אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בהלמן אלדובי מסירים את הכפפות בתחרות על העמית הפנסיוני: מציעים 0% דמי ניהול מהצבירה צילום: יח"צ

בהלמן אלדובי מסירים את הכפפות בתחרות על העמית הפנסיוני: מציעים 0% דמי ניהול מהצבירה

לאחר זכיית בית ההשקעות במכרז האוצר, הוא פנה לשר האוצר בבקשה לאפשר את הורדת דמי הניהול במכרז. ברשות שוק ההון מלכתחילה הגדירו דמי ניהול מינימליים למכרז, במטרה לעודד את אלטשולר שחם ופסגות להצטרף אליו

15.10.2018, 12:59 | רחלי בינדמן

יממה לאחר הזכייה כאחת מארבע קרנות הפנסיה במכרז משרד האוצר, ולאחר שהודיע על הורדת דמי הניהול מהצבירה ל-0.05% בלבד (לעומת 0.1% שנסגרו במכרז האוצר), בבית ההשקעות הלמן-אלדובי פנו היום (ב') בדחיפות לשר האוצר משה כחלון ולרשות שוק ההון בבקשה לאפשר את הורדת דמי הניהול מהצבירה לרמה אפסית של 0.001%. זאת בדומה לדמי הניהול אותם גובה כיום בית ההשקעות במסגרת המכרז הראשון של רפורמת הפנסיה בו זכה בית ההשקעות לפני כשנתיים.

הלמן אלדובי זכו במרכז לצד שלוש קרנות פנסיה קטנות נוספות – מיטב-דש הוותיקה ופסגות ואלטשולר שחם, שמצטרפות לראשונה לרפורמה.

קראו עוד בכלכליסט

בבית ההשקעות הלמן אלדובי טוענים כי דמי הניהול הנוכחיים המותרים לבתי ההשקעות גבוהים משמעותית מאלו של המכרז הראשון ואין כל סיבה שהציבור ישלם כעת מיליארדי שקלים נוספים, במצטבר.

בבית ההשקעות טוענים עוד כי גם בדמי ניהול אפסיים מהצבירה, ישנה היתכנות כלכלית לביצוע הרפורמה.

מנכ"ל הלמן אלדובי רמי דרור, צילום: עמית שעל מנכ"ל הלמן אלדובי רמי דרור | צילום: עמית שעל מנכ"ל הלמן אלדובי רמי דרור, צילום: עמית שעל

לפיכך, בית ההשקעות מבקש את אישור האוצר, בהקדם האפשרי, להפחתת דמי הניהול ולאפשר את הורדתו לכ- 0% (0.001%) מהצבירה, כפי שהיה במכרז הראשון, על מנת להגדיל את הבשורה הצרכנית ולהביא נטו חסכון לאזרחי מדינת ישראל, שכן מועד תחילת הרפורמה הוא ה 01.11.2018.

אלא שמתברר כי גם הכוונה של הלמן אלדובי אתמול לחתוך את דמי הניהול מהצבירה בחצי ל-0.05% לא בהכרח תאושר על ידי רשות שוק ההון. ברשות שוק ההון מלכתחילה הגדירו דמי ניהול מינימליים למכרז במטרה לעודד את אלטשולר שחם ופסגות להצטרף אליו, שכן הן לא הסכימו במכרז הקודם להתחייב לדמי ניהול כה נמוכים.

ברגע שאחד השחקנים מציע דמי ניהול כה נמוכים, החשש ברשות שוק ההון הוא שלמעסיק שיצטרך לבחור לעובד שלו (שלא בחר אחרת) אחת מארבע הקרנות הזוכות, יהיה קשה להצדיק החלטה לבחור בקרן פנסיה אחרת, כאשר הלמן אלדובי מציעים דמי ניהול משמעותית נמוכים יותר.

אלא שזה טיעון שלאו דווקא מחזיק מים, שכן יש פרמטרים נוספים לבחירה בקרן פנסיה כמו איכות שירות ותשואות שיכולים להצדיק העדפת אחת משלוש קרנות הפנסיה האחרות.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
אלטשולר שחם לא בכיוון! שומר נפשו ירחק.
שירות מזעזע, תפעול לא בכיוון. קרן פנסיה זו לא קופת גמל לא פעילה, זה מוצר חי שמצריך שירות ומענה בעת מקרה ביטוח. אלטשולר שחם פשוט לא מתפקדים מזה כשנה וחצי, להעביר לשם קרן פנסיה ועוד לאחר שזכו במכרז ברירת מחדל על כל ההשלכות של כמות וסוג העמיתים שיגיעו / יופנו לשם זו התאבדות.
דוד  |  16.10.18
8.
דמי ניהול ותשואת
אני חושב שהכי חשוב זה דמי ניהול. תשואות זה פחות חשוב כי לא יכול להיות מנהל השקעות שיכה את המדד השוק בצורה קונסיסטנטית. וגם אם יש מישהו שמצליח לעשות את זה במשך תקופה, אתה לאו דווקא תדע לבחור אותו. כל זה נכון רק במקרה שבית השקעות מציע מסלול עוקב מדד. מי שמזיל רוק על תשואות של אלטשולר ב 2017 שישווה אותם לביצועים של S&P500 על אותה תקופה. והמסלול עוקב S&P500 דווקא מוצע בחלק מאותם בתי השקעות ה"נחותים" . הרי מה איכפת לי מה הכושר ניהול אקטיבי שלהם עם אני בכל מקרה מקבל תשואת מדד ובדמי ניהול אפסיים? גילוי נאות: במקומות שאין מסלול עוקב מדד (למשל תכנית חיסכון לילד) כן יש משמעות לכושר הניהול ושם אני אישית הלכתי לאלטשולר :)
ל  |  16.10.18
לכל התגובות