אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל ברן הנדסה, גיורא גוטמן, פורש אחרי שנתיים בתפקיד צילום: ענר גרין

מנכ"ל ברן הנדסה, גיורא גוטמן, פורש אחרי שנתיים בתפקיד

בשבוע שעבר פרסמה הקבוצה את דו"חות הרבעון השני לפיהם נרשם שיפור ברווחיותיה. ברקע לעזיבה: דירקטוריון החברה פועל זה מספר חודשים, באמצעות פתיחת חדרי מידע, להכנסת משקיע לקבוצה

27.08.2017, 19:01 | ניר טל

מספר ימים לאחר שפרסמה קבוצת ברן את תוצאותיה לרבעון השני ובמסגרתו דיווחה על שיפור ברווחיות הקבוצה, היא מדווחת שגיורא גוטמן, המכהן כמנכ"ל הקבוצה וחברת-הבת ברן ישראל, ביקש לפרוש מתפקידו בשל "טעמים אישיים" עד לסוף שנת 2017.

קראו עוד בכלכליסט

גוטמן מונה למנכ"ל קבוצת ברןוברן ישראל לפני כשנתיים בלבד. ברקע לעזיבה: דירקטוריון החברה פועל זה מספר חודשים, באמצעות פתיחת חדרי מידע, להכנסת משקיע לקבוצה.

גוטמן (62) נחת לכס המנכ"ל בקבוצת ברן במחצית שנת 2015 לאחר פרישה מפתיעה של שני בכירים - נחמן צבר מנכ"ל הקבוצה ודן שנבך מנכ"ל ברן ישראל. לפני כן כיהן במספר תפקידים בכירים ובהם יו"ר או.פי.סי רותם בין השנים 2015-2012 ומנכ"ל מקורות ייזום במשך שלוש שנים.

בדיווח לבורסה ציינו בברן: "בהמשך לשיפור בפעילות החברה ומעבר לדוחות כספיים חיוביים של החברה" החליט גוטמן על פרישתו. בחינת תוצאות החברה, הנשלטת בידי מאיר דור (20.1%) ואלכסנדר נסיס (28.65%), אכן מעידה על שיפור בשיעורי הרווחיות של החברה שתנסה לסכם את שנת 2017 כשנה רווחית אחרי שלוש שנים קשות מאוד (2016-2014) ובהן רשמה הפסד מצטבר של 76 מיליון שקל לבעלי המניות.

מאידך, התוצאות משקפות בו זמנית גם את האתגר מולו היא ניצבת עם ביטול פרויקט הדגל להקמת מפעל תעשייה ברוסיה בהיקף של 760 מיליון שקל לפני מספר חודשים שהוביל למחיקה של למעלה מ-70% מצבר ההזמנות העתידי של הקבוצה.

גיורא גוטמן. פורש, צילום: ענר גרין  גיורא גוטמן. פורש | צילום: ענר גרין גיורא גוטמן. פורש, צילום: ענר גרין

עלות שכרו של גוטמן הסתכמה ב- 1.6 מיליון שקל בסיכום שנת 2016 ובשנת 2015 הסתכמה בכמה מאות אלפי שקלים, משום שנכנס לתפקידו בחודש יוני. במהלך התפקיד לא זכה למענקים כלשהם בשל התוצאות השליליות של הקבוצה ובתחילת שנת 2017 מימש אג"ח של ברן שהיו בבעלותו בהיקף מזערי של 98 אלף שקל.

את הרבעון השני סיכמה ברן, תחת ניהולו, בצמיחה של 4% בשורת ההכנסות שהסתכמה ב-175 מיליון שקל לעומת 168 מיליון שקל ברבעון המקביל. הגידול בהכנסות מיוחס לעלייה בהכנסותיה של ברן אינטרנשיונל – אחד מבין שני מגזרי הפעילות – ובפרט לתקבולים שהתקבלו בגין פרויקט הובלת המים של הקבוצה באתיופיה שנחשב לפרויקט המרכזי שלה היום בחו"ל. בשל גידול בהכנסות וקיטון משמעותי בהוצאות ההנהלה של החברה, תוצר של תהליך התייעלות ויציאה מהשוק הדרום אמריקני, סיכמה ברן את הרבעון עם רווח תפעולי של 11 מיליון שקל לעומת 1.6 מיליון שקל ברבעון המקביל.

מאז ההחלטה לבטל את הפרויקט ברוסיה החברה טרם הודיעה על פרויקט חדש באופן רשמי אם כי היא ממשיכה לציין שהיא פועלת לחזור לשוק הרוסי, באמצעות חברת הבת ICM, שהיה מרכזי בפעילותה לפני מספר שנים. מניית החברה, המתאפיינת בשנת 2017 בתנודתיות יחסית גבוהה (בין 6.79 ל-13.1 שקלים) ובמחזורים נמוכים ננעלה הערב במחיר של 8.27 שקלים המשקף לחברה שווי שוק של 88 מיליון שקל.

תגיות