אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מדד חודש יוני מפתיע: רשם ירידה דרמטית של 0.7% צילום: דנה קופל

מדד חודש יוני מפתיע: רשם ירידה דרמטית של 0.7%

רוב התחזיות היו למדד שלילי של עד 0.2%; מדד מחירי הדירות עלה ב-0.1% בחודשים אפריל-מאי וב-12 החודשים האחרונים עלה ב-4.5% - פחות מהקצב השנתי ב-2016, אך עדיין מדובר בקצב גבוה

14.07.2017, 14:00 | מיקי פלד

ירידה חדה במדד המחירים לצרכן: המדד לחודש יוני ירד ב-0.7%, כך לפי נתוני הלמ"ס המתפרסמים היום (ו'). זאת לעומת צפי לירידה של 0% עד 0.2%. במקביל נרשמה עלייה במדד מחירי הדיור.

קראו עוד בכלכליסט

מתחילת השנה מדד המחירים לצרכן נותר ללא שינוי וב-12 החודשים האחרונים רשם ירידה של 0.2%. הירידות העיקריות נרשמו בסעיף הירקות ופירות בשיעור של 8.7%, הלבשה והנעלה - 5.4% ובתחזוקת דירה - 1.1%. סעיף החלב ומוצריו עלה ב-1.5%.

סעיף הפירות והירקות הטריים הוא לא רק הסעיף שירד בשיעור הניכר ביותר אלא גם זה שהשפיע הכי הרבה על ירידת המדד כולו, בהינתן משקלו במדד הכללי. הירידה בעלות תחזוקת הדירה נובעת בעיקר בשל ירידה של כ-10% בסעיף שירותי המים והביוב כתוצאה מהפחתת תעריף המים לצריכה ביתית החל מה-1 ביוני.

מדד מחירי הדירות, המתפרסם בנפרד ממדד המחירים לצרכן, עלה ב-0.1% בחודשים אפריל-מאי והלמ"ס הותירה באותה הרמה גם את העלייה שנרשמה בחודשים מרץ-אפריל בשיעור של 0.5%. כך, מדד מחירי הדיור ב-12 החודשים האחרונים עלה ב-4.5% - פחות מאשר הקצב של 2016 כולה, אך עדיין מדובר בקצב גבוה יחסית. למרות השיעור הנמוך של העלייה במדד מחירי הדיור באפריל-מאי עוד לא ניתן להסיק מסקנות לגבי המתמתנות משמעותית במחירים משום שבאופן מסורתי בשנים האחרונות מדד אפריל-מאי הוא נמוך מעט יותר מאשר המדדים שלפניו ואחריו, ייתכן שבגלל חג הפסח.

השבוע הודיעה חטיבת המחקר של בנק ישראל כי היא מורידה את תחזית האינפלציה לשנה הנוכחית מ-0.8% ל-0.5%, והותירה את התחזית לשנה הבאה על 1.5%, אולם לאור המדד הנוכחי גם תחזיות אלו נראות לפתע אופטימיות. בין אם תחזית זו תתממש כפי שהיא ובין אם לא, מה שכבר ברור הוא שהשנה הנוכחית תסתיים שוב, זו השנה הרביעית ברציפות, עם אינפלציה שהינה מתחת לטווח שנקבע לבנק ישראל, העומד על 1%-3% לשנה.

מלידר שוקי הון נמסר בתגובה לנתונים כי "ההשלכות ברורות - סביבת האינפלציה מאוד ממותנת וממשיכה להיות רחוקה מאוד מהיעד של בנק ישראל. אנו חולקים על הערכת מחלקת המחקר של בנק ישראל אשר צופה העלאת ריבית ראשונה כבר ברבעון השני של 2018. סביר להניח שהריבית לא תעלה לפני 2019".

תגיות

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

20.
המדד ירד? בדוק? פה במדינה? היום לא ראשון באפריל.
אז למה הפנסיה שלי לא עלתה? למה ההוצאות השוטפות שלי לחודש עלו ? למה מחירי הירקות והפירות עלו בצורה מטורפת? לא רק שהמחירםי עלו, הפירות והירקות הינם סוג ב' ואין להם טעם. גם משלמים יותר וגם לא טעים. למה קיצבת הזיקנה לא מספיקה אפילו לחצי חודש, ולאחריה מגיע מינוס בבנק? למה? למה? ישרא-בלוף במלוא הדרו!
מלכה  |  16.07.17
18.
פשוט מאוד -
מחירי הדיור הגבוהים, גרמים לרוכשים החדשים (לא המשקיעים) לקצץ בחדות בהוצאות, והעסקים סובלים מזה, מה שמביא לצריכה נמוכה בכל התחומים, מה שמביא למיתון, שיגרור אחריו אבטלה. האסימונים מתחילים ליפול לראשי המשק, שמחירי הדיור הגבוהים פגעים בכלכלה ובכל המשק, הנתון הזה של המדד השלילי, מלווה במאות חנויות להשכרה שפוגשים בכל רחוב, והמצב בת"א - ר"ג - גבעתיים אף חמור יותר
כלכלן  |  15.07.17
לכל התגובות