אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הממשלה תקצה כ-95 מיליון שקל לפעילות פוד-טק בקריית שמונה צילום: עמית שעל

הממשלה תקצה כ-95 מיליון שקל לפעילות פוד-טק בקריית שמונה

את התוכנית יזמו אראל מרגלית, מייסד קרן JVP וראשי רשויות; במסגרתה יוקמו בעיר מרכז מחקר מזון לאומי, פארק תעשייה, האב לעסקים קטנים בתחום טכנולוגיות המזון, מאיץ סטארט-אפים חדש ועוד

15.04.2018, 12:28 | הגר רבט
הממשלה אישרה היום (א') הקצאה של כ-95 מיליון שקל לתכנית פיתוח כלכלי ייחודי לקריית שמונה בתחום הפודטק (סטארט-אפים בתחום המזון). התוכנית כוללת הקמת מתחם מיקרו-תעשייה של 15,000 מ"ר, תמריצים לסטארט-אפים וחברות בתחומי המזון והקמת מכון מחקר לאומי למזון.

קראו עוד בכלכליסט

החלטת הממשלה מגיעה כשנה לאחר אישור תכנית הצפון של ח"כ לשעבר ומייסד קרן JVP אראל מרגלית - שיזם אותה ביחד עם ראשי רשויות בגליל - ולאחר שהממשלה אישרה בינואר 2017 הקמת מכון לחדשנות במזון, שיתמוך בפיתוח והטמעת חדשנות בתחום.

אראל מרגלית, צילום: אוראל כהן אראל מרגלית | צילום: אוראל כהן אראל מרגלית, צילום: אוראל כהן

מאראל מרגלית נמסר: "בשורה ענקית לקריית שמונה והגליל העליון. עבודה של ארבע שנים יחד עם ראשי הרשויות בגליל המזרחי, הופכת להחלטת ממשלה שבפעם הראשונה רואה בפודטק תחום לאומי. אנו רואים כעת את החזון הופך למציאות. יחד עם הגורמים העסקיים והתמיכה הממשלתית של שר האוצר ושר הכלכלה נוכל להביא למהפכה כלכלית בגליל, ואת מה שעשינו בבאר שבע נעשה כעת בקריית שמונה.

התקציב יוקצה לפי הפירוט הבא:

א. 21.2 מיליון ש"ח להקמת מכון מזון לאומי בקריית שמונה

ב. 27.5 מיליון שח להקמת מתחם מיקרו תעשייה בתחום הפודטק

ג. 18 מיליון שח לפיתוח אזור תעשיה צפוני ומיתוגו כפארק הפודטק

ד. 20 מיליון שח לטובת הקצאת קרקע וסבסוד עלויות פיתוח להקמת מפעלים מיזמים וחברות בתחום הפודטק באזור תעשייה צפוני

ד. 2.46 מיליון לתפעול מנהלת אזורי תעשייה

ה. 200 אלף שח לתכנון אסטרטגי ותכנון הרחבת אזורי התעשייה

ד. תעדוף בתקציבים קיימים של הטבות בשכר עובדים לחברות פודטק שיגיעו לפארק תעשייה ובמענקי החוק לעידוד השקעות הון

ה. הקמת האב לעסקים קטנים בעלות של 1.4 שח ממשרד נגב גליל

ו. הקמת מאיץ עסקי בעלות של 2 מיליון שקל

מרגלית ציין כי מאז החלטת הממשלה להפיכת באר שבע למרכז מצויינות, יחד עם חממת הסייבר שהקים בבירת הנגב, נוצרו יותר מ-2,000 מקומות עבודה טכנולוגים באזור ויותר מ-3,500 מקומות עבודה במעגלי נותני השירותים. "לגליל כל התנאים להפוך למוקד חדשנות בינלאומי, והעובדה שהממשלה מחליטה לאמץ את התכנית שכתבנו יחד עם ראשי הרשויות ולתקצב מייצרת עניין רב בקרב חברות רב לאומיות רבות בעולם". אמר מרגלית.

התוכנית היא חלק מתוכנית כוללת להקמת שבעה אזורי צמיחה חדשים בישראל, כולם בפריפריה, במודל דומה לזה של הקמת מרכז הסייבר בבאר שבע. שבעת האזורים הם באר שבע (אבטחת מידע), קריית שמונה והגליל העליון (פודטק), חיפה (רפואה דיגיטלית), כרמיאל (מוצרי תשתיות תעשייה חכמות - Industry 4.0), ירושלים (ניו מדיה ותרבות), אילת והערבה (חקלאות ימית ואנרגיה מתחדשת) והנגב המערבי.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה