אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יובל מרשק, שהונה את מערכת הסיוע הצבאית בארה"ב, שוחרר מהכלא צילום: באדיבות משרד המשפטים האמריקאי

יובל מרשק, שהונה את מערכת הסיוע הצבאית בארה"ב, שוחרר מהכלא

ועדת השחרורים אישרה את בקשתו של בעל השליטה לשעבר ביצרנית כלי הרכב המשוריינים התכוף, לשחרור מוקדם. מרשק ריצה בכלא פדרלי בארה"ב 26 חודשי מאסר מתוך 30 שנגזרו עליו והועבר בחודש אוגוסט לכלא ניצן

17.09.2018, 13:31 | תומר גנון

ועדת השחרורים שליד שירות בתי הסוהר אישרה היום (ב') את בקשתו לשחרור מוקדם של יובל מרשק, מבעלי השליטה לשעבר ביצרנית כלי הרכב המשוריינים התכוף (כיום "כארמור") שהורשע בארה"ב בהונאה של מערכת הסיוע הצבאית האמריקאית. על מרשק נגזרו בשנת 2016 שלושים חודשי מאסר, שמתוכם הוא ריצה כבר 26 חודשים בכלא פדראלי. הוועדה קיבלה את טיעוניו של עורך הדין שייצג אותו בבקשת השחרור, עו"ד רועי לביא, שיש לשחררו, ואישרה לו תוכנית שיקום.

קראו עוד בכלכליסט

מרשק הועבר בחודש אוגוסט לכלא ניצן, לאחר שהפרקליטות ושב"ס עיכבו את העברתו לישראל במשך מספר חודשים. זאת על אף ששרת המשפטים איילת שקד, והשר לביטחון פנים גלעד ארדן, אישרו את העברתו לישראל כבר בחודש מרץ. בעקבות עתירה לבג"ץ שהגישו עורכי דינו, אירית באומהורן סתיו סער, נעתרה המדינה לקדם את העברתו לישראל.

יובל מרשק, צילום: באדיבות משרד המשפטים האמריקאי יובל מרשק | צילום: באדיבות משרד המשפטים האמריקאי יובל מרשק, צילום: באדיבות משרד המשפטים האמריקאי

מרשק אמור היה לרצות את העונש עד חודש ינואר 2019, אולם בקיצור 15% מעונשו, כפי שמקובל בארה"ב, הוא היה אמור להשתחרר השבוע. "הגשתי בקשה לרצות את המאסר בישראל עוד ב- 2017 כחלק מהסדר הטיעון, והייתי אמור לסיים את ריצוי עונש המאסר בארה"ב ביום 15.9.2018", אמר מרשק בדיון שנערך לפני כשבועיים בבית המשפט המחוזי בי-ם בבקשתו לרצות את יתרת עונשו בישראל. "בפועל הבקשה הוגשה בשיהוי ניכר. אני למעשה נפגע מזה ואמי שוכבת על ערש דווי, היא בת 97".

מרשק הודה: רימיתי את הממשל האמריקאי

כתב אישום נגד מרשק הוגש לבית משפט פדראלי בקונטיקט כבר בינואר 2016, בעקבותיו הוסגר מבולגריה באוקטובר אותה שנה. מרשק הודה במסגרת הסדר טיעון בהונאת תוכנית הסיוע הזר אמריקאי(FMF), דרכה משקיעה ארה"ב מיליארדי דולרים לסיוע לממשלות זרות, ביניהן ישראל, במימון תחמושת ושירותים צבאיים אמריקאים בלבד. כמו כן הוא הורשע בעבירות על חוק ההגבלים העסקיים בארה"ב. במסגרת הסדר הטיעון הוסכם בין הצדדים כי רשויות ארה"ב לא יתנגדו להעברתו להמשך ריצוי מאסר בישראל.

לפי הודאתו בבית משפט בקונטיקט הוא ביצע מספר עבירות הונאה בין השנים 2013-2009, ביניהן עבירה באמצעות דואר, שתי הונאות באמצעי תקשורת דיגיטאלית והונאה משמעותית נוספת כנגד ארה"ב. בין היתר זייף מסמכים למכרז ביחד עם שותפים נוספים שקשרו יחדיו על מנת לקדם את הצעתו, על ידי יצירת מצג שווא כי המכרז תחרותי כשלמעשה אינו. בנוסף, מסר תצהיר כוזב למשרד ההגנה האמריקאי (DOD), בו הצהיר כי אינו מקבל עמלות וכי אינו עושה שימוש ברכיבים שאינם אמריקאים, כשלמעשה קיבל מרשק עמלות וביצע חלק מהשירותים מחוץ לארה"ב.

עורך דינו של מרשק, רועי לביא, מסר: "אנו שמחים ומברכים על החלטת ועדת השחרורים שקבלה טענותינו, ומצאה את יובל ראוי לשחרור מוקדם ונעדר מסוכנות, וזאת לאחר ההליך הארוך ותנאי המעצר הקשיים בהם שהה, בבתי הסוהר בבולגריה ובארה"ב, עד שהגיע ארצה להמשך ריצוי מאסרו".

תגיות