אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גיל הפרישה החדש לנשים יעמוד על 64 או 67? הוועדה טרם הכריעה צילום: שאטרסטוק

גיל הפרישה החדש לנשים יעמוד על 64 או 67? הוועדה טרם הכריעה

הוועדה שצפויה להגיש את מסקנותיה לשר האוצר בימים הקרובים הגיעה להסכמות במרבית הנושאים מלבד הסוגייה המרכזית - גיל הפרישה החדש לנשים

25.09.2016, 11:05 | עמרי מילמן

המלצות הצוות לבחינת גיל הפרישה לנשים צפויות להיות מוגשות לשר האוצר בימים הקרובים, זאת לאחר שהוועדה הגיעה להסכמות על מרבית הנושאים, מלבד הסוגיה המרכזית שצפויה להסגר בימים הקרובים - גיל הפרישה של נשים. אמנם יש הסכמה כי גיל הפרישה של הנשים לא יישאר על 62 אלא יעלה, אך ישנה מחלוקת על השאלה גיל הפרישה החדש, בעוד שבאוצר שאפו להשוות בין גיל הפרישה של נשים לזה של גברים ולהעלותו ל-67, אולם חברים אחרים בוועדה ממליצים על העלאת גיל הפרישה ל-64 או 65.

קראו עוד בכלכליסט

בכל מקרה ישנה הסכמה גיל ההעלאה תהיה הדרגתית על פני יותר מעשור. ייתכן והמסקנות יוגשו בסופו של דבר עם מספר הצעות לגבי גיל הפרישה, מאחר ובכל מקרה שר האוצר הוא זה שמחליט האם ומה לאמץ. כדי להשיג הסכמה רחבה ככל האפשר, ולהמנע מהסאגה שהתרחשה ב-2011 אז הייתה הסכמה גורפת בכנסת לדחות את המלצות האוצר, כעת פועל הצוות בשיתוף פעולה עם חברות הכנסת מהאופוזיציה - ח"כ שלי יחימוביץ וח"כ זהבה גלאון.

ח"כ יחימוביץ ח"כ יחימוביץ'. שיתוף פעולה עם צוות הוועדה | צילום: אוהד צויגנברג ח"כ יחימוביץ

הוועדה כן הגיעה להסכמה בנוגע לפיצויים שיינתנו לנשים בעקבות העלאת גיל הפרישה. בכוונת הצוות להמליץ על תוכנית שתעמוד על כמיליארד שקל למשך עשור שיביאו להכפלת מס הכנסה שלילי לנשים מעל גיל 60.

בנוסף, יוקצו מאות מיליוני שקלים להגדלת ההכשרות המקצועיות, הן דרך משרד הכלכלה והן באמצעות דרך מעגלים, קרן שממומנת על ידי המדינה שפועלת לטובת עובדים העוסקים במקצועות שוחקים. עוד סוכם כי תוארך תקופת דמי אבטלה לנשים מעל גיל 60 ל-250 ימי עבודה במקום 175 יום.

ח"כ זהבה גלאון, צילום: יריב כץ ח"כ זהבה גלאון | צילום: יריב כץ ח"כ זהבה גלאון, צילום: יריב כץ

כאמור, למרות התיאום עם חברות הכנסת, חה"כ זהבה גלאון, שלי יחימוביץ' ואורלי לוי-אבקסיס הודיעו כי הן מתנגדות למסקנות הוועדה לבחינת גיל הפרישה ומפרסמות הודעה משותפת: "אין במסקנות הועדה, בשום פנים ואופן, כדי לתת פתרון ממלכתי וכולל לפגיעה הקשה מנשוא בנשים המבוגרות, העניות והחלשות ביותר במשק. נשים שנפלטו משוק העבודה ויושלכו לעוני עמוק – בלי פנסיה, בלי קצבת זקנה ובלי פרנסה, ונשים בעבודות שוחקות שיגזר עליהן סבל פיסי ונפשי.

"אנו משוכנעות כי שר האוצר ידחה את מסקנות הועדה, ולא יתן יד להגברת העוני והסבל בקרב החוליות החלשות ביותר בחברה. הפתרונות המוצעים במסקנות הועדה דלים, חלקיים, ומסתמכים במידה רבה מדי על רצונם הטוב של גורמים חיצוניים – קרנות ועמותות. נשארו חורים גדולים מדי במסננת, חורים שדרכם יפלו נשים עניות ומבוגרות. לא נאפשר את הפקרתן, נהיה להן לפה וניאבק את מאבקן, עד למציאת פתרון ממלכתי כולל אשר במסגרתו הן לא יושלכו לצדי הדרך"

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
כל העלאה של גיל פרישה מייצרת הגדלה של
כל העלאה של גיל פרישה מייצרת הגדלה של הגרעון האקטוארי בפנסיות התקציביות בעשרות מיליארדים (כיום נושק ל-1 טרליון שח - בלתי נתפס!) ומעצימה את התהום הפעורה. העם הנאיבי משלם וישלם את התוצאות במטבע קשה, במיסוי שרירותי, בפגיעה בחסכונות ובפנסיות העתידיות בדורות הבאים. הסכומים האדירים (כיום כ-20 מליארד) שנגרעים כל שנה מקופת המדינה והולכים וגדלים (כל שנה נוסף 1 מליארד!) ויגיעו לשיא בעוד כ-20 שנה (כ-40 מליארד בשנה!!), יקפצו מדרגה בלתי נתפסת בכל העלאה בגיל הפרישה. סכומים אבודים אלו הם הגורם העיקרי להעדר המשאב הנדרש לתמיכות הדיור לחסרי דירות ולהמשך הידרדרות כלל המערכות השירותיות הממשלתיות וכמובן הפערים המתרחבים שמסכלים את יתרונה האיכותי של המדינה ומסכנים את עתידה. לפני כל רפורמה כיום יש לבצע מייד רפורמה מקיפה במימסד הבירוקרטי השלטוני, בהגדלת הפיריון ע"י צמצום וייעול הבירוקרטיה המסואבת מצד אחד וביטול הטבות הפנסיה מצד שני - ביטול פנסיות גישור, העברת כל הזכאים ללא יוצאים מן הכלל לפנסיות צוברות והפסקה לאלתר של כל התנאים החריגים הלא חוקיים של הגמלאות התקציביות המשולמות כיום, כגון: צבירות שנתיות חריגות (דוגמת השופטים) או הגדלה מלאכותית של הפנסיה בשנת העבודה האחרונה (דוגמת צה"ל). כמו כן לצמצם פנסיות כפולות. הפנסיה התקציבית הפכה לכלי התעשרות עבור גמלאים יחסנים שצוברים מיליוני שח ישירות מקופת המדינה כדי להוריש אותם לילדיהם (וכי למה דרושה גימלה של עשרות אלפי שח לפנסיונר כלשהו??). הסיאוב במשכורות ובתעסוקה הלא יעילה במגזר השלטוני והפנסיות התקציביות, הם הגיבנת העיקרית על כלל הציבור ויש להפסיק את עצימת העיניים המאפשרת שחיתות המונית המשותפת לכל המפלגות וגופי השלטון ונגזריו. כאשר עם ישראל יגיד את דברו יהיה מאוחר מדי.
Dog  |  25.09.16
10.
אם מישהו/מישהי שנולד בשנות ה-80 ואפילו שנות ה-70
אם מישהו/מישהי שנולד בשנות ה-80 ואפילו שנות ה-70 חושב שהוא יצא לפנסיה בגיל 67 אז טעות מרה מאוד בידו. האקטואריה לא משקרת. תוחלת החיים עולה דרמטית. גרעונות הקופות גדולים וכבר עכשיו כל קופה נמצאת בגרעון אקטוארי ממש. יהיו חייבים להעלות את גיל הפנסיה בד בבד עם העלאת המקדם. כך שכל אחד מאיתנו יקבל הרבה פחות. מה עושים? מתחילים לחסוך עכשיו. לא מחר, לא מחרתיים. עכשיו. מי שלא יכול לחסוך, שיתכונן לעבודה בגיל 60 או 70 כשומר או במוקד טלפוני. כי לפנסיה נצא במקרה הטוב בגיל 75. כל מה שכתבתי לא רלוונטי למקבלי הפנסיה התקציבית. הם אצילים ומורמים מעם והם יצאו בגיל מוקדם מאוד לפנסיה מפנקת של עשרות אלפי שקלים שלא תושפע ממדד ושטויות כמו אקטואריה. מי ישלם? הילדים שלנו. אבל ככה זה... יש דרג ויש...
ranb  |  25.09.16
לכל התגובות