אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ועידת ניו יורק: בשביל יזמים שחושבים בגדול, ניו יורק זה ה-מקום להיות בו צילום: צביקה טישלר

ועידת ניו יורק

ועידת ניו יורק: בשביל יזמים שחושבים בגדול, ניו יורק זה ה-מקום להיות בו

עדי עזריה, מייסד משותף בחברת הביג דאטה Sisense, כותב לקראת ועידת ניו יורק של כלכליסט Mind The Tech NY2017: כל חברת טכנולוגיה צריכה להקים נקודה בעיר הגדולה

23.04.2017, 10:55 | עדי עזריה

עדי עזריה מייסד משותף בחברת הביג דאטה המצליחה Sisense, מספר על הקשר של החברה לתפוח הגדול, על הרגולציה הקשיחה ועל הצורך של כל חברת טכנולוגיה להקים נקודה בעיר הגדולה, "בכל חברה שרוצה להצליח ברמה הגלובאלית, אחד המייסדים חייב לעשות רילוקיישן לניו יורק. זאת המציאות של ימינו"

ועידת ניו יורק של כלכליסט תתקיים ב-16-18 במאי. לפרטים והרשמה לחצו כאן

נתחיל מהשורה התחתונה. כל יזם וכל סטארט אפ שמכבד את עצמו רוצה לכבוש את העולם בסערה, והדרך לשם עוברת בהכרח דרך השוק האמריקאי. וגם בעידן הסקייפ והווטסאפ, אין תחליף למפגש הפיסי עם התרבות האמריקאית, וספציפית עם המקומות שבהם האמריקאים עושים עסקים – ובתחום הזה, ניו יורק היא ללא ספק ה-מקום להיות בו.

קראו עוד בכלכליסט

את סייסנס (Sisense) התחלנו בתור חמישה יזמים צעירים בבניין משרדים מפוקפק למדי בנתניה. בשנים הראשונות בעיקר חשבנו על איך סוגרים את החודש ולא על עסקים חובקי עולם. אבל כשהטכנולוגיה התבשלה וכבר התחיל להיות ברור שהעסק רציני, המוצר תופס ויש לקוחות, היה ברור שהצעד המתבקש הוא להקים שלוחה אמריקאית.

בהתחלה עוד חשבנו על סן פרנסיסקו – אחרי הכול, מה יותר טבעי לסטארט אפ חדשני בתחום התוכנה מאשר לעבור לעמק הסיליקון? שלחנו את אחד המייסדים להיות החלוץ שלפני המחנה, עוד לפני שהיו משרדים, והוא בשלב ראשון ניהל את העניינים ממלון שכוח אל. אבל השילוב בין הפרשי השעות עם החוף המערבי, מחירי השכירות המטורפים, והעובדה שהרבה מהלקוחות שלנו באים מתחומים כמו התעשייה הפיננסית, הובילו אותנו מהר מאד לתובנה שניו יורק זה המקום להיות בו.

אין ספק שבשביל חמישה חבר'ה מישראל שזה הסטארט אפ הראשון שלהם, יש משהו מאד מרגש בהוויה של ניו יורק, שהיא עיר שאין שום דבר בעולם שאפשר להשוות אליה. אבל מבחינת ההתפתחות של סייסנס כעסק, אין ספק שהמעבר לניו יורק הקפיץ אותנו קדימה בצורה משמעותית. כאמור, אפשר לעשות הכול בטלפון, אבל גם בשנת 2017 יש משמעות, פסיכולוגית ומעשית, לזה שאתה נמצא בשטח, קרוב ללקוח, ויכול גם לקפוץ למשרד שלו במקרה שיש בעיות או דברים ללבן.

מעבר לזה, יש כנסים, תחרויות ואירועים של התעשייה, בטח בתחום הביג הדאטה, ושם יש לך אפשרויות נוספות להגיע לקהלים רלבנטיים. לדוגמא, הנוכחות שלנו שם אפשרה לנו להשתתף בתחרות סטארט אפים שהתרחשה בדאון טאון, ולשמחתי גם לזכות בסכום של 200 אלף דולר.

עדי עזריה מייסד Sisense, צילום: צביקה טישלר עדי עזריה מייסד Sisense | צילום: צביקה טישלר עדי עזריה מייסד Sisense, צילום: צביקה טישלר

מלבד הסכום, הנאה ללא ספק, המעורבות בתחרות שכזו מביאה רוח רעננה לחברה, ודוחפת את כל הצוות להמשיך ולפתח מוצר טוב יותר. באותה עת, גדלנו בצורה משמעותית, מ-3 עובדים, ליותר מ-100 עובדים בניו יורק בלבד. צמיחה שממשיכה גם היום.

אבל כמובן, לא הכל ורוד, צריך גם לומר כי המעבר והקשר עם העולם הגדול, ובייחוד בניו יורק מביאה קשיים רבים. מעבר למשכורות הגבוהות ויוקר המחייה (כן גם שם), כל דבר בארה"ב דורש רגולציה, אפילו לתלות לוח מחיק או לתלות שלט בבניין דורש אישורים רבים. שלא לדבר על עלויות השכירות הגבוהות והבירוקרטיה הסבוכה בעניין זה לחברות זרות.

כך או כך, נדרש כוח אדם עם אמביציה ורצון. בשלב מסוים כשראינו שיש צורך תגברנו את השלוחה בארה"ב. אני עצמי הגעתי יחד עם המנכ"ל למספר שבועות בניו יורק, ובנינו יחד את המשרד ואת צוות המכירות, הפיתוח העסקי והתמיכה שנמצא שם, ויצרנו תשתית שמתקיימת וממשיכה לגדול מדי יום.

במבט לאחור, ההחלטה להתמקד בניו יורק עזרה לנו להיפתח לתעשיות רלוונטיות שחיפשו פתרונות חכמים בביג דאטה וכמובן שזה גם קירב אותנו למשקיעים ועזר בגיוס כספים. ליזמים שחושבים על ניו יורק או על השוק הבינלאומי אני אמליץ להתחיל לחשוב בשלב מוקדם על רילוקיישן, לפחות של אחד המייסדים. אין ולא יהיה תחליף למפגש הבלתי אמצעי עם הגורמים הנכונים.

הכותב הוא עדי עזריה - יזם ומייסד משותף בחברת הביג דאטה Sisense

 

לכל כתבות "ניו יורק שלי" לחצו כאן

תגיות