אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עוד מכה קשה לוונצואלה: סין מפסיקה להלוות לה כסף צילום: רויטרס

עוד מכה קשה לוונצואלה: סין מפסיקה להלוות לה כסף

לפי מכון המחקר אינטר-אמריקה דיאלוג בוושינגטון, המדינה הדרום אמריקאית חייבת 20 מיליארד דולר לסין ותתקשה לפרוע את חובה בקרוב

02.10.2016, 23:37 | שירות כלכליסט

סין מפסיקה להעביר הלוואות חדשות לוונצואלה, זאת לאחר שבעשור האחרון הזרימה עשרות מיליארדי דולרים למדינה הדרום אמריקאית.

קראו עוד בכלכליסט

ההחלטה של סין מגיעה בתזמון גרוע במיוחד עבור ונצואלה, שסובלת ממשבר כלכלי והומניטרי חמור. "סין אינה מעוניינת להלוות עוד כספים לוונצואלה", מסכמת את המצב מרגרט מאיירס ממכון המחקר אינטר-אמריקה דיאלוג, הפועל בוושינגטון ומנטר את ההלוואות בין סין ואמריקה הלטינית.

על פי נתוני מכון המחקר, מאז 2007 הלוו הבנקים הממשלתיים בסין 60 מיליארד דולר לוונצואלה, סכום הגבוה מההלוואות שהעניקה סין לכל מדינה אחרת באמריקה הלטינית. בהתאם, סין נחשבת לנושה החשובה ביותר של ונצואלה, שחייבת לה קרוב ל-20 מיליארד דולר - כך לפי הערכות המומחים. הבעיה היא שלא נראה כי ונצואלה תוכל לשלם את הסכום בזמן הקרוב.

מפגינים בוונצואלה קוראים להדיח את הנשיא ניקולאס מדורו מתפקידו. המדינה נמצאת במשבר הומניטרי קשה וסובלת ממחסור חמור במוצרי יסוד רבים, צילום: איי אף פי מפגינים בוונצואלה קוראים להדיח את הנשיא ניקולאס מדורו מתפקידו. המדינה נמצאת במשבר הומניטרי קשה וסובלת ממחסור חמור במוצרי יסוד רבים | צילום: איי אף פי מפגינים בוונצואלה קוראים להדיח את הנשיא ניקולאס מדורו מתפקידו. המדינה נמצאת במשבר הומניטרי קשה וסובלת ממחסור חמור במוצרי יסוד רבים, צילום: איי אף פי

ונצואלה מחזירה לסין את מרבית ההלוואות בצורת משלוחי נפט. בשנה שעברה חברת הנפט הממשלתית של ונצואלה ,PDVSA, שלחה לסין כ-759 אלף חביות ביום. אולם השנה, ייצור הנפט בוונצואלה נפל לשפל של 13 שנים, וחברות רבות צמצמו את פעילותן במדינה, לאחר שלא קיבלו תשלום מהממשלה.

התחזית: אינפלציה של 700%

בדומה לממשלה, גם החברות הסיניות מאבדות עניין בוונצואלה. מאז 2010, חברות סיניות השקיעו בממוצע 2.5 מיליארד דולר בשנה בפרויקטים במדינה, אך במחצית הראשונה של השנה, ההשקעה הצטמצמה ל-300 מיליון דולר בלבד.

על פי תחזיות קרן המטבע הבינלאומית, האינפלציה בוונצואלה תטפס השנה ל-700% והכלכלה תתכווץ ב-8%. במקביל, המטבע המקומי איבד מערכו ומומחים מזהירים כי המדינה תגיע לחדלות פירעון על חובותיה. לנוכח ההידלדלות הזו בהכנסות, ונצואלה לא יכולה לשלם לייבוא של מזון ותרופות, והמדינה סובלת כבר תקופה ארוכה ממחסור חמור במוצרי יסוד.

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

לכל התגובות