אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צעדי התייעלות ב־ReWalk; תפטר עובדים במהלך 2017 צילום: איי פי

צעדי התייעלות ב־ReWalk; תפטר עובדים במהלך 2017

אחרי צניחה של 77% בשווייה מאז ההנפקה בנאסד"ק, הודיעה יצרנית השלד הלביש על קיצוץ מתוכנן של 30% בהוצאות התפעול ו"התאמת היקפי כוח האדם ליעדים העסקיים של 2017". החברה מעסיקה 30 עובדים בישראל ו־60 עובדים בארה"ב ובאירופה

10.01.2017, 07:02 | דרור רייך

החלום של חברת ReWalk לייצר שלדים רובוטיים חיצוניים לבישים (exoskeletons) לאנשים הסובלים מנכות של הגפיים התחתונות, הולך ומתרחק. לפי תחזית שפרסמה החברה מיוקנעם, שמניותיה נסחרת בנאסד"ק, בכוונתה לקצץ במהלך השנה הקרובה את עלויות התפעול ב־30% לעומת 2016. הפחתה זו תושג באמצעות מה שהחברה מכנה "התאמת היקפי כוח האדם ליעדים העסקיים של החברה ל־2017", או במילים פשוטות יותר, פיטורי עובדים.

קראו עוד בכלכליסט

היחידה עם אישור FDA

ReWalk, היא החברה היחידה שמייצרת שלד לביש שקיבל את אישור מנהל המזון והתרופות (FDA) בארצות הברית. החברה מעסיקה 90 עובדים, 30 מהם בישראל, בעיקר ביוקנעם עילית, שמתמקדים בפיתוח ייצור ותמיכה, 30 בארה"ב ו־30 באירופה, בעיקר בגרמניה, שמתמקדים במכירות. בהודעת החברה לא נאמר אילו מהעובדים יפוטרו. הוצאות התפעול של ReWalk ב־2015 עמדו על 25 מיליון דולר, ובינואר־ספטמבר 2016 הם עמדו על 22 מיליון דולר, כלומר החברה צופה הפחתה של כ־7.5 מיליון דולר בהוצאות התפעוליות שלה ב־2017.

ReWalk התמקדה עד היום בייצור שלד חיצוני קשה לפגועי גפיים. ב־2016 היא הכריזה על שותפות עם מכון ווייס באוניברסיטת הרווארד לפיתוח הדור הבא של חליפת השלד החיצוני במתכונת "רכה", המיועדת בעיקר לנפגעי שבץ מוחי שמתמודדים עם קשיי ניידות. בתחזית הנוכחית ל־2017 הודיעה החברה על תכנית מסחור של מערכת זו ועל השקה צפויה כבר במהלך 2018.

Rewalk, צילום: איי פי Rewalk | צילום: איי פי Rewalk, צילום: איי פי

במהלך השנה הקרובה תמקד ReWalk את מאמציה להגיע להסדרי שיפוי עם חברות ביטוח נוספות, זאת בהמשך להודעת המחלקה לענייני החיילים המשוחררים בארה"ב (VA) מדצמבר 2015, על כוונתה לרכוש מערכות שלד חיצוני לכל משתמשי הקצה הסובלים מפציעות בחוט השדרה, בין אם נגרמו כתוצאה משירות צבאי או לא. זוהי הפעם היחידה שספק ביטוח בארה"ב הציע תכנית שיפוי למוצר של החברה.

"בשנים שחלפו מאז שקיבלנו את אישור ה־FDA עבור נפגעי חוט שדרה, היינו עדים להתפתחות של השוק, אם כי בקצב קצת איטי" אמר לארי ג'סינסקי, מנכ"ל ReWalk. "לאחר בחינה מחדש של התעשייה, ושל מאמצי המו"פ שלנו, החלטנו להגדיר מחדש את יעדינו ל־2017 לשתי קטגוריות מרכזיות: הרחבת כיסוי שיפויי פוליסות הביטוח למשתמשים פוטנציאלים ופיתוח שלד חיצוני רך עבור נפגעי שבץ. אנו מקווים שהנשיא החדש והממשל הנכנס בארה"ב, יעמדו בהבטחות לטיפול באתגרים מערכתיים במחלקה לענייני חיילים משוחררים".

ReWalk הוקמה ב־2001 על ידי ד"ר עמית גופר, משותק בעצמו לאחר פציעה, שפיתח חליפת שלד חיצונית, המאפשרת לאנשים עם מוגבלויות בגפיים תחתונות ולמשותקים לקום מכיסא הגלגלים וללכת באופן עצמאי. עלות מערכת שכזו היא כ־75 אלף דולר, והמחיר יוצר אתגר גדול בשיווקה. הטכנולוגיה שבבסיס המערכת דומה לטכנולוגיית החיישנים של מכשיר הסגוויי וההליכה מתבצעת בעזרת קביים המסייעים בשמירה על שיווי המשקל.

הנפקת ReWalk בספטמבר 2014 לוותה בדרמה לא קטנה ולנוכח הביקושים הנמוכים מחיר המניה עמד על 12 דולר בהנפקה, שהכניסה לקופת החברה 36 מיליון דולר, ושיקף לחברה שווי שוק של 135 מיליון דולר בלבד. בתוך יממה השמועה על המכשיר פורץ הדרך היכתה גלים, מחיר המניה זינק ל־37 דולר ושווי השוק של ReWalk נסק ל־422 מיליון דולר. אולם מאז, מניית החברה נמצאת במגמת ירידה מתמדת ואתמול היא נסחרה במחיר של 3 דולר בלבד, שמשקף לה שווי שוק של פחות מ־50 מיליון דולר.

המזומן יספיק לשנה וחצי

בסוף ספטמבר 2016 היו בקופת החברה קצת יותר מ־18 מיליון דולר. בנוסף, ל־ReWalk הסכם הלוואה עם ‭Kreos Capital‬ עם קו אשראי של 20 מיליון דולר, שמתוכו ניצלה כבר כ‭12־‬ מיליון דולר. החברה שורפת כ־5 מיליון דולר בכל רבעון אל מול הכנסות של כמיליון דולר, מה שמותיר לה מזומנים לעוד שנה וחצי של פעילות. על בעלי המניות הגדולים בחברה נמנות, בין היתר, קרן ויטלייף (9.7%), חברת יסקאווה היפנית (9.5%), קרן הלת' ישראל (7%) וקרן פונטיפקס (3%).

תגיות