שמהווה בפועל הפחתת מס. כך, השכר נתון הנמצא היום במדרגת מס אחת יירד למדרגת מס נמוכה יותר.

על פי הסיכום, מאחר ותחזית ההכנסות עודכנה באופן שמרני יותר מכפי שקיווה כחלון, מס ההכנסה יופחת ברמה כזו שתקטין את הכנסות המדינה במיליארד שקל. על פי התוכנית יופחתו מדרגות המס לשכבות הנמוכות ואילו לשכבות הבינוניות והגבוהות יישמרו או יעלו מדרגות המס כך שהפגיעה בהכנסות ממסים לא תעלה על מיליארד שקל. התכנון המקורי של כחלון היה להפחית את המסים בהיקף כולל של כ-3 מיליארד שקל 

 

מדרגת המס המקסימלית תרד מ-48% ל47% בכדי ליצור הלימות עם מס החברות המופחת, כדי לא למשוך בעלי שכר גבוה להקים חברות ארנק שיאפשרו להם לשלם פחות מס (שכן אם מס חברות בתוספת מס דיבידנד שעומד על 25-30% יהיו נמוכים יותר ממס ההכנסה השולי, כל בעלי ההון יברחו לאפשרות זו). אולם כדי לקזז את ההפחתה יעלו באוצר את מס הייסף המוטל על הכנסות הגבוהות מ-800 אלף שקל בשנה משיעור של 2% לשיעור של 3%.

מי שמרוויח 6,000 ירוויח עוד 29 שקל, מי שמרוויח 9,500 שקל ירוויח עוד 66 שקל, מי שירוויח עד 15 אלף שקל ירוויח עוד 155 שקל , מי שירוויח 20 אלף שקל בחודש ירוויח עוד 75 שקלים, מי שירוויח 41 אלף שקל, יפסיד 33 שקלים מי שמרוויח 53 אלף שקל דווקא ירוויח עוד 83 שקלים. מלבד אלו יגדל מס הייסף ב-1% על בעלי משכורות של מעל 60 אלף שקל בחודש שיידרשו לשלם עוד 200 שקל מס.

ברקע, משרדי הממשלה מקדמים כעת גם הפחתת מסים על קניין רוחני שיפותח בארץ מתוך מטרה למשוך חברות בינלאומיות. על פי הצעת החוק שנחשפה ב"כלכליסט" , חברות ענק יידרשו לשלם 6% מס על ההכנסות במקום שיעורים של 9%-16% כפי שמעניק היום החוק לעידוד השקעות הון וכן 4% על דיבידנדים. חברות קטנות יותר (עם הכנסות שקטנות מ-10 מיליארד שקל) ישלמו 12% מס הכנסה ו-4% מס על הדיבידנד.

 

 

תגיות

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
שכחת לציין שבנאדם היה צריך להמתין 7 שנים
שכחת לציין שבנאדם היה צריך להמתין 7 שנים כדי לקבל קו טלפון, במהלך סוף שנות ה40 עד תחילת שנות ה60 הייתה מדיניות של קיצוב שאסרה על אנשים לרכוש יותר ממה שהממשלה הכתיבה להם, וכתוצאה מכך היה שוק שחור של מזון, שוויון היה, כי רוב המכריע של האוכלוסייה  היו עניים, המשבר הכלכלי באמצע ועד סוף שנות ה60 היה ממש חוויה וכיף חיים אני מניח, התוצר לנפש היה נמוך, וטיסה לחול מה ש90 אחוז מהישראלים עושים כל שנה היה בגדר חלום בהספנייה  
Trumpet  |  26.08.16
15.
רם, היום גם עם הסמרטוט שנקרא תואר ראשון
רם, היום גם עם הסמרטוט שנקרא תואר ראשון ביד אתה לא יכול לעשות כמעט כלום. הסיפור על הפנקס האדום שבלעדיו לא ניתן לחיות הוא מן הסתם מצוץ מהאצבע. אבל ארגון עובדים ממהותו ומעצם שמו שואב את כוחו ממספר חבריו וממס החבר שהם משלמים. זה ההבדל בין החוזים האישיים כיום שבהם העובד נאלץ להתפשר, לבין הכוח שיש לארגון עובדים. קופת חולים היא ארגון שבו כל החברים ערבים זה לזה ע"י תשלום מס חבר שבבוא היום יממן את הטיפולים בכל מי שיזדקק להם. קצת ילדותי לרצות להנות מהשירותים של הקופה, בלי להצטרף אליה. בארה"ב למשל, כדי לשבור את הכוח של ארגוני העובדים, חוקקו בסוף שנות ה-50 חוק תמים למראה, שאגב עדיין בתוקף. החוק אמר, שארגון עובדים בחברה, שישיג הטבות עבור חבריו, ייאלץ להעניק את אותן הטבות גם לעובדים שבחרו לא להצטרף לארגון העובדים. זה בעצם נתן מוטיבציה אדירה לאנשים כמוך שמתעבים ארגוני עובדים ו/או שמחים לחיות כטפילים על חשבון ארגון העובדים, אך מבלי להצטרף אליו. ב-50 השנים מאז נחקק, החוק גרם לירידה של אחוז העובדים האמריקאים המאוגדים בארגוני עובדים בחברות פרטיות (לא ממשלתיות) מ-45 ל-5. המטרה של העשירים הושגה! עכשיו קל יותר להעביד את הציבור עבור משכורת עוני. ואכן, המשכורת הממוצעת של עובד אמריקאי כיום ב-2016 (בערך דולר בפועל) לא עלתה מאז 1978. מדובר על 30 שנה של קיפאון במשכורות, כשעלות המחייה עולה באופן מטורף! יש קשר לכך שכיום רק 5% מהעובדים האמריקאים בחברות פרטיות מאוגדים בארגון עובדים?
RedCarrot  |  21.07.16
14.
אם לא היה לך את הפנקס האדום, את
אם לא היה לך את הפנקס האדום, את הסמרטוט הזה ביד, לא יכולת לעשות כלום. גם אם היית עובד במקומות הנכונים, לא היה לך פנקס אדום-לא היו מקבלים אותך כחולה בקופ"ח. כמעט לאורך כל שלטון מפאי הרדיו היה חלק ממשרד ראש הממשלה כמעט כמו בכל דיקטטורה ולא היית יכול להיות ברדיו אם לא היית "משלנו". ההסתדרות באמצעות חקיקה של הכנסת יצרה מצב שעד לפני 15 שנים לא היה ברירה אלא להיכנס לקופ"ח הסתדרותית.
OliveHammer  |  21.07.16
13.
בימי מפא"י לא הכרנו את המילה הומלסים, חינוך
בימי מפא"י לא הכרנו את המילה הומלסים, חינוך חינם היה באמת חינם מגיל גן עד תואר ראשון כולל, בכיתות היו גג 20 תלמידים גם בחינוך הממלכתי, הפטור מגיוס היה לא יותר מכמה מאות תלמידי ישיבה, היה בטחון תעסוקתי, זוגות צעירים יכלו לקנות דירה בלי משכנתא (אלה הדירות שעכשיו מהוות את שוק הדירות להשכרה), בטחון ישראל לא נוהל מהבית הלבן, חברי כנסת עם יותר מדירה אחת אולצו להתפטר, ראש הממשלה גר בצריף ולא באחוזה בקיסריה. לא בטוח שהיה כל כך רע חביבי.
RedCarrot  |  21.07.16
לכל התגובות