אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיווח: אפל צפויה להשיק את משקפי ה-AR שלה ב-2020 צילום: רויטרס

דיווח: אפל צפויה להשיק את משקפי ה-AR שלה ב-2020

כך עולה מדו"ח של אנליסט שנחשב כמקור אמין לעסקיה של אפל; מדובר במוצר משלים לפלטפורמת ARKit שמאפשרת להוסיף שכבת מידע על גבי הקלט של המצלמה

08.03.2019, 17:21 | רפאל קאהאן
אפל צפויה להשיק את משקפי המציאות המוגברת שלה (AR) החל מהשנה הבאה, כך עולה מדיווח של פורצ'ן. המידע מתבסס על דו"ח שפרסם היום (ו') אנליסט חברת TF International Securities, מינג-שי קו, שנחשב כאחד המקורות האמינים על עסקי אפל.

קראו עוד בכלכליסט

המידע אינו מפתיע ביותר, וכבר דווח לפני שנים שאפל מפתחת משקפי AR שיתחרו בהולולנס של מיקרוסופט ובגוגל גלאס. שלא כמו משקפי אוקולוס או HTC, לא מדובר במשקפי מציאות וירטואלית. אלא במוצר משלים לפלטפורמת ARKit שמאפשרת להוסיף שכבת מידע על גבי הקלט של המצלמה. אפל הציגה את הטכנולוגיה לפני מספר שנים וכל האייפונים והאייפדים מצוידים בה.

הולולנס של מיקרוסופט. מתחרה, צילום: צילום מסך הולולנס של מיקרוסופט. מתחרה | צילום: צילום מסך הולולנס של מיקרוסופט. מתחרה, צילום: צילום מסך

עם זאת עד היום לא הצליחה אפל להפוך את היכולת הזו ליישום שימושי למעט במשחקי וידאו. משקפי AR עשויים להפוך זאת ליכולת הרבה יותר שימושית גם לקהל הרחב. עד כה המוצרים של מיקרוסופט ושל גוגל יועדו בעיקר לשימושים ארגוניים או מקצועיים כגון ברפואה, הדרכה ארגונית או סיוע לטכנאי שטח. הכניסה של אפל עשויה לספק את הממשק המהוקצע שיהפוך את הקטגוריה למשהו שגם הקהל הרחב ימצא בו עניין.

כיום רק ההולולנס, הגוגל גלאס וכן המשקפיים של מג'יק ליפ הציגו שימוש בטכנולוגיה באופן יעיל. אך עם זאת המחירים שלהם והמיקוד הארגוני השאירו אותם בקטגוריית מוצרי הנישה. אפל ידועה כמי שיודעת להפוך מוצרי טכנולוגיה מתקדמים לפשוטים לשימוש גם לקהל לא מקצועי. הכניסה שלה לנישה הזו גם עשויה לספק לה את קרש הקפיצה שיעביר אותה לשלב הבא.

הדגמה של ARKit, צילום: בלומברג הדגמה של ARKit | צילום: בלומברג הדגמה של ARKit, צילום: בלומברג

המנכ"ל טים קוק ידוע כמי שמאמין מאוד בקטגוריית מוצרים זו. שלא כמו מציאות וירטואלית שמכניסה את המשתמש לעולם מלאכותי, ה-AR מוסיף שכבת מידע וגרפיקה על גבי המציאות היומיומית. כך למשל ניתן להקרין אלמנטים וירטואליים בתוך הסלון של המשתמש או להוסיף לוח מחוונים על השמשה הקדמית של המכונית כמו שיש במטוסי קרב למשל. היתרון של המציאות המוגברת היא היכולת של המשתמש לנהל אינטראקציה עם האלמנטים הווירטואליים, כמו למשל ללחוץ על כפתורים או להזיז אותם ממקום למקום בזמן אמת. 

המשקפיים של אפל יתבססו כנראה על ממשק מול האייפון כך שהם יהוו מוצר משלים לסמארטפון ולא קטגוריית מוצר נפרדת בפני עצמה. המשמעות היא שהמשקפיים לא יהיו זמינים למשתמשי אנדרואיד או מחשבי ווינדוס, שלא כמו משקפי מגי'ק ליפ או הולולנס שניתן להפעיל על גבי פלטפורמות שונות. קו הייצור של אפל צפוי לצאת לדרך בסוף השנה והמשקפיים הראשונים יגיעו לחנויות החל מהחצי השני של 2020. בשלב הנוכחי עדיין לא ברור כמה יעלו.

תגיות