אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מו"מ למכירת קולור צ'יפ הישראלית תמורת כ-350 מיליון דולר

בלעדי לכלכליסט

מו"מ למכירת קולור צ'יפ הישראלית תמורת כ-350 מיליון דולר

ל"כלכליסט" נודע כי חברה סינית הגישה הצעה לרכישת קולור צ'יפ ומנהלת מו"מ מול בעלי המניות שלה. בין בעלי המניות חיים שני ומשה ליכטמן דרך קרן ההייטק igp, וכן קרן brm של אלי ברקת שמהווים את בעלי המניות הגדולים בחברה

26.08.2018, 20:05 | גולן חזני

חיים שני ומשה ליכטמן בדרך לאקזיט מרשים בקרן ההייטק שהם מנהלים, קרן igp. ל"כלכליסט" נודע כי חברת קולור צ׳יפ צפויה להימכר בשבועות הקרובים תמורת 300 עד 350 מיליון דולר לאחר שחברה סינית הגישה הצעה לרכישתה ומנהלת מו"מ מול בעלי המניות שלה.

קראו עוד בכלכליסט

קולור צ'יפ המפתחת טכנולוגיית תקשורת אופטית סיימה גיוס של 37 מיליון דולר באפריל 2017 ובכך הגיעה להשקעה של בעלי המניות שלה בסך 97 מיליון דולר. החברה הוקמה ב-2001 על ידי אלי ערד, כיום סמנכ"ל הפיתוח בחברה, ויזמים נוספים בהם שמעון אקהויז, ממייסדי לומניס וסינרון, ופרופ' שלמה רושין. מנכ"ל החברה הוא יגאל עזרא.

מנכ"ל קולור צ מנכ"ל קולור צ'יפ יגאל עזרא מנכ"ל קולור צ

הגיוס האחרון נועד להגדלת יכולות הייצור, ולהאצה והרחבה של הפעילות הגלובלית של החברה. בין בעלי המניות של החברה גם קרן brm של אלי ברקת שיחד עם igp הם בעלי המניות הגדולים בחברה וכן הקרנות גימיני וינטג׳. שתי קרנות שהובילו את הגיוס האחרון היו הקרנות CIRTech, ו-Scale-Up. ב-2009 הגיעה קולור צ'יפ לחדלות פירעון ונדרשה לפטר עובדים, אך מאז הצליחה להתאושש, וכיום מעסיקה כ-250 עובדים בישראל.

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
לכל המלעיזים. החברה עשתה ריסטארט ב 2008.
למעשה במתכונתה הנוכחית היא קיימת רק 10 שנים. כל המשקיעים ובעלי המניות הקודמים נמחקו. היא הצליחה להציג באופן מוצלח מאוד בתערוכות והראתה לכל המתחרות שהיא הטובה ביותר בתחום. הכל בזכות המנכל יגאל שהוא בעל יכולות וירטואוזיות. אלי ערד הוא האיש שהחזיק את החברה כמיקשה אחת וידע לנהל את הפיתוח בצורה הכי טובה שאפשר. היו גם הרבה טעויות אבל הכל מתגמד אם הרכישה תתבצע.
היה שם  |  27.08.18
לכל התגובות