אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ירידה דרמטית בשיעור העוברים את הבחינה של רואי החשבון צילום: Penn State

ירידה דרמטית בשיעור העוברים את הבחינה של רואי החשבון

מהנתונים שהמועצה מפרסמת היום עולה כי שיעור העוברים ירד מ-83% ל-60%. המועצה התייחסה לטענות שהופנו נגדה בחודשים האחרונים בנוגע לקושי הבחינה: "מדובר בדוגמה ראויה לבחינה איכותית הדורשת חשיבה ולא רק טכניקה"

25.03.2018, 12:55 | עמרי מילמן

מועצת רואי החשבון מפרסמת היום (א') את נתוני הנבחנים של הבחינה בחשבונאות פיננסית מתקדמת במועד דצמבר 2017, מהם עולה כי 66.2% מהנבחנים שניגשו בפעם הראשונה למבחן עברו את המבחן. שיעור המעבר (הכולל ניגשים לבחינה בפעם השנייה והשלישית) עמד על 60.3%. מדובר בירידה משמעותית בהשוואה לבחינה שהתקיימה ביולי 2017, אז עמד שיעור העוברים הכולל על 83%, כך לפי דיווחים של המועצה.

קראו עוד בכלכליסט

שיעור המעבר של הניגשים בפעם השנייה עמד על 18% בלבד ושיעור המעבר של הנבחנים שניגשו בפעם השלישית עמד על 17% בלבד. מרבית הנבחנים (90%) ניגשו למבחן לאחר שהשתתפו בשנת השלמה ושיעור המעבר שלהם עמד על 61.3% לעומת 50.5% עבור אלו שלא השתתפו בשנת השלמה.

מבחינת מוסדות הלימוד שיעור העוברים הכללי הגבוה ביותר נרשם במרכז הבינתחומי עם 83% עוברים (מתוך 60 נבחנים) וציון ממוצע כללי של 64.4, אחריו מכללת ספיר עם 82% עוברים, מכללת שערי משפט עם 81%, המרכז האקדמי לב עם 77% עוברים ורופין עם 75% עוברים.

האוניברסיטה העברית נמצאת רק במקום השישי עם 67% עוברים, כאשר אוניברסיטאות בר אילן בחיפה, אוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת בן גוריון נמצאות במקום 10, 11, 12 ו-14 בהתאמה.

המרכז הבינתחומי בהרצליה. שיעור העוברים הגבוה ביותר במועד האחרון, צילום: עמית שעל המרכז הבינתחומי בהרצליה. שיעור העוברים הגבוה ביותר במועד האחרון | צילום: עמית שעל המרכז הבינתחומי בהרצליה. שיעור העוברים הגבוה ביותר במועד האחרון, צילום: עמית שעל

בחודשים האחרונים נשמעו טענות מצד נבחנים רבים בנוגע לקושי הבחינה ולשינויים שנעשו בסוג השאלות מה שהביא לפגישות בין נציגי הנבחנים למועצת רואי החשבון ולבדיקה של אותה בחינה. במועצה התייחסות היום לטענות ומסרו כי "הבחינה בחשבונאות פיננסית מתקדמת נכתבה במסגרת תהליך מבוקר, וכי בוצעה בקרת איכות קפדנית על שאלון הבחינה גם לאחר מועד הבחינה, בהתאם לנהלי בקרת האיכות של המועצה ועל ידי גורמי המקצוע הבכירים בתחום ובהתבסס על תגובות מקצועיות המתקבלות מכל המוסדות האקדמיים המוכרים".

עוד הוסיפו כי, "הבחינה זכתה לביקורות חיוביות מאוד ולגיבוי מצד המרצים הבכירים ביותר באקדמיה ובשנת ההשלמה, אשר נפגשו גם הם עם יו"ר המועצה וחבריה וציינו בפניהם כי בחינה זו היא דוגמה ראויה לבחינה איכותית הדורשת חשיבה ולא רק טכניקה. עוד הבהירו המרצים, כי ניכר שהושקעו מאמצים רבים בכתיבת הבחינה ובבקרה עליה".

תגיות

32 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

32.
ירידה חמורה ומתמשכת בהרשמה לבן גוריון
הנפגעת העיקרית מכניסת המכללות האקדמיות לשוק ההשכלה הגבוהה בישראל היא אוניברסיטת בן גוריון. הם מטאטים את הבעייה מתחת לשטיח אבל בן גוריון נשארו בלי הרשמת סטודנטים ונאלצים להוריד סף קבלה ורמה אקדמית כדי למלא את הבניינים . האוניברסיטאות בתל אביב ירושלים והטכניון תמיד יהיו עשרות מונים מעל בן גוריון. אבל המכללות האקדמיות גרמו לבן גוריון נזק קשה בהרשמה. היה ניסיון הזוי לפני כמה שנים לייבא מסין סטודנטים במקום הישראלים שפשוט לא נרדמים לבן גוריון. הנסיון כשל, והדרך היחידה שנשארה לבן גוריון זה הורדת הרמה
אבי  |  27.03.18
31.
או שעושים עבודה או שפשוט מוותרים על הכתבה
לדוגמא - מבן גוריון ניגשו 5 סטודנטים (ורובם אם לא כולם נכשלו בעבר). באופן סטטיסטי הכתבה מעוותת ושגויה. אסור להסתמך על נתונים אלה. לכו למועד שבו האוניברסיטה הגישה ותציצו לאחוז העוברים. לעיתים אני לא מבין איך אתר שמכבד את עצמו מפרסם כתבות מעוותות עם אג'נדות שאולי נועדו לקדם מטרות? מי שחכם באמת יודע כיצד לקרוא את הנתונים לבד ולא לקרוא על המגש של כסף שלכם בתוספת מלח ופלפל חריף. בהצלחה לכם.
סטודנט  |  26.03.18
28.
ברור שדרושים מאוניברסיטת תל אביב!!!
אם תסתכל על הסטטיסטיקות המלאות באתר המועצה תראה כמה תל אביב מובילה. כאשר היא מגישה. ולא על בסיס סטטיסטיקות לא רלוונטיות כמתואר. ובפועל האיכות ניכרת אם תסתכל על הפוזיציות הבכירות בשוק ההון. אז שוק לא הזוי בכלל. שוק שיודע להעריך איכות
רו״ח ותיק  |  26.03.18
לכל התגובות