אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיווח: גרמניה בדרך לאשר הזמנת מל"טים במיליארד יורו מהתע"א

דיווח: גרמניה בדרך לאשר הזמנת מל"טים במיליארד יורו מהתע"א

אתר החדשות דיפנס ניוז דיווח בסוף השבוע כי המחוקקים בברלין חוזרים לדון שוב בחוזה שבמסגרתו תחכיר תע"א מל"טים מדגם הרון טי.פי לחיל האוויר הגרמני. על פי הערכות, העסקה עשויה לקבל אישור בתוך קצת יותר מחודש

07.04.2018, 22:36 | חזי שטרנליכט

התפתחות חיובית לתעשייה האווירית סביב חוזה ענק שמוערך בכמיליארד יורו בגרמניה. אתר החדשות דיפנס ניוז דיווח בסוף השבוע כי המחוקקים בברלין חוזרים לדון שוב בחוזה שבו תחכיר התעשייה האווירית מטוסי ענק ללא טייס מדגם הרון טי.פי עבור חיל האוויר הגרמני. לפי הדיווח ההערכות הן כי העסקה עשויה לקבל אישור בתוך קצת יותר מחודש, עד ל-18 במאי, מועד יציאת בית המחוקקים הגרמני לפגרה. 

קראו עוד בכלכליסט

מדובר בסאגה הנמשכת זה כמה חודשים. גרמניה נמצאת בשנים האחרונות בחיפוש אחר פתרון של מטוסי ענק אסטרטגיים ללא טייס, היות שהיא איננה מייצרת כאלה כיום. לפי התוכניות אמור להתחיל ייצור אירופאי של מל"טים כאלה לקראת 2020, ולפי שעה מדובר בפתרון ביניים לאספקתם עד אז. את המל"טים הללו מספקות שתי חברות – התעשייה האווירית הישראלית וג'נרל אטומיקס האמריקנית.

מל"ט של התעשייה האווירית, צילום: תעשייה האווירית מל"ט של התעשייה האווירית | צילום: תעשייה האווירית מל"ט של התעשייה האווירית, צילום: תעשייה האווירית

לאחר התמודדות בין שתי החברות בחר משרד ההגנה הגרמני בחלופה הישראלית בשנת 2016. החברה האמריקנית ערערה על ההחלטה בבית המשפט בגרמניה והפסידה בערעור. בהמשך התפרקה הקואליציה בגרמניה, והמדינה עברה מערכת בחירות. הנושא של אספקת המל"ט הישראלי עבר לדיונים ציבוריים כחלק מההתגוששות במגרש הפוליטי. בין היתר, עלו סוגיות אתיות של השימוש בכלל במטוסים ללא טייס, וגם בנושא החימוש שלהם. המפלגה הסוציאל-דמוקרטית הציגה התנגדות חריפה לאספקת המל"טים הישראלים, בניגוד לעמדת מפלגתה של אנגלה מרקל, המפלגה הנוצרית-דמוקרטית (CDU).

לפי הדפנס ניוז, ההסכם הקואליציוני שנחתם מאז ושעל בסיסו הורכבה הממשלה החדשה בגרמניה, כולל באחד הסעיפים שלו דרישה להשלמת ההזמנה מהתעשייה האווירית. מומחית למל"טים שפועלת במועצה האירופית ליחסי חוץ בשם אולריק פרנק שהתראיינה לאתר העריכה כי העסקה צפויה לקבל אישור לכשתגיע לדיונים בתוך כמה שבועות.

בתעשייה האווירית בחרו שלא להתייחס לנושא.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
לחזי שטרנליכט
יש לך שם גרמני כל כך יפה אז למה אתה עושה ספקולציות? זה מכער לעשות ספקולציות ולא נותן כלום רק מבזבז אויר וזמן. לא קראתי את כל הכתבה שלך כי אני חיה בעצמי בגרמניה ויודעת שהסיפור הוא לא רק בן כמה חודשים אלא בן כמה שנים. לצבא הגרמני יש בעיה עקרונית של נשק תקין ויעיל והם עדיין לא יודעים במה הם יתחילו כי גם הצבא עצמו הוא לא יעיל ולא תקין ובעצם צריך להתחמש מחדש לגמרי כי גם הספינות שלו לא תקינות לא רק המטוסים ולפי החוקים שיש בגרמניה שהם תוצאה של מלחמת העולם השניה, לא בטח שכל כך מהר הם יוכלו להתחמש מחדש בכל דבר שהו ואפילו לא בסתם רובים שגם הם לא תקינים וכתוצאה מזה אפשר להיכנס לגרמניה ולכבוש אותה בלי שמישהו בגרמניה יתנגד בכלל. העיקר שהמדינה בעצמה מוכרת נשק לכל דיחפין ודוחפת את האף שלה בכל מלחמה ובכל מדינה שמראה רצון לקנות נשק, והם תמיד הראשונים שנוסעים למקומות חדשים לעשות עיסקאות נשק. ראה יוגוסלביה, טורקיה, איראן ועוד.
אני  |  08.04.18
3.
אם אתם מתחילים לייצר ב 2020 מה דחוף לכם?
זה לא שגרמניה נמצאת תחת מתקפה, תחכו שנתיים ויהיו לכם מל"טים שלכם, בשביל זה לשלם מיליארד דולר? כנראה שהם מעוניינים לגנוב כמה סודות וזאת הסיבה להזמנה, לדעתי הם יכשילו את העיסקה ברגע שהם יצליחו לגנוב כמה סודות שחסרים להם...הם יבקשו דמו ויקחו אותו לניסיון 3 חודשים...ככה הגרמנים עובדים
לא מבין את הלחץ  |  08.04.18
לכל התגובות