אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טושיבה מודה לראשונה: "קיים ספק להמשך קיום החברה" צילום: בלומברג

טושיבה מודה לראשונה: "קיים ספק להמשך קיום החברה"

לאחר שתי דחיות, הגישה חברת האלקטרוניקה היפנית את דוחותיה לחודשים אפריל-דצמבר 2016, שבהם הפסידה 4.8 מיליארד דולר. צופה הפסד שנתי של 9.1 מיליארד דולר. עיקר ההפסד נובע מחדלות פירעון של החברה-הבת לכורים גרעיניים ווסטינגהאוס

11.04.2017, 14:10 | מיקי גרינפלד
לאחר שתי דחיות, פרסמה היום (ג') טושיבה את דוחותיה לתשעת החודשים הראשונים של השנה הפיסקאלית (אפריל-דצמבר), והודיעה רשמית בפעם הראשונה שיש ספק להמשך קיומה - הודעה המקבילה להערת עסק חי.

קראו עוד בכלכליסט

"קיימת אי ודאות משמעותית בדבר יכולתה של החברה להמשיך לפעול כעסק", נאמר בדוחות. טושיבה הדגישה עם זאת כי היא מקווה להתגבר על המצב, בין היתר באמצעות מכירת נכסים, כולל מכירת חטיבת השבבים. אתמול דווח כי חברת פוקסקון הטוויאנית מציעה לרכוש את החטיבה תמורת 27 מיליארד דולר.  

טושיבה סיימה את התקופה עם הפסד של 4.8 מיליארד דולר (532.5 מיליארד ין) – מעל תחזית החברה שפורסמה בפברואר האחרון, שעמדה על הפסד של 3.5 מיליארד דולר (390 מיליארד ין). טושיבה אישרה את התחזית לשנה הפיסקאלית שהסתיימה ב-31 במרץ, להפסד עתק שנתי של 9.1 מיליארד דולר (1.01 טריליון ין).

עיקר ההפסד נובע ממחיקת הענק בחברת הכורים הגרעיניים האמריקאית ווסטינגהאוס (Westinghouse) - שהגישה בחודש שעבר בקשה להגנת צ'פטר 11 מפני נושים (מקבילה להקפאת הליכים) במסגרת הליכי חדלות פירעון בארה"ב.

הדוחות פורסמו ללא חתימת רואי החשבון המבקרים (פירמת PricewaterhouseCoopers Aarata), שכן אלה טענו שאינם יכולים להיות בטוחים בנתונים החשבונאיים שהועברו מווסטינגהאוס. אף שמקובל להגיש דוחות מאושרים על ידי רואי חשבון, ביפן הדבר אינו מחוייב על פי חוק, כך שטושיבה אינה בבעיה מבחינה זו.

חנות של טושיבה בניו-דלהי, הודו, צילום: בלומברג חנות של טושיבה בניו-דלהי, הודו | צילום: בלומברג חנות של טושיבה בניו-דלהי, הודו, צילום: בלומברג

תגיות