אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גרמניה תסגור את כל תחנות הכוח הפחמיות עד 2038 צילום: רויטרס

גרמניה תסגור את כל תחנות הכוח הפחמיות עד 2038

בין השאר, הממשלה תספק סיוע של 40 מיליארד יורו למחוזות שייפגעו מהפסקת השימוש בפחם - עד 2040; זו ההתערבות המשמעותית השנייה בשוק האנרגיה הגרמני בתוך עשור, לאחר החלטה תקדימית לסגור את כל תחנות הכוח הגרעיניות עד 2022

26.01.2019, 17:06 | שירות כלכליסט
גרמניה תסגור את כל תחנות הכוח הפחמיות עד 2038 - כך לפי הודעה של ועדה שמינתה הממשלה וכחלק מהפסקה הדרגתית של השימוש בדלק המזהם.

קראו עוד בכלכליסט

מקורות המעורים בפעילות הוועדה מסרו לסוכנות "רויטרס" כי הוחלט לספק סיוע של 40 מיליארד יורו למחוזות שייפגעו מהפסקת השימוש בפחם - עד 2040. זאת בעוד שהן ביקשו סיוע של 60 מיליארד יורו. הוועדה הגיעה למסקנות שלה לאחר יותר מ-20 שעות דיונים.

בצעד ראשון הוחלט כי בארבע השנים הבאות מפעילי תחנות כוח כמו RWE ויוניפר יתבקשו לעצור בסביבות 12 ג'יגה וואט מהתפוקה שלהם – מקביל ל-24 יחידות של תחנות כוח גדולות.

זיהום אוויר מתחנת כוח פחמית בגרמניה, צילום: רויטרס זיהום אוויר מתחנת כוח פחמית בגרמניה | צילום: רויטרס זיהום אוויר מתחנת כוח פחמית בגרמניה, צילום: רויטרס

התוכניות של הוועדה עומדות במרכז האסטרטגיה הגרמנית לנטישת תחנות פחם מזהות לטובת דלקים מתחדשים, שייצגו בשנה שעברה בסביבות 40% מהשימוש באנרגיה, ובכך עקפו לראשונה את השימוש בפחם.

זו ההתערבות המשמעותית השנייה בשוק האנרגיה הגרמני בתוך עשור, לאחר החלטה תקדימית לסגור את כל תחנות הכוח הגרעיניות עד 2022. ההחלטה הזו התקבלה לאור אסון פוקישימה ביפן ב-2011.

בכירים בוועדה אף מקווים שניתן יהיה להגיע להפסקת השימוש בפחם כבר ב-2035 - שלוש שנים לפני המועד שנקבע - אך רק ב-2032 יידעו אם זה אכן אפשרי.

הפיצוי לחברות ולצרכנים שיספגו חשבונות חשמל גבוהים יותר כתוצאה מהמהלך צריכים לעמוד על 2 מיליארד יורו בשנה, כשהסכום המדוייק ייקבע ב-2023, כך לפי המלצות הוועדה שהגיעו לידי רויטרס.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
מדינה שמתנהגת בהיגיון. כמה נדיר
הרי הנזקים מהתחממות גלובלית יגבו מחיר גבוה בהרבה, וגם זיהום האוויר גובה מחיר. הודות למדיניות הגרמנית החכמה, מחיר ייצור החשמל הידידותי לסביבה צנח ועוד עתיד לרדת לרמה שהוא יהיה כלכלי יותר מפחם וגם מגז. צפויה בשנים הקרובות גם התקדמות גדולה באגירת אנרגיה, שתאפשר מיצוי מקסימלי של מקורות כמו רוח ושמש.
דוד ג.  |  05.02.19
3.
לדעתי הויתור על אנרגיה גרעינית הוא טעות
טוב אז הם ישתמשו ביותר גז טבעי.רוסיה(שותפת סחר גדולה של גרמניה).עוסקת בכל סוגי האנרגיה,סביר שהם ינסו להפיק אורניום,גם מאפר הפחם,בנוסף לאריגים סופחי אורניום שישקעו במי הים.זאת בתוספת מכרות גדולים שברשותם.בנוסף לתעשיית מיחזור פסולת אורניום לדלק נוסף.מכאן,שכורים דוגרים(יעילים בניצול אורניום).יוצרים אנרגיה גרעינית אין סופית
דעה  |  26.01.19