אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חלה ירידה בביקוש לעובדים בהייטק הישראלי בשנה האחרונה צילום: שאטרסטוק

חלה ירידה בביקוש לעובדים בהייטק הישראלי בשנה האחרונה

לפי נתוני חברת אתוסיה, השנה החלה בצמיחה של 12% במספר המשרות בהשוואה לאשתקד, אך היא מסתיימת בירידה של 6%. זאת, בשל תגובה לצניחה בוול סטריט וחששות מהשפעת מלחמת הסחר בין סין וארה"ב

30.12.2018, 14:49 | מאיר אורבך
ענף ההייטק מגיב במהירות לירידות בשוקי ההון, עם צמצום בביקוש לעובדים בתעשייה - כך עולה מסקר של חברת ההשמה אתוסיה. בתחילת השנה נרשמה צמיחה חדה של 12% במספר המשרות שנפתחו בענף ביחס לתקופה המקבילה ב-2017. ואולם, בסוף השנה נרשמה ירידה של 6% בביקושים בהשוואה לאשתקד. וזאת, כשבענף עדיין חסרים מהנדסים ומספר התקנים הפתוח שלהם עומד על 14,500 משרות.

קראו עוד בכלכליסט

"הירידה בביקוש לעובדים היא תגובה מיידית לצניחה בוול סטריט, ולחשש ממלחמת הסחר המאיימת לפרוץ בין ארה"ב לסין", מסר ל"כלכליסט" אייל סולומון, מנכ"ל אתוסיה. למשל, MultiPhy, שהוקמה ב-2007 נפרדה לאחרונה מ-40 עובדיה; סירס ישראל סגרה את מרכז הפיתוח שלה ו-80 עובדים הלכו הביתה; מארוול ישראל פיטרה כ-90 עובדים בקיץ האחרון; חברת הרחפנים הישראלית אירובוטיקס פיטרה 25 מתוך 170 העובדים שלה בישראל בנובמבר.

ירידה בגיוסי העובדים, למרות המחסור במהנדסים. אילוסטרציה, צילום: שאטרסטוק ירידה בגיוסי העובדים, למרות המחסור במהנדסים. אילוסטרציה | צילום: שאטרסטוק ירידה בגיוסי העובדים, למרות המחסור במהנדסים. אילוסטרציה, צילום: שאטרסטוק

הנתונים האלה יכולים להסביר את נתוני אתוסיה שמצביעים על ירידה משמעותית בשיעור העוזבים מרצון - 13% בלבד ב-2018 לעומת 16% ב-2017. הרבעון האחרון תומך בנתונים האלה, אבל המלחמה על העובדים גרמה לחברות רבות להקצות משאבים לשימור עובדיהם בפעילויות רווחה ובונוסים מפתים. לפי נתוני אתוסיה, הסיבות לעזיבה מרצון בהייטק הישראלי הן בעיקר אתגר טכנולוגי (19%), מיצוי (15%) ושכר ותנאים סוציאליים (13%) "הנתונים האלו מעידים על כך שמאמצי החברות לספק חבילת שכר מפנקת בהחלט לא מספיקים", אמר סולומון, "הדור שנמצא בשוק העבודה רוצה למצות את עצמו ומחפש אתגרים".

ומה עם השכר? בשנה החולפת נרשמה צמיחה מתונה בשכרם של מהנדסי פיתוח: מעט פחות מ-700 שקל (מ-27,250 שקל ב-2017, ל-27,920 ב-2018). זאת, לעומת זינוק של כ-2,500 שקל בין 2016 ל-2017. מאז 2009, עלה השכר הממוצע ביותר מ-8,000 שקל.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
הירידה היא פשוט כי הולכים לחפש פתרונות במקום אחר
בואו נודה על האמת, המתכנת הישראלי הממוצע (ואני לא מדבר על הטובים והמוכשרים אלא על הממוצעים, בוגרי סמי שמעון למינהם) דורש שכר שהוא בערך פי שניים ממה שהוא שווה. אז לכול החברות יש מחסום פסיכולוגי שבסוף נפרץ והן מקימות שלוחת פיתוח offshore בדרך כלל האורקינה, אבל גם רומניה והודו עובדות. זה כאמור מחסום פסיכולוגי, יש לזה חסרונות, אבל חברות שהן לא מרכזי פיתוח של ענקיות עולמיות או סטארטאפים עם הרי מזומן לא יכולות לעמוד בתחרות על אנשי המקצוע הטובים בארץ, והפחות טובים, הם בעלי דרישות הזויות. כול הזמן מדברים על זה שחברות לא מעסיקות בני 45+, אבל כאשר אני מחפש עובדים, בני ה-45+ פשוט לא נמצאים, אז אני לא יודע איפה הם.
רמי  |  01.01.19