אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ההסתדרות מתנגדת להמלצות האוצר להעלות את גיל הפרישה לנשים צילום: יוסי זליגר

ההסתדרות מתנגדת להמלצות האוצר להעלות את גיל הפרישה לנשים

יו"ר ההסתדרות הודיע לשר האוצר כי הדו"ח לא מייצר איזונים נכונים להגנה על ציבור עובדות מוחלשות ולא ייתן יד להעלאת גיל הפרישה כל עוד לא השתכנע שציבור נשים גדול לא מושלך לעת זקנה ללא פתרון ראוי

25.09.2016, 17:06 | עמרי מילמן

יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן הודיע היום לשר האוצר משה כחלון שמסקנות הדו"ח להעלאת גיל הפרישה לנשים, אשר הוביל אגף התקציבים באוצר אינן מקובלות עליו, וכי הוא פונה לשר כי לא יאמצם. ניסנקורן התייחס לפרסומים העוסקים באופי והיקף הפיצויים שיינתנו בעקבות העלאת גיל הפרישה בהיקף של כמיליארד שקל למשך עשור שיביאו להכפלת מס הכנסה שלילי לנשים מעל גיל 60, להגדלת ההכשרות המקצועיות דרך משרד הכלכלה ובאמצעות דרך מעגלים, קרן שממומנת על ידי המדינה שפועלת לטובת עובדים העוסקים במקצועות שוחקים. וכן להארכת תקופת דמי אבטלה לנשים מעל גיל 60 ל-250 ימי עבודה במקום 175 יום. חברי הוועדה בראשה עומד הממונה על התקציבים, אמיר לוי טרם הגיעו להסכמה בנוגע לגיל הפרישה החדש, אולם באוצר שואפים להעלותו בכל מקרה, ל-64 לפחות.

קראו עוד בכלכליסט

יו"ר ההסתדרות אמר כי הדו"ח לא מייצר איזונים נכונים להגנה על ציבור עובדות מוחלשות וכי עמדה זו נמסרה גם על-ידי פרופ' רות בן ישראל, אשר ייצגה את ההסתדרות בוועדה. ניסנקורן הודיע כי "לא ייתן יד להעלאת גיל הפרישה כל עוד לא השתכנע שציבור נשים גדול לא מושלך לעת זקנה ללא פתרון ראוי".

אבי ניסנקורן, יו"ר ההסתדרות, צילום: עמית שעל אבי ניסנקורן, יו"ר ההסתדרות | צילום: עמית שעל אבי ניסנקורן, יו"ר ההסתדרות, צילום: עמית שעל

מוקדם יותר היום הודיעו חברות הכנסת, שלי יחימוביץ, זהבה גלאון ואורלי לוי אבקסיס, הפועלות מול הוועדה, כי בניגוד לניסיונות האוצר להציג כאילו ישנה הסכמה רחבה על ההמלצות, הן מתנגדות לכך בתוקף. לדבריהן "אין במסקנות הוועדה, בשום פנים ואופן, כדי לתת פתרון ממלכתי וכולל לפגיעה הקשה מנשוא בנשים המבוגרות, העניות והחלשות ביותר במשק. נשים שנפלטו משוק העבודה ויושלכו לעוני עמוק – בלי פנסיה, בלי קצבת זקנה ובלי פרנסה, ונשים בעבודות שוחקות שיגזר עליהן סבל פיסי ונפשי".

חברות הכנסת הוסיפו: "אנו משוכנעות כי שר האוצר ידחה את מסקנות הוועדה, ולא יתן יד להגברת העוני והסבל בקרב החוליות החלשות ביותר בחברה. הפתרונות המוצעים במסקנות הוועדה דלים, חלקיים, ומסתמכים במידה רבה מדי על רצונם הטוב של גורמים חיצוניים – קרנות ועמותות. נשארו חורים גדולים מדי במסננת, חורים שדרכם יפלו נשים עניות ומבוגרות. לא נאפשר את הפקרתן, נהיה להן לפה וניאבק את מאבקן, עד למציאת פתרון ממלכתי כולל אשר במסגרתו הן לא יושלכו לצדי הדרך"

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
מה שאתה מגדיר כשיוויון בנטל יכול לשמש גם
מה שאתה מגדיר כשיוויון בנטל יכול לשמש גם בלקחת מעובד שמשתכר שכר מינימום מס הכנסה של 20 אלף לחודש כי הוא הרי מבקש שכר גדול יותר? אז שיראה שהוא יכול לשלם יותר? הרי אין זכויות בלי חובות. הבעיה היא שיש אפלייה, והחברה רואה אישה בת 62 כמבוגרת מאוד, כהרבה יותר מבוגרת מגבר בן 62. וזה מאוד משפיע על היכולת של אישה להישאר בעבודה, ולמצוא עבודה בגיל מבוגר. אז מה? בשביל "שיוויון בנטל" ניתן לנשים לחכות אפילו יותר שנים ממה שהן מחכות לפנסיה או קצבת ביטוח לאומי ללא אגורה שחוקה אחת? זה הרי יהרוג כל כך הרבה נשים. וזה כמובן ישפיע בעיקר על עובדות לשעבר של משרות פשוטות כמו בקופה מלצרות מזכירות ועוד.
Locomotive  |  25.09.16
7.
נשאלת השאלה למי זה טוב ומה התוצאה מאי
נשאלת השאלה למי זה טוב ומה התוצאה מאי העלאת גיל הפרישה. ראשית, פרישה מאוחרת תאפשר חיים של כבוד בגיל הפנסיה משום באופן טבעי, משך שנות העבודה של נשים קצר מזה של הגברים. שנית, אם לא יהיה שינוי וגיל 62 נשאר גיל הפרישה, פוטנציאל המשרות הפנויות גדל (שכן הנשים כבר מחכות לפנסיה ולא רוצות לעבוד. זה עובד בהכרח לטובת הגברים שאופק ההעסקה שלהם משתפר. בגדול, רע לנשים. אבל עזבו, תנו לדמגוגיות בכנסת ובתקשורת לנפח לכם את המוח ושבו בבית בגיל 62. אולי יפול משהו נחמד, חוג ריקמה או בישול או לשבת אצל הילדה עם הנכדה המקסימה (שכבר אומרת טאטא). אחר כך תתפלאו שהמעסיקים נזהרים ומעדיפים גברים.
Butterfly  |  25.09.16
לכל התגובות